خورش قیمه از جمله خورش های خوشمزه و مجلسی است به شرطی که در حجم زیاد پخته شود شاید در خانه خورش قیمه زیاد طبخ کنید ولی خورش قیمه نذری طعم بی نظیری داردپخت این خورش ساده است ولی پخت آن برای 100 کار آسانی نیست و باید بدانید چه زمانی چه موادی را استفاده کنید علت خوشمزه شدن قیمه نذری حجم زیاد مواد و پخت ملایم و طولانی آن است . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه خورش قیمه نذری با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر
- گوشت گوسفندی بدون استخوان : ۷ کیلوگرم
- لپه: 3 ونیم کیلوگرم
- پیاز: ۷ کیلوگرم
- رب: 1 و نیم کیلوگرم
- لیمو عمانی: ۱ کیلوگرم
- سیبزمینی: ۷ کیلوگرم
- آبجوش: بهمقدار لازم
- ادویه مخصوص قیمه نذری
- پودر کاری: بهمقدار لازم
- زردچوبه: بهمقدار لازم
- زعفران: ۵ مثقال
- گلاب: ۱ لیوان
- پودر دارچین: ۵ تا ۷ قاشق غذاخوری
- پودر هل سبز: ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر
- برای تهیه خورش قیمه نذری ابتدا از مرغوب بودن لپه مطمئن شوید چرا که در طعم قیمه تاثیر زیادی دارد. سپس لپههای پاککرده و برای سه ساعت خیس کنید .
- پیازها پوست گرفته و نگینی خرد کنید و و در قابلمه مورد نظر برای نذری ریخته و با روغن تفت دهیدتا کمی طلایی شود .گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییرکند و آب آن تبخیر شود در این هنگام زرد چوبه و کاری را به آن اضافه کنید.
- در قابلمه جداگانه همزمان لپهها را برای 30 دقیقه بپزید و سپس لپه را آبکش کنید و با آب سرد بشویید؛ با این کار بو لپه گرفته می شود و پخت آن را با زمان پخت گوشت متناسب میشود.
- حال لپههای پختهشده رابه گوشت و پیاز داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید ؛ نباید زیاد لپه را تفت دهید چرا که لپه سفت می شود. سپس آب جوش را اضافه کنید تا روی گوشت ها را بپوشاند
- لیمو عمانیها را سوراخ کنید و در آبجوش قرار دهید تا تلخی لیمو عمانی گرفته شود.
- سپس لیمو عمانیها را نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید تا خورش بدرنگ و تلخ نشود.
- پخت گوشت و لپه را چک کنید اگر گوشت پخته بود . سپس رب گوجهفرنگی را تفت دهید و کمی که خورش جا افتاد رب تفت داده شده را به خورش اضافه کنید.هرچه رب را دیرتر اضافه کنیم خورش خوشرنگ تر می شود
- زعفرانها را بسابید و به زعفرانهای سابیده مقداری آبجوش اضافه کنید و برای یک دقیقه در ظرف را بگذراید؛ سپس یکیدو قطعه یخ به آن اضافه کنید.تا با این شوک دادن زغفران خوشرنگ داشته باشید.
- پس از پخت کامل خورش ادویهها و زعفران و گلاب را اضافه کنید.
- خورش را نیمساعت پس از اضافه کردن ادویهها از روی حرارت بردارید؛ تا عطر ادویه ها حفظ شود.
- سیبزمینیها را جداگانه خلال کنید و در آب سرد قراردهید و ابکش کنید و وقتی آب آن کامل گرفته شد در روغن سرخ کنید و وقتی خورش را سرو کردید روی خورش بریزد.
نکات مهم :
- اگر خورش قیمه قوام لازم را نداشت ، کمی لپه را آسیاب کنید و به خورش اضافه کنید که جا بیفتد.
- بهترین گوشت برای تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر گوشت سردست گوسفند است؛ یا مغز ران گوساله
ارسال دیدگاه