ترشی سه پیستون
ترشی سه پیستون: سپستان میوه درختی در جنوب کشور است و برای ترشی از میوه کال این درخت استفاده می شود. فصل جمع آوری این میوه از اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد است که در این فصل میوه درخت کال است و برای ترشی انداختن مناسب . از میوه رسیده آن استفاده های دیگری می کنند. ترشی سپستان، که از میوه نارس درخت سپستان تهیه می شود، علاوه بر طعم ترش و دلچسب، خواص numerous برای سلامتی نیز دارد.در کل، ترشی سپستان یک چاشنی خوشمزه و مغذی است که می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.
خواص ترشی سپستان
میوه سپستان را به صورت کال و رسیده و خشک شده استفاده می کنند.میوه خشک بیشتر مصرف دارویی دارد. همچنین از میوه کال آن برای تهیه ترشی استفاده میشود و از میوه رسیده آن به شکل دم کرده استفاده میشود.
تقویت سیستم ایمنی بدن: سپستان سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری های مختلف کمک می کند.
کاهش خطر بیماری های قلبی: سپستان دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش کلسترول و فشار خون و در نتیجه کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند.
محافظت از سلامت معده و روده: سپستان به عنوان یک منبع خوب از فیبر شناخته شده است که به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
کاهش قند خون: مطالعات نشان داده است که سپستان می تواند به تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
ضد سرطان: ترکیبات موجود در سپستان دارای خواص ضد سرطانی هستند و می توانند به پیشگیری از رشد سلول های سرطانی کمک کنند.
بهبود سلامت پوست: سپستان سرشار از ویتامین A است که برای سلامت پوست و مو ضروری است.
تقویت حافظه: برخی تحقیقات نشان داده است که سپستان می تواند به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک کند.
درمان گلودرد: ترشی سپستان می تواند به عنوان یک ضد سرفه و خلط آور طبیعی برای تسکین گلودرد و سرماخوردگی استفاده شود. مشکلات سوء هاضمه کمک میکند.
میوه سپستان دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
مواد لازم برای تهیه ترشی سه پیستون
1 کیلوگرم سپستان نارس
500 گرم سرکه
250 گرم آب
100 گرم نمک
10 حبه سیر1 قاشق غذاخوری فلفل سیاه
1 قاشق غذاخوری تخم گشنیز
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
ادویه ترشی، فلفل هندی، سیاهدانه به میزان لازم
سیر به مقدار دلخواه
طرز تهیه ترشی سپستان (ترشی پهیل بندری) خوشمزه و پرخاصیت
- تهیه ترشی سه پیستون بسیار ساده است برای تهیه این ترشی پرخاصیت ابتدا باید میوهی کال پهیل را به خوبی بشوییم شستن آن بسیار مهم است چرا که مواد لزج داخل آن به علت ترک خوردن بعضی از میوه ها خارج می شود ،و باعث چسبیدن خاک و چیزهای دیگر به پوست میو ه ها میشود و به همین دلیل شستن میوه های سپستان را سخت میکند.
- بعد از شستن میوه ها با آب سرد یک قابلمه را پر از آب می کنیم و روی شعله گاز می گذاریم سپس میوه ها را داخل قابلمه ریخته و صبر می کنیم تاآب بجوشدوقتی آب جوش آمد، یکی دو دقیقه بعدمیوه ها را آبکش میکنیم و با آب سرد میشوییم تا چسبندگی میوه ها کاملا از بین بود
- میوههای پخته شده را در آفتاب پهن میکنیم و یک روز صبر می کنیم تا خشک شود.
- میوهای خشک شده را در ظرف شیشه ای میریزیم و ادویه ترشی و فلفل هندی، تخم گشنیز، سیاهدانه و سیر اضافه میکنیم. سرکه را روی میوه ها می ریزیم تا روی آنها را کامل بگیرد. دو هفته صبر میکنیم تا ترشی آماده شود.
نکاتی در مورد مصرف ترشی سپستان:
اگر به سپستان یا سایر میوه های گرمسیری آلرژی دارید، از مصرف ترشی سپستان خودداری کنید.
مصرف بیش از حد ترشی سپستان می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال شود.
زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف ترشی سپستان با پزشک خود مشورت کنند.
چند نکته طلایی
- میوه ی سپستان یا همان پهیل نوعی میوه ی لزج و چسبنده است که گرداگرد هسته ی آن چسبنده بوده و میوه ی آن مزه ی شیرین و گس دارا می باشد.
- به دلیل ترک خوردن و خارج شدن عصاره برخی از میوه ها، این میوه ها چسبنده می شوند که در نتیجه این چسبندگی باعث جذب خاک و برخی چیزهای دیگر می گردد.
- بهترین زمان جهت آماده کردن ترشی پهیل (سپستان) را می توان ابتدای خرداد دانست، در این ماه میوه ی سپستان کال است و از نظر اندازه مناسب است.
- می توانید از فلفل تند معمولی استفاده کنید.
- می توانید از سرکه سفید یا قرمز و یا سرکه خانگی استفاده کنید.
- به دلخواه می توانید از ادویه ترشی استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
- میزان نمک ترشی را اندازه کنید و اگر نیازی بود نمک بیشتری اضافه کنید.
ارسال دیدگاه