اشکنه / طرز تهیه اشکنه زرشک کوهی

شنبه 3 اردیبهشت 1401 آشپزی
ashkene zreshk

اشکنه زرشک غذای پر خاصیت و مقوی است .زرشک کوهی که به زرک هم معروف است به در نواحی کوهستانی یافت می شود و در پاییز توسط افراد محلی جمع آوری می شود و به فروش می رسد . البته از عطاری ها هم می توان زرشک خشک کوهی را خریداری کرد.زرشک کوهی خواص زیادی دارداز  جمله کاربرد زرشک کوهی در طب سنتی برای درمان طاعون، بیماری های خونی، سل، بی اشتهایی، بیماری های کلیوی، رماتسیم، زخمها، بوی بد خلط سینه، مشکلات صفراوی، اسهال ، ، مشکلات کبدی، فشار خون بالا و غیره ذکر شده است.در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه اشکنه زرشک کوهی که هم غذاست و هم دارو آشنا شوید و همچنین طرز تهیه اشکنه رب انار را مشاهده کنید

پاکسازی کبد با زرشک کوهی

یکی از خواص  مهم  زرشک پاکسازی کبد و کیسه صفرا است . کار کبد  سم‌زدای خون است ، صفرای موردنیاز برای هضم چربی را تولید می‌کند، هورمون‌ها را تجزیه می کند. ویتامین‌ها، مواد معدنی و آهن موردنیاز بدن را در خود ذخیره می‌کند.

وظیفه اصلی کیسه صفرا , نگه‌داری مایع زردرنگ صفرا است. این مایع  زرد رنگ به هنگام ورود مواد غذایی به معده از کبد ترشح می‌شودو به هضم مواد غذایی چرب کمک می‌کند.میوه زرشک ترشح مایع صفرا را بهبود می‌دهدو منجر به کاهش کلسترول بد (LDL) می‌شود.

مواد لازم برای تهیه اشکنه زرشک

  • آب زرشک :2 لیوان
  • آرد :1 قاشق غذا خوری
  • پیاز بزرگ :1 عدد
  • روغن زرد یا حیوانی
  • شکر به مقدار لازم
اشکنه زرشک

اشکنه زرشک

طرز تهیه اشکنه زرشک

  1.  برای تهیه اشکنه زرشک ابتدا آب زرشک کوهی را تهیه کنید. به این صورت که زرشک تازه را پاک کنید و خوب بشویید تا گل ولای آن پاک شود سپس زرشک شسته شده را در قابلمه بریزیدو روی آن مقداری آب بریزیدو روی شعله قرار دهید  تا چند دقیقه بجوشد سپس اجازه دهید کمی خنک شود با فشار دست آب زرشک را بگیرد و از صافی رد کنید. اگر از زرشک خشک استفاده می کنید 24 ساعت قبل زرشک را با آبجوش خیس کنیدو بعد از 24 ساعت مخلوط زرشک و آب ساعت چند دقیقه بجوشانیدبعد از خنک شدن زرشک راچنگ بزنید  و از صافی رد کنید.
  2.  حال یک قابلمه مناسب پخت بردارید و یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه بریزید و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود .
  3. یک قاشق آرد را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی  تفت دهید. سپس آب زرشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش آید.  مدام هم بزنید تا اشکنه زرشک شما کمی غلیظ شود.
  4. می توانید بسته به ذائقه خود مقداری شکر اضافه کنید تا اشکنه زرشک  شیرین و قابل خوردن شود.
  5. این غذا بسیار پرخاصیت و مقوی است برای کودکان کمی شیرین تر کنید.
  6. اشکنه زرشک را داخل کاسه بریزید و داخل آن  نان  خشک شده بریزید و نوش جان فرمایید.
  7. این غذای  خوشمزه و ترش را  تهیه کنید و از خواص آن بهرمند شوید.
دستور پخت جوجه چینی پفکی همراه با سس تارتار

zhygo

ژیگو | طرز تهیه ژیگو خوشمزه ایرانی به 2 روش

keke masala

کیک/ طرز تهیه کیک ماسالا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا