طرزتهیه فلافل خوشمزه و راز ترد شدن فلافل

شنبه 1 اردیبهشت 1397 آشپزی
طرزتهیه فلافل خوشمزه و راز ترد شدن فلافل
فلافل جمع مکسر فلفل است، ولی اعراب این نام را روی نوعی شامی گذاشته اند که ماده اصلی آن نخود بوده و به پاکورای هندی بی شباهت نیست. فلافل را طعامیه نیز می نامند، یعنی خوردنی، که منکر آن نمی توان شد. راز تهیه فلافل خوشمزه، ترد شدن آن است که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد.
فلافل نوعی ساندویچ وسوسه انگیز درست شده از نخود است که از قدیم در خیابان‌های بسیاری از شهر‌های خوزستان فروشنده و خورنده فراوان داشت، ولی به جرات می‌توان گفت که امروزه در لیست فست فود‌های همه شهر‌های ایران به چشم می‌خورد.
همانطور که گفته شد ماده اصلی فلافل، نخود است که گاهی آن را به مدت ۴۸ ساعت در آب خیس می‌کنند و گاهی می‌پزند و سپس میکس می‌کنند. در فلافل عراقی و عربستانی علاوه بر نخود از باقلای زرد خیس خورده و بلغور خام خیسانده نیز استفاده می‌شود. در فلافل لبنانی از سبزی‌های معطر استفاده می‌شود و به همین دلیل فلافل لبنانی سبزرنگ است. در هر صورت طعم و مزه فلافل به ادویه و سبزیجاتی که در آن به کار می‌رود بستگی دارد. یکی از آیتم‌های مهم یک فلافل خوشمزه، ترد بودن آن است. تهیه فلافل ترد نکاتی دارد که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم.
فلافل ترد و خوشمزه

طرز تهیه فلافل

مواد لازم برای تهیه فلافل
نخود200 گرم
پیاز بزرگ و سیب زمینی متوسط آبپز شدههرکدام 1 عدد
سیر4 حبه
آرد پانکو6 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
ادویه کاری1 قاشق چایخوری
پودر زیره سیز و تخم گشینزهر کدام 1 پینچ
جعفری و گشنیز خرد شده4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. ساقه جعفری و گشنیز را گرفته، برگ آن را خرد کنید.خرد کردن جعفری و گشنیز
  2. نخود را در آب و اندکی نمک به مدت ۴۸ ساعت خیس کنید تا کاملا نرم شده و نفخ آن گرفته شود.
  3. نخود خیس خورده را به همراه پیاز، سیب زمینی پخته و سیر در غذاساز بریزید.
  4. ادویه‌ها را به غذاساز اضافه کنید.
  5.  جعفری و گشنیز خرد شده را همراه با آرد به غذاساز اضافه کنید.افزودن مواد به غذاساز برای تهیه فلافل
  6. غذاساز را روشن کنید تا مواد کاملا له شده و بافت خمیری پیدا کنند. برای له کردن مواد می‌توانید از چرخ گوشت هم استفاده کنید، در اینصورت مواد را دو بار چرخ کنید تا خمیری کاملا نرم به دست آید.
  7. خمیر را با دست ورز دهید تا کاملا نرم و یکنواخت شود.
  8. برای راحتی کار با خمیر فلافل بهتر است روی ظرف حاوی مواد سلفون کشیده و مواد را یک ساعت در یخچال قرار دهید. ولی در صورت کمبود وقت، می‌توانید این مرحله را حذف کنید.
  9. خمیر فلافل را می‌توانید با دست به صورت گلوله‌های کوچکی درآورده و روی آن‌ها کمی فشار وارد کنید تا صاف شوند؛ یا اینکه از قالب فلافل استفاده کنید.فرم دادن خمیر فلافل
  10. در یک ماهیتابه گود به ارتفاع ۴-۳ سانتیمتر روغن بریزید و آن را روی حرارت زیاد داغ کنید.
  11. پس از اینکه روغن داغ شد، فلافل‌ها را در صافی فلزی دسته دار قرار داده و به آرامی در روغن داغ فرو کنید تا سرخ شوند. در صورت عدم دسترسی به صافی دسته دار، با استفاده از یک کفگیر چوبی کوچک، فلافل را به آرامی در روغن بگذارید.تهیه فلافل خوشمزه و راز ترد شدن فلافل
  12. فرصت دهید تا فلافل ها به مدت ۳ الی ۵ دقیقه سرخ شده و به رنگ قهوه‌ای روشن درآیند.
  13. در بشقابی، دستمال مخصوص جذب روغن پهن کرده و فلافل‌ها را پس از سرخ شدن روی آن قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.
  14. فلافل را به همراه کلم و پیاز ساطوری شده، گوجه فرنگی و خیار شور لای نان باگت قرار دهید و با سس مایونز یا سس کچاپ میل کنید. فلافل خوشمزه

راز ترد شدن فلافل چیست؟

  • فلافل را در روغن زیاد بر روی حرارت تند و در زمان کوتاه (حدود ۵ دقیقه) سرخ کنید، به گونه‌ای که در روغن غوطه ور شود و با حرارت روغن، سریع سرخ شود. تنها در این صورت می‌توانید یک فلافل ترد داشته باشید. اگر فلافل را در روغن کم و بر روی حرارت ملایم سرخ کنید، مایه آن حین پختن سفت می‌شود.
  • برای اینکه فلافل پف کند و پوک شود از مقداری بکینگ پودر در مایه آن استفاده کنید.
  • نخود را حتما ۴۸ ساعت خیس کنید تا پس از میکس شدن، خمیری نرم حاصل شده و پس از سرخ شدن فلافلی نرم و در عین حال ترد داشته باشید.
  • آرد پانکو را به تدریج به مایه فلافل اضافه کنید که خمیر زیاد سفت نشود. خمیر شما نباید زیاد سفت باشد و نه اینقدر شل که نتوانید به آن شکل دهید.
  • فلافل اصل غذایی تند است، ولی شما می‌توانید بسته به ذائقه خود میزان تندی آن را تنظیم کنید.
  • ادویه اصلی فلافل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز است که علاوه بر طعم دهی، نفخ نخود را هم می‌گیرد.
فلافل در واقع نوعی شامی است که در دسته غذا‌های روغن جوش (deep frying)، به معنی سرخ کردن در روغن عمیق قرار دارد و معمولا به صورت ساندویچ به عنوان شام سرو می‌شود. شما در این مطلب با طرز تهیه فلافل خوشمزه و راز ترد شدن آن آشنا شدید. همچنین می‌توانید دستور تهیه انواع فست فود‌ها و ساندویچ‌های خوشمزه را در سایت ستاره دنبال کنید و ما را از نظرات خود آگاه سازید.
 منبع:ستاره
دستور پخت تاس کباب مرغ اردبیلی

دستور پخت تاس کباب مرغ اردبیلی

دستور پخت خورش لپه قرمه یک نوع غذای دامغانی

دستور پخت خورش لپه قرمه یک نوع غذای دامغانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا