دستور پخت فلافل بندری خوشمزه اصل

سه‌شنبه 23 مرداد 1397 آشپزی
دستور پخت فلافل بندری خوشمزه اصل
چاشنی اصلی این غذا، فلفل است و طعم و مزه تند آن باعث شده در بین مردم جنوب کشور طرفداران زیادی داشته باشد. فلافل اغلب همراه با سبزیجاتی، چون پیاز و جعفری خرد شده، گوجه فرنگی، خیار شور و انواع ترشی به شکل ساندویچ سرو می‌شود. ماده مورد استفاده در تهیه فلافل اصل، نخود است، ولی در بعضی از مناطق و کشور‌ها با عدس، باقالا، ماش و سیب زمینی هم درست می‌شود.

 فلافل بندری خوشمزه اصل

از آنجایی که نخود مورد استفاده در تهیه فلافل، نفاخ است آن را حدود ۱۲ ساعت در آب خیس کرده و در این فاصله چند بار آب آن را عوض می‌کنند. یکی از ادویه‌های مورد استفاده در تهیه این غذا، زیره است که علاوه بر ایجاد طعم مطلوب، به هضم بهتر آن کمک کرده و از نفخ آن می‌کاهد.


مقدار مواد لازم برای تهیه ۳۴-۳۰ عدد فلافل ارائه شده؛ زمان آماده سازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت حدود ۱ ساعت است.

مواد لازم
نخود 450 گرم
پیاز متوسط خرد شده1 عدد
سیر3-4 حبه
پودر نخود1.5 قاشق غذاخوری
جعفری تازه ی ساطوری شده1/4 فنجان
نمک 2 قاشق چایخوری
زیره سبز2 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/4 قاشق چایخوری
فلفل قرمز1/4 قاشق چایخوری
پودر هلنوک قاشق چایخوری
روغن مخصوص سرخ کردن (ترجیحا روغن کنجد)به میزان لازم

دستور تهیه:

 

۱-نخود را در کاسه بزرگی ریخته، در آن آب سرد بریزید به گونه‌ای که روی نخود‌ها کاملا با آب پوشانده شود و اجازه دهید نخود‌ها یک شب خیس بخورند. حجم نخود‌ها پس از خیس خوردن حدود ۵-۴ فنجان خواهد شد.

 

 

۲-نخود را همراه با پیاز، سیر، جعفری، گشنیز، نمک، فلفل سیاه، نمک، زیره سبز، فلفل قرمز و هل در غذاساز بریزید. اگر غذاساز شما کوچک است، مواد را به دو قسمت تقسیم کرده و هر بار یک قسمت را میکس کنید.

 

۳-غذاساز را روشن کنید و فرصت دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شده و به شکل خمیر درآیند. مواد چسبیده به دیواره‌های غذاساز را با قاشق چوبی جمع کرده و دوباره مواد را میکس کنید تا از یکدست شدن کامل مواد و چسبندگی آن اطمینان حاصل کنید.

۴-پس از این که مواد حالت خمیری پیدا کرد آن را در یک کاسه بریزید و اگر در آن دانه‌های درشت نخود وجود داشت، جدا کنید.

 

۵-روی ظرف حاوی مواد را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲-۱ ساعت در یخچال قرار دهید.

 

 

۶-در یک تابه‌ نچسب تا ارتفاع ۴-۳ سانتی‌متر روغن مخصوص سرخ کردنی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود. بهترین درجه حرارت برای سرخ کردن فلافل بین ۳۶۰ تا ۳۷۵ درجه فارنهایت است. برای کنترل دمای روغن شما می‌توانید از یک دماسنج مخصوص آشپزی استفاده کرده و پس از رسیدن دمای روغن به درجه حرارت مطلوب، شروع به سرخ کردن فلافل کنید.

 

 

۷-مایه فلافل را با دست به شکل گلوله‌های کوچکی به اندازه یک گردو درآورید و در صورت تمایل کمی فشار دهید تا پهن شود. همچنین می‌توانید از قالب مخصوص فلافل برای این منظور استفاده کنید. من برای هر فلافل حدود ۲ قاشق غذاخوری از مایه فلافل استفاده کردم، شما می‌توانید اندازه آن را بنا به سلیقه خود کوچکتر یا بزرگتر در نظر بگیرید.

 

 

۸-ابتدا با درست کردن یک عدد فلافل، درجه حرارت روغن را تست کنید. اگر روغن به حرارت مطلوب رسیده باشد سرخ شدن هر طرف فلافل باید ۳-۲ دقیقه طول بکشد، یعنی کل زمان لازم برای سرخ شدن دو طرف فلافل چیزی حدود ۶-۵ دقیقه است. اگر فلافل در مدت زمان کمتری سرخ شد، درجه حرارت روغن بالاتر از حد مطلوب است و در اینصورت فلافل مغزپخت نمی‌شود، بنابراین حرارت را کمتر کنید. اگر سرخ شدن فلافل بیش از این مدت طول کشید، حرارت کم است و در این صورت فلافل سفت می‌شود، بنابراین برای داشتن فلافلی ترد و خوشمزه حرارت را کمی زیاد کنید.

 

 

۹-وقتی روغن به درجه حرارت مطلوب رسید، شروع به سرخ کردن فلافل‌ها کنید و اجازه دهید به مدت ۶-۵ دقیقه در روغن بپزند و طلایی مایل به قهوه‌ای شوند.

 

۱۰-پس از سرخ شدن فلافل‌ها، آن‌ها را با یک قاشق سوراخ دار از روغن خارج کنید.

۱۱-فلافل‌ها را بر روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود

۱۲-فلافل را زیر نان قرار دهید و با خیار شور، گوجه فرنگی، کاهو و سس انبه، سس کچاپ یا سس مایونز میل کنید.

ساندویچ فلافل

 

منبع:ستاره

دستور پخت نان خوشمزه پیروک

دستور پخت نان خوشمزه پیروک

طرز تهیه دال عدس جنوبی

طرز تهیه دال عدس جنوبی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا