تنقلات خانگی
۱. گندمک
گندمک همان دانههای بوداده گندم است که میتوان به راحتی در منزل تهیه کرد و به عنوان یکی از تنقلات خانگی مورد استفاده قرار داد.
مواد لازم | |
گندم | 1 پیمانه |
آب | 3 پیمانه |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
نمک یا شکر | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- گندم را همراه با آب به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا نرم شود.
- سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشویید.
- دانههای گندم را روی یک پارچه نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
- پس از خشک شدن دانههای گندم، آنها را در یک صافی دسته دار ریخته و در روغن داغ غوطه ور کنید تا پف کنند، ولی مراقب باشید تغییر رنگ ندهند.
- در انتها کمی نمک یا شکر روی آنها بپاشید تا مزه دار شوند.
۲. برنجک
برنجک از بودادن دانههای برنج درست میشود و همراه با گردو به عنوان یک میان وعده خوشمزه نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد لازم | |
برنج | 1 پیمانه |
آب | 3 پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را با آب و کمی نمک به مدت ۳-۲ ساعت خیس کنید.
- قابلمهای را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- برنج را در آب جوش بریزید و پس از اینکه نرم شد، آبکش کنید.
- دانههای برنج را روی سطح صافی پهن کنید تا خشک شوند. سپس در صافی دسته دار ریخته و در روغن داغ غوطه ور کنید تا پف کنند.
۳. چیپس سیب زمینی
چیپس سیب زمینی یکی از تنقلاتی است که در طعمهای مختلف در بازار عرضه میشود و بچههای یکی از طرفداران پر و پا قرص آن هستند. چیپس سیب زمینی را به راحتی میتوان در منزل درست کرد و به عنوان یک نوع خوشمزه از تنقلات خانگی میل کرد.
مواد لازم | |
سیب زمینی | 1 عدد |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- فر را روی حرارت ۳۷۵ درجه فانهایت گرم کنید.
- سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت برشهای نازک درآورید.
- سینی فر را با کمی روغن چرب کرده و برشهای سیب زمینی را به صورت یک لایه در آن بچینید.
- کمی روغن روی برشهای سیب زمینی اسپری کنید و سینی را در فر قرار دهید.
- صبر کنید تا سیب زمینیها طلایی شوند، سپس آنها را برگردانید و دوباره در فر قرار دهید تا طرف دیگر نیز بپزد.
- برای مزه دار کردن سیب زمینیها از نمک و فلفل یا هر نوع طعم دهندهی دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
۴. پفک نمکی
پفک نمکی یکی از تنقلات پرطرفدار در میان کودک و بزرگسال است که بهتر است به صورت خانگی درست کرد تا عاری از رنگها و افزودنیهای صنعتی باشد.
مواد لازم | |
آرد | 100 گرم |
کره | 90 گرم |
پنیر چدار یا فتای رنده شده | 100 گرم |
دستور تهیه:
- فر را روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- کره را از یخچال خارج کنید تا نرم شود، سپس آرد و پنیر را به آن اضافه کرده و با چنگال هم بزنید تا به شکل خمیر درآیند.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- خمیر حاصل را به صورت گلولههای کوچکی در آورید و روی کاغذ روغنی بچینید. سپس با دست، کمی روی آنها را بفشارید تا صاف شوند.
- سینی را در فر قرار دهید و ۱۲ دقیقه صبر کنید تا پفکها طلایی شوند.
۵. تخمه کدو
تخمه کدو با افزودن طعم دهندههایی به تخم کدو حلوایی درست میشود و برای سرگرمی و دورهمی گزینه بسیار مناسبی است.
مواد لازم | |
تخم کدو | 1.5 پیمانه |
کره آب شده | 2 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و پودر سیر | به میزان لازم |
ادویه کاجون | 1/2 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- فر را روی حرارت ۱۴۸ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- تخمههای کدو را در کاسهای ریخته، کره، نمک، فلفل، پودر سیر و ادویه را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
- تخمهها را در سینی فر پهن کرده و سینی را در فر قرار دهید.
- حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا تخمهها طلایی شوند و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید تا به صورت یکنواخت بوداده شوند.
ارسال دیدگاه