اشکنه زرشک، یک غذای سنتی و خوشمزه است که با زرشک کوهی تهیه میشود. زرشک کوهی، میوهای پرخاصیت است که خواص درمانی بسیاری دارد. از جمله کاربردهای زرشک کوهی در طب سنتی میتوان به درمان طاعون، بیماریهای خونی، سل، بیاشتهایی، بیماریهای کلیوی، روماتیسم، زخمها، بوی بد خلط سینه، مشکلات صفراوی، اسهال، مشکلات کبدی، فشار خون بالا و غیره اشاره کرد.
پاکسازی کبد با زرشک کوهی
زرشک، میوهای پرخاصیت است که خواص درمانی بسیاری دارد. یکی از مهمترین خواص زرشک، پاکسازی کبد و کیسه صفرا است. کبد، عضوی حیاتی در بدن است که نقشهای مهمی را بر عهده دارد. از جمله وظایف کبد میتوان به سمزدایی خون، تولید صفرا، تجزیه هورمونها، ذخیره ویتامینها، مواد معدنی، و آهن اشاره کرد.کیسه صفرا، اندامی کوچک در بدن است که وظیفه ذخیره صفرا را بر عهده دارد. صفرا، مایعی زرد رنگ است که توسط کبد تولید میشود و به هضم چربیها کمک میکند.
زرشک، حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است که به پاکسازی کبد و کیسه صفرا کمک میکنند. این ترکیبات به از بین بردن سموم و مواد زائد از کبد و کیسه صفرا کمک میکنند. همچنین، زرشک به افزایش ترشح صفرا کمک میکند که این امر نیز به هضم چربیها و کاهش کلسترول بد خون کمک میکند.
مواد لازم برای تهیه اشکنه زرشک
- آب زرشک :2 لیوان
- آرد :1 قاشق غذا خوری
- پیاز بزرگ :1 عدد
- روغن زرد یا حیوانی
- شکر به مقدار لازم
طرز تهیه اشکنه زرشک
- اگر از زرشک تازه استفاده میکنید، ابتدا آن را پاک کنید و خوب بشویید تا گل و لای آن پاک شود. سپس، زرشک شسته شده را در یک قابلمه بریزید و روی آن مقداری آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا چند دقیقه بجوشد. سپس، اجازه دهید کمی خنک شود و با فشار دست آب زرشک را بگیرید.
- اگر از زرشک خشک استفاده میکنید، ۲۴ ساعت قبل از تهیه اشکنه، زرشک را با آب جوش خیس کنید. سپس، مخلوط زرشک و آب را به مدت ۱ ساعت بجوشانید. بعد از خنک شدن، زرشک را چنگ بزنید و از صافی رد کنید.
- یک قابلمه مناسب پخت بردارید و یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه بریزید و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- یک قاشق آرد را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس، آب زرشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش آید. مدام هم بزنید تا اشکنه زرشک شما کمی غلیظ شود.
- بسته به ذائقه خود، مقداری شکر اضافه کنید تا اشکنه زرشک شیرین و قابل خوردن شود.
- اشکنه زرشک را داخل کاسه بریزید و داخل آن نان خشک شده بریزید و نوش جان کنید.
نکات تهیه اشکنه زرشک
- برای اینکه اشکنه زرشک شما خوشمزهتر شود، میتوانید از زرشک تازه استفاده کنید.
- اگر تمایل دارید که اشکنه زرشک شما طعم ترشتری داشته باشد، میتوانید از زرشک ترش استفاده کنید.
- میتوانید از ادویهجات دیگر مانند دارچین، زنجبیل، یا آویشن نیز در تهیه این اشکنه استفاده کنید.
ارسال دیدگاه