
به گزارش مجله سلامت دایان:مصرف برخی از مواد غذایی میتواند به راحتی منجر به مشکلات فشار خون بالا، میزان کلسترول بالا، بیماری قلبی، دیابت، آلزایمر، چاقی، اضطراب، افسردگی و حتی در موارد بدتر سرطان شود در واقع مواد غذایی که روزمره در زندگی ما مورد استفاده قرار میگیرند، اما غافل از اینکه میتوانند خطرات جبران ناپذیری برای ما داشته باشند، اما ما این مواد غذایی را بدون هیچ توجه و اهمیتی به مسائل پزشکی مصرف میکنیم.
غذاهای مضر کدامند؟
۱- قند مصنوعی:
باید مصرف هر ماده غذایی اعم از قند، شکر، آبمیوه های صنعتی، کیک و … را در رژیم غذایی خود محدود کنید. قند بهعنوان یک دشمن عمومی بدن محسوب میشود و از بدترین غذاهای مضر است، زیرا به گفته انجمن قلب آمریکا، میتوان گفت یکی از مهمترین عوامل چاقی و بیماری دیابت مصرف قند مصنوعی است. استرسی که به دلیل ورود قند به بدن ایجاد می شود بر لوزالمعده، کبد و دستگاه گوارش فشار زیادی وارد میکند. همچنین دانشمندان ادعا میکنند هر بار که قند مصرف میکنید سلامت سیستم عصبی شما بیشتر به خطر میافتد. از طرفی، بدن شما بیشتر مستعد بیماریهایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، افسردگی، عدم تعادل هورمونی و استرس میشود.

غذاهای مضر
۲-آبمیوههای صنعتی
متاسفانه عدد نوشته شده با عنوان ۱۰۰ درصد طبیعی روی پاکت آبمیوههای تجاری و صنعتی عده زیادی را تا اینجا در مصرف آن گول زده است، اما تا اکنون شما هم باید بی اعتماد باشید به آن چیزی که روی پاکت آبمیوههای تجاری نوشته میشود، اما اگر نمیدانستید حتما به یاد داشته باشید که آب میوههای تجاری و صنعتی محصولی است که حاوی مقادیر زیادی از شکر افزوده، رنگهای خوراکی و مواد نگهدارنده است که به راحتی میتواند هنگام پاستوریزه شدن بسیاری از مواد مغذی خود را از دست بدهد و بدن شما را به سرطانهای گوناگون مبتلا سازد پیشنهاد ما به شما در خرید آبمیوه این است که حتما از افراد آشنا خریداری کنید تا از سالن بودن آنها اطمینان کامل حاصل فرمایید.
۳- غذاهای کنسروشده
خیلی از ما در زمانهایی که سرمان شلوغ است و وقت نداریم، عادت داریم سریعا به سراغ غذاهای کنسروی برویم، غافل از اینکه کنسروها از غذاهای مضر هستند و با این کار سلامت خود و خانواده را به خطر میاندازیم. توجه داشته باشید که برخی از قوطیهای کنسرو تا 890 میلی گرم سدیم دارند. این مقدار نمکی است که شما میتوانید در کل یک روز آن را استفاده کنید و نه در هر وعده غذایی! از طرفی سدیم بیش از اندازه علاوه بر فشار خون و بیماری های قلبی باعث احتباس آب در درون بدن و به خصوص قلب شما میشود که خطر حمله قلبی و ورم کردن قلب را به همراه

غذاهای مضر
۴- فست فود هافست فودها همان قدر که سریع آماده میشوند، همان قدر هم سریع سلامتی شما را به خطر می اندازند. ترکیبات مختلف و بسیار مضر در انواع فست فودها و بخصوص پیتزا انواع ژامپونها، سدیم و چربی های اشباع نشده فراوان آنها را به غذاهای مضر کشنده تبدیل میکند که لذت آن لحظهای بوده و بیماریهایی مانند سکته، چاقی و … را به شما هدیه میدهد. این حالت برای افرادی که عادت دارند هر روز یا چند وعده در هفته از فست فودها استفاده کنند خطرناکتر است.
۵- گوشت فرآوری شدهگوشتهای فراوری شده دارای مقدار زیادی نیترات و سدیم هستند که برای سلامتی ما فوق العاده مضر است. طبق تحقیقات موسسه آمریکایی در مورد سرطان، مصرف این گوشت ها باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ میشود. نیتراتها پس از هضم به نیتریتها تبدیل میشوند که میتواند نیتروزامین، یک ماده شیمیایی قدرتمند ایجاد کننده سرطان را خیلی راحت در بدن تولید کند.

غذاهای مضر
۶- چیپس سیب زمینیهنگامی که غذاهایی مانند سیبزمینی در دماهای بالا سرخ میشوند، میتوانند مادهای به نام اکریلامید تشکیل دهند که بهعنوان یک ماده سرطانزا شناخته شده است. دیل هتیس، استاد تحقیق در دانشگاه کلارک در ماساچوست، تخمین میزند که سالانه چندین هزار سرطان در آمریکا به خاطر وجود این ماده در رژیم غذایی افراد است. همچنین سدیم و چربی داخل این خوراکها فشار خون و کلسترول را بالا میبرد و در نهایت خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد. از طرفی، رژیم غذایی پر نمک باعث افزایش سرطان معده نیز می شود.
۷- نوشابه نوشابه یک نوشیدنی بی فایده است که حاوی هیچ ماده مغذی برای تغذیه بدن نیست. از همه بدتر، این نوشیدنیها سیستم شما را با مواد شیمیایی و قندی که باعث از بین رفتن مواد مغذی غذاهای دیگر در بدن شما می شود، پر میکنند. نتایج یک مطالعه منتشر شده در مجله اپیدمیولوژی سرطان، بیان کرد: نوشیدن فقط دو نوشابه در هفته میتواند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را تقریباً دو برابر کند.
۸- غذاهای مضر با کربوهیدرات پایینبه خیلی از افرادی که میخواهند لاغر شوند توصیه میشود میزان مصرف کربوهیدرات را کاهش دهند. به همین دلیل این افراد هم به سراغ فراوردههای صنعتی که روی آنها کلمه کربوهیدرات پایین درج شده است میروند تا هم مواد غذایی دلخواهشان را مصرف کنند و هم لاغر شوند، غافل از اینکه این غذاهای مضر سرشار از مواد افزودنی و نگهدارنده هستند که ضررشان کمتر از کربوهیدرات

غذاهای مضر
۹- نوشیدنیهای کافئیندارنوشیدنیهای کافئین دار مانند قهوه میتوانند برای بدن بسیار مفید باشند، زیرا سرشار از آنتی اکسیدانهای قوی هستند. به همین دلیل مصرف متعادل آن از بیماریهایی مانند دیابت نوع 2 و پارکینسون نیز جلوگیری میکند .اما زمانی که با فراوردههای مصنوعی مانند شکر، خامه، مواد افزودنی و … ترکیب میشود، میتوانند جزء غذاهای مضر محسوب شود.
۱۰- آرد سفید
شاید از نظر شما و بیشتر مردم آرد سفید که در اکثر نانهای مصرفی روزانه ما و مواد غذایی کربوهیدارتی استفاده میشود ضرری نداشته باشد، اما باید بدانید از نظر علمی آرد سفید در بدن عملکردی مانند شکر دارد. زیرا به سرعت در بدن به گلوکز تبدیل شده و حتی با فشار زیادی که به لوزالمعده وارد میکند.
۱۱- استفاده از آبهای معدنی و هر نوشیدنی که در بطری بستهبندی میشود!یک ماده شیمیایی به نام BPA در این ظروف پلاستیکی وجود دارد که مصرف مداوم آنها منجر به تغییرات هورمونی و در نتیجه عوارضی مانند بلوغ زودرس در دختران، کاهش اسپرم، چاقی و افزایش سرطانهای مربوط به اندام تولید مثل میشود.
12-روغن های صنعتی سبزیجات
نگرانی های جدی در مورد این روغن ها وجود دارد. آنها به اکسیداسیون بسیار حساس هستند و باعث افزایش استرس اکسیداتیو در بدن می شوند.آنها همچنین به افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارند
در 100 سال گذشته، مردم مصرف چربی های اضافه را افزایش داده اند.
با این وجود، این به وضوح با افزایش قابل توجهی در مصرف روغن های گیاهی تصفیه شده مانند روغن سویا، روغن ذرت، روغن پنبه دانه توضیح داده شده است.
این روغن ها در اسیدهای چرب امگا 6 بسیار زیاد است و انسان ها نباید مقدار زیادی از آن استفاده کنند.
ارسال دیدگاه