طرز تهیه خورش چرتمه; لذتی از سمنان

دوشنبه 25 فروردین 1404 آشپزی
4ab84052 b352 4465 829a 5abe71f0cea9

خورش چرتمه یکی از غذاهای سنتی استان سمنان است که با استفاده از مواد خاصی تهیه می‌شود. این خورش خوشمزه و غنی، عمدتاً با برنج سرو می‌شود و می‌تواند مهمانی‌های شما را به یاد ماندنی کند. در این مقاله، طرز تهیه چرتمه را به همراه نکات مهم آن به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو

برای ۴ نفر

  • ۵۰۰ گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
  • ۱۰۰ گرم دنبه ریز خردشده
  • ۳۰۰ گرم ماست
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی
  • ۱ عدد پیاز پوست‌کنده و خلالی خردشده
  • ۴ عدد فلفل کبابی ریز خردشده
  • ۵ حبه سیر پوست‌کنده و ریز

چرتمه پلو

طرز تهیه چرتمه پلو

  • یک قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود. سپس پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
  • جگر و دنبه‌های خردشده را به پیاز اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. فلفل‌های خردشده را اضافه کنید.
  • نمک و فلفل سیاه را به مزه اضافه کنید و مواد را به مدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید.
  • مواد را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشت‌کوب له کنید.
  • سیر و ماست را در یک کاسه مخلوط کنید و سپس به مخلوط جگر و دنبه اضافه کنید.
  • خورش چرتمه شما آماده است. آن را با برنج زعفرانی سرو کنید.

نکات مهم:

  • خورش چرتمه مشابه برخی دیگر از خورش‌های محلی ایران است.
  • جگر به دلیل وجود آهن، برای افراد کم‌خون مفید است.
  • فلفل کمک به هضم جگر می‌کند.
۱۷۲۲۰۵ 2

طرز تهیه مانی پلو سمنانی خوشمزه و مجلسی

۱۴۳۵۰۷

دسرهای شکلاتی خوشمزه و ساده برای عاشقان شکلات

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا