قیمه نثار غذای سنتی و اعیانی قزوینی

چهارشنبه 16 شهریور 1401 آشپزی
قیمه نثار

قیمه نثار غذای سنتی و اعیانی قزوینی

قیمه نثار جزء غذاهای سنتی و مجلسی  است و قیمه جزو غذاهایی نذری معمولا تهیه می کنند .قیمه نثار علاوه بر مقوی بودن بسیار خوش رنگ و لعاب و خوشبوست در ادامه همراه آشپزی دایان باشید

قیمه نثار، یک غذای سنتی و اعیانی قزوینی است. برای قیمه نثار خوشمزه و  باید موادی ازجمله گوشت گوسفندی بدون استخوان، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک داشته باشید و این مواد به‌صورت تزئینی  استفاده می کنند.

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار:

برنج: 5 پیمانه

خلال پوست پرتقال :به میزان کافی

خلال بادام :به میزان کافی

زرشک :3 قاشق غذاخوری

خلال پسته : به میزان کافی

هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک :به میزان کافی

گلاب :به میزان کافی

گوشت گوسفندی : نیم کیلو

رب گوجه‌فرنگی :۱ قاشق غذاخوری

پیازدرشت: 1 عدد

زعفران دم کشیده:یک قاشق غذاخوری

شکر :۱ قاشق غذاخوری

روغن یا کره : به میزان کافی

نکته:اگر می‌خواهید قیمه نثار شما طعم بهتری داشته باشد به جای استفاده از خلال پوست پرتقال از خلال پوست نارنج استفاده کنید.

قیمه نثار

قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی

زرشک و کشمش را در آب سرد خیس کنید.

برای آماده کردن قیمه نثار  قزوینی وحتما از گوشت تازه گوسفندی استفاده کنید که برای خوش طعم شدن خورشت .

پیازها رو ریز خرد کنید. سپس در ظرفی روغن ریخته روی شعله قرار دهید و پیاز را اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد و کاملا طلایی شود.گوشت‌های خردشده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا کمی رنگ گوشت عوض شود.

رب گوجه‌فرنگی را به گوشت اضافه کنید وخوب تفت دهیدتا رنگ رب گوجه باز شود تا خورش خوش رنگی  داشته باشید.ادویه ها را نیز به مواد اضافه کنید و همراه رب گوجه فرنگی تفت دهید

آب جوشیده شده  به‌اندازه ای که روی گوشت‌ها رابپوشونه اضافه کنید و وقتی به جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد و آخر پخت به آن نمک و زعفران و کمی گلاب اضافه کنید.

تا گوشت می پزد برنج  که به مدت 3 تا 4 ساعت خیس کردید را دم کنید.

این کار بسیار مهم است. زرشک شسته شده را نیز باید در روغن تفت داده و در نهایت کمی شکر به آن اضافه کنید. اگر می خواهید روی قیمه نثار را تزئین کنید؛ خلال ها را جدا از زرشک تفت دهید.

خلال نارنج و پرتقال را باید از قبل بجوشانید. اگر از کره استفاده می کنید روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره نسوزد.

خلال پوست پرتقال را چند بار جوشانده  و آبکش کنید تا تلخی آن گرفته شود  خلال پوست نارنج یا پرتقال را داخل ماهی‌تابه تفت دهید و مقداری از آن را به خورش اضافه کنید. مقداری از آن را برای تریین برنج نگه دارید .

وقتی خورش پخت وآب خورش جمع شد نوبت سرو و تزیین غذا است .

نصف برنج دم شده را داخل دیس بریزید و خورشت آماده را روی برنج ریخته و دوباره برنج و یک طبقه دیگر خورشت بریزین.

سپس  برنج را با آب زعفران مخلوط کنید  کنید و روی خورشت بریزید. خلال‌های آماده رو با مقداری برنج مخلوط کنید و  روی طبقه آخر برنج بریزید و  یا مثل عکس جدا جدا تفت دهید و برنج را با آنها تزیین کنید.

قیمه نثار

قیمه نثار

 

chiken lazaniya

لازانیا/ طرز تهیه لازانیا چیکن

koko kalam borokly

کوکو/ طرز تهیه کوکو کلم بروکلی با پنیر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا