
فهرست مطالب:
1-طرز تهیه ترشی ناز خاتون با رب انار
2-طرز تهیه ترشی خوشمزه هفت بیجار فوی
ترشی جزئ چاشنی های خوشمزه است که همراه غذا مصرف می شود و در سفره ایرانی جایگاه خاصی دارد. هر شهر ترشی مخصوص خود را دارد از جمله شهرهای که ترشی های بسیار خوشمزه دارد شهرهای شمالی است .در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دو نوع ترشی شمالی باما همراه باشید .
طرز تهیه ترشی ناز خاتون با رب انار
مواد لازم
- بادمجان: ۴ عدد
- گوجه فرنگی: ۳ عدد
- رب انار : یک قاشق غذا خوری
- آبغوره و یا سرکه: ۳ قاشق غذا خوری
- نعناع خشک شده: ۱ قاشق خوری
- گل پر: به مقدار لازم
- سیر: ۲ بوته
طرز تهیه :
- برای تهیه این ترشی خوشمره بهتر است بادمجان را کباب کنید چرا که بادمجان کبابی طعم دودی خوشمزه ای به ترشی می دهد
- بادمجان را تمیز کرده و بشویید و یک برش به بالای بادمجان بزنید و به صورت درسته روی اجاق و یا روی زغال کباب کنید. یا از فر استفاده کنید. (اگر در فر قرار به مدت 15 دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه بپزید) بعد بادمجان ها را چند لحظه در ظرف سربسته قرار دهید تا پوست آن به راحتی کنده شود.
- پوست بادمجان کبابی را با چاقو بکنید و بادمجان را ساطوری خرد کنید.
- برای ترشی نازخاتون با رب انار پوست گوجه را هم باید بگیرید. به این صورت یک برش + روی گوجه فرنگی بزنید و گوجه فرنگی را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید از آب خارج کنید کمی که خنک شد پوست آن را باچاقو بکنید و خرد کنید.
- حال نوبت پخت این ترشی خوشمزه است یک قابلمه مناسب برداشته بادمجان ساطوری را داخل آن بریزید و رب انار یا تمر هندی و آبغوره و یا سرکه را هم به آن اضافه کنید. و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و غلیظ شود. نیاز نیست آب اضافه کنید .
- حالا سیر را پوست بگیرید و بشویید و له کنید تا طعم سیر بیشتر شود و بعد نعناع خشک و گلپر را نیز اضافه و همه را به قابلمه اضافه کنید . وقتی آب ترشی کم و غلیظ شد، گوجه را هم اضافه کنید. آن را هم بزنید و بعد از نرم شدن گوجه، شعله را خاموش کنیدو ترشی که خنک شد در ظرف شیشه ای استریل شده قرار دهید. و در یخچال قراردهید.
نکات لازم برای تهیه ترشی ناز خاتون
- برای تهیه ترشی ناز خاتون به جای رب انار، از ۲ قاشق غذاخوری آب انار هم استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن نازخاتون از سبزی های محلی مثل چوچاق، زلنگ و خالواش استفاده کنید.
طرز تهیه ترشی خوشمزه هفت بیجار فوی
مواد لازم:
- بادمجان : 2 کیلو
- فلفل قلمی تند: 2 تا 3 عدد
- ادویه ترشی: 1 قاشق غذا خوری
- نیم کیلوفلفل دلمه ای( سبز، قرمز، زرد و نارنجی):500گرم
- ۱ قاشق غذاخوری نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری
- سیر: 1 بوته
- گوجه فرنگی نارس: 4 تا 5 عدد
- آب غوره یا سرکه: یک لیتر
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- سبزی معطر خرد شده :شامل نعنا، شوید، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، جعفری می باشد.
طرز تهیه:
- برای تهیه این ترشی خوشمزه ابتدا تمام سبزیجات را خوب شسته و روی پارچه پهن کنید تا آب آنها گرفته شود سپس بادمجان را رنده یا ساطوری می کنیم.بعد آن را درون یک تنظیف ریخته و با فشار دست آبش را می گیریم.
- گوجه فرنگی ها را که بهتر است نارس یا نیم رس باشند، به صورت نگینی خرد می کنیم.
- سبزی های معطر را هم خوب ریز می کنیم.هر چه سبزی ریزتر شود، طعم و رنگ ترشی بهتر خواهد شد. از سبزی خشک هم می توانید استفاده کنید.
- سیر را پوست گرفته رنده یا له می کنیم و فلفل تند وفلفل دلمه ای های رنگی را بسیار ریز خرد می کنیم.
- نعنا خشک، ادویه، نمک و سرکه یا آبغوره را با هم مخلوط می کنیم.
- ظرف مخصوص ترشی را برداشته تمام سبزیجات خرد شده ، بادمجان ساطوری شده ، گوجه فرنگی های خرد شده، سیر، فلفل دلمه ای و فلفل تند را درون آن می ریزیم و مخلوط سرکه، نعنا، ادویه و نمک را نیز به آن میافزاییم.
- طعم این ترشی با آبغوره تازه هم دلپذیرتر است، مقدار سرکه مورد استفاده از مقدار آبغوره کمتر است، این ترشی نباید زیاد آبدار باشد.
- این ترشی را می توان فوری مصرف کرد.
ارسال دیدگاه