خلال پلو سمنانی یکی از غذاهای سنتی و مغذی استان سمنان است که طعمی فوقالعاده و مجلسی دارد. این غذا با ترکیب برنج و مواد اولیه خاص تهیه میشود و در مراسمهای مختلف سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه خلال پلو سمنانی:
- برنج: ۳ پیمانه
- گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- شکر: ۷۰ گرم
- روغن مایع: ۱۵۰ گرم
- آب: نصف پیمانه
- زعفران دم کشیده: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- خلال بادام: ۱۵۰ گرم
- خلال پسته: ۵۰ گرم
- خلال هویج: ۱۵۰ گرم
- خلال پرتقال: ۴۰ گرم
- گلاب: به میزان لازم
طرز تهیه خلال پلو سمنانی: ابتدا خلال پرتقال را با یک پیمانه آب در ظرف ریخته و بر روی حرارت بگذارید. بعد از جوشیدن، آن را آبکش کنید و این کار را چند بار تکرار کنید تا تلخی آن گرفته شود.
سپس خلال پرتقال شیرین، شکر، کمی آب و زعفران را بر روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظ شده و سپس زیر حرارت را خاموش کنید.
خلال بادام را به مدت ۳۰ دقیقه در آب جوش خیس کرده و بعد با کمی روغن تفت دهید. برای خلال پسته، با ۲ قاشق غذاخوری گلاب به مدت ۳۰ دقیقه خیس کرده و سپس آبکش کنید.
خلال هویج را نیز در آب خیس کنید یا آب پز کنید و با روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویهها مخلوط کرده و قلقلیهای کوچک درست کنید و در تابه سرخ کنید. سپس در یک قابلمه کمی آب بریزید و کوفتهها را در آن بپزید.
برنج را آبکش کرده و ته دیگ مورد نظر را انداخته و پس از دم کشیدن، در دیس بکشید. کوفتهها و خلالهای آماده شده را بر روی برنج ریخته و تزئین نمایید.
نکته
در این غذا میتوان از گوشت قلقلی، گوشت ریش شده یا مرغ نیز استفاده کرد.
ارسال دیدگاه