طرز تهیه خلال پلو سمنانی خوشمزه و مقوی

دوشنبه 25 فروردین 1404 آشپزی
۰۸۵۲۳۲

خلال پلو سمنانی یکی از غذاهای سنتی و مغذی استان سمنان است که طعمی فوق‌العاده و مجلسی دارد. این غذا با ترکیب برنج و مواد اولیه خاص تهیه می‌شود و در مراسم‌های مختلف سرو می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خلال پلو سمنانی:

  • برنج: ۳ پیمانه
  • گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • شکر: ۷۰ گرم
  • روغن مایع: ۱۵۰ گرم
  • آب: نصف پیمانه
  • زعفران دم کشیده: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • خلال بادام: ۱۵۰ گرم
  • خلال پسته: ۵۰ گرم
  • خلال هویج: ۱۵۰ گرم
  • خلال پرتقال: ۴۰ گرم
  • گلاب: به میزان لازم

طرز تهیه خلال پلو سمنانی: ابتدا خلال پرتقال را با یک پیمانه آب در ظرف ریخته و بر روی حرارت بگذارید. بعد از جوشیدن، آن را آبکش کنید و این کار را چند بار تکرار کنید تا تلخی آن گرفته شود.

سپس خلال پرتقال شیرین، شکر، کمی آب و زعفران را بر روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظ شده و سپس زیر حرارت را خاموش کنید.

خلال بادام را به مدت ۳۰ دقیقه در آب جوش خیس کرده و بعد با کمی روغن تفت دهید. برای خلال پسته، با ۲ قاشق غذاخوری گلاب به مدت ۳۰ دقیقه خیس کرده و سپس آبکش کنید.

خلال هویج را نیز در آب خیس کنید یا آب پز کنید و با روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه‌ها مخلوط کرده و قلقلی‌های کوچک درست کنید و در تابه سرخ کنید. سپس در یک قابلمه کمی آب بریزید و کوفته‌ها را در آن بپزید.

برنج را آبکش کرده و ته دیگ مورد نظر را انداخته و پس از دم کشیدن، در دیس بکشید. کوفته‌ها و خلال‌های آماده شده را بر روی برنج ریخته و تزئین نمایید.

نکته

در این غذا می‌توان از گوشت قلقلی، گوشت ریش شده یا مرغ نیز استفاده کرد.

mygo ploy

طرز تهیه میگو پلوی شیرازی خوشمزه و پرخاصیت

۱۷۲۲۰۵ 2

طرز تهیه مانی پلو سمنانی خوشمزه و مجلسی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا