خلال پلو سمنانی
خلالپلوی استان سمنان یکی از معروفترین و مغذیترین غذاهای سنتی سمنان است که با استفاده از این مادهی ارزشمند تهیه میشود. البته در رژیم غذایی استان کرمانشاه نیز خلالپلو با کمی تغییر در مواد اولیهی مصرفی و سبک تهیه، نوعی غذای محلی در نظر گرفته میشود. بانوان و مادران کدبانوی استان سمنان با استفاده از موادی مانند برنج، گوشت چرخکرده، خلال بادام، خلال پسته، خلال هویج، خلال پرتقال، شکر، پیاز، زعفران، روغن حیوانی، نمک، فلفل و زردچوبه به طبخ این غذای بومی میپردازند. پیشنهاد میکنیم هنگام حضور در این استان زیبا و دوستداشتنی، خلالپلوی معروف این خطه از کشور را تهیه و میل کنید.
خلال پلو یکی از غذاهای محلی شهر دامغان، استان سمنان است .البته قابل ذکر است که به دلیل شهرت این غذا شاهد طبخ آن در اقصی نقاط شهرهای ایرانی هستیم.میتوانید این غذای خوشمزه را برای انواع مراسمها و مجلسهای خود آماده کنید .
بیشتر بخوانید: ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی
بیشتر بخوانید :چرتمه پلو سمنانی
بیشتر بخوانید : مانی پلو دامغانی سمنانی
مواد لازم برای تهیه خلال پلو سمنانی
- برنج: ۳ پیمانه
گوشت چرخ شده : ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
شکر: ۷۰ گرم
روغن مایع: ۱۵۰ گرم
آب: نصف پیمانه
زعفران دم کشیده : ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازمخلال بادام: ۱۵۰ گرم - خلال پسته: ۵۰ گرم
- خلال هویج: ۱۵۰ گرم
- خلال پرتقال: ۴۰ گرم
- گلاب : به میزان لازم
طرز تهیه خلال پلو سمنانی
■ خلال پرتقال را با یک پیمانه آب در ظرف ریخته و بر روی حرارت بگذارید.بعد از جوشیدن، آن را آبکش کنید و ۲ تا 3 بار این کار را انجام دهید.تا کاملا تلخی آن گرفته شود
■ خلال پرتقال شیرین شده ، شکر، کمی آب و زعفران را بر روی حرارت ملایم بگذارید و بعد از جوشیدن و غلیظ شدن زیر حرارت را خاموش کنید.
■ سپس خلال بادام را به مدت ۳۰ دقیقه در آب جوش خیس کنید . بعد از آبکشی با کمی روغن تفت دهید.
■ برای آماده کردن خلال پسته نیز فقط لازم است که با ۲ قاشق غذاخوری گلاب به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید و بعد آبکش کنید.
■ در آخر نیز خلال هویج را نیز در آب خیس کنید یا آب پز کنید و با روغن، کمی تفت دهید.
■ گوشت را چرخ سده را در یک ظرف به همراه پیاز رنده شده و ادویهها کامل مخلوط کنید و ورز دهید.سپس از مواد گوشت به اندازه یک قاشق برداشته و به شکل گردو به شکل قلقلیهای کوچک درست کنید و در ماهی تابه سرخ کنید.در یک قابلمه کمی آب بریزید و کوفتههای گوشت آماده شده را در داخل آن ریخته و بگذارید بپزند.
برنج را آبکش کرده ته دیگ مورد نظر را انداخته و بعد از دم کشیدن در دیس بکشید.
کوفتهها و خلالهای آماده شده را بر روی برنج ریخته و تزئین نمایید.
نکته
در این غذا منوان از گوشت قلقلی شده گوشت ریش شده و مرغ استفاده کرد
ارسال دیدگاه