مواد لازم | |
ماهی سفید یا کفال بدون پوست و استخوان | 700 گرم |
گشنیز | 200 گرم |
شنبلیله | 50 گرم |
سبزی چوچاق تازه (خشک) | 3 قاشق غذاخوری (1 قاشق غذاخوری) |
مغز گردوی آسیاب شده | 50 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سیر | 5 حبه |
رب انار ترش | 3 قاشق غذاخوری |
نارنج | 1 عدد |
زردچوبه، نمک، فلفل و زنجبیل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ماهی را پاک کنید و بشویید، سپس به قطعات یک اندازه برش بزنید و روی آن کمی زنجبیل، نمک و فلفل بپاشید.
- حدود ۲ ساعت صبر کنید تا نمک کاملا به خورد ماهی رفته و مزه دار شود.
- سبزی را پس از پاک کردن شسته و اجازه دهید آب آن کاملا خشک شود سپس به صورت خیلی ریز خرد کنید.
- پیاز را پوست بگیرید، خلالی ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- سیر له شده را به پیاز اضافه کنید و با هم کمی تفت دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
- گردوی آسیاب شده را به پیاز و سیر اضافه کنید.۳-۲ دقیقه با هم تفت دهید، سپس ۱/۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
- سبزیجات خرد شده را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا آب آن کشیده شود، سپس سبزی را به قابلمه اضافه کنید.
- حدود ۱ لیوان دیگر آب جوش به خورش اضافه کنید، حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و فرصت دهید تا خورش بپزد.
- پس از ۳۰ دقیقه رب انار را اضافه کنید، حرارت را متوسط کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا خورش بجوشد و رنگ آن تغییر کند.
- در این فاصله تکههای ماهی را سرخ کنید و پس از اینکه خورش به روغن افتاد، ماهی را به آن اضافه کنید.
- پس از ۴-۳ دقیقه کمی آب نارنج به خورش اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
- قلیه ماهی شمالی آماده است در ظرف سرو بکشید و با برنج نوش جان کنید.
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه