خورش قیمه نذری از محبوبترین و خوشمزهترین خورشهای ایرانی است که به ویژه در مراسمات و مجالس تهیه میشود. این خورش با ویژگیهایی مانند طعم بینظیر و عطر دلانگیز خود، میتواند هر مهمانی را تحت تاثیر قرار دهد. به شرطی که با دقت و حوصله آماده شود، خورش قیمه نذری یکی از بهترین گزینهها برای پذیرایی از مهمانان است.
مواد اولیه برای طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر
- گوشت گوسفندی بدون استخوان : ۷ کیلوگرم
- لپه: 3 ونیم کیلوگرم
- پیاز: ۷ کیلوگرم
- رب: 1 و نیم کیلوگرم
- لیمو عمانی: ۱ کیلوگرم
- سیبزمینی: ۷ کیلوگرم
- آبجوش: بهمقدار لازم
- ادویه مخصوص قیمه نذری
- پودر کاری: بهمقدار لازم
- زردچوبه: بهمقدار لازم
- زعفران: ۵ مثقال
- گلاب: ۱ لیوان
- پودر دارچین: ۵ تا ۷ قاشق غذاخوری
- پودر هل سبز: ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر
- برای تهیه خورش قیمه نذری ابتدا از مرغوب بودن لپه مطمئن شوید و لپههای پاککرده را برای سه ساعت خیس کنید.
- پیازها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و در قابلمه ریخته و با روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- در یک قابلمه جداگانه لپهها را به مدت 30 دقیقه بپزید و سپس آبکش کنید. این کار به بو نگرفتن لپه کمک میکند.
- لپههای پخته شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. سپس آب جوش را اضافه کنید تا روی گوشتها را بپوشاند.
- لیمو عمانیها را سوراخ کرده و در آبجوش قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید.
- گوشت و لپه را چک کنید. رب گوجهفرنگی را تفت داده و سپس به خورش اضافه کنید.
- زعفران را بسابید و مقداری آبجوش به آن اضافه کنید. یک تا دو قطعه یخ به آن اضافه کنید تا رنگ زعفران بهتر شود.
- پس از پخت کامل خورش، ادویهها و گلاب را اضافه کنید و نیمساعت پس از آن خورش را از روی حرارت بردارید.
- سیبزمینیها را خلال کرده و در روغن سرخ کنید و سپس روی خورش بریزید.
نکات مهم :
- اگر خورش قیمه قوام لازم را نداشت، کمی لپه را آسیاب کنید و به خورش اضافه کنید.
- بهترین گوشت برای تهیه خورش قیمه نذری گوشت سردست گوسفند است یا مغز ران گوساله.
ارسال دیدگاه