خورش ساق / طرز تهیه خورش ساق خوشمزه شمالی

جمعه 8 اسفند 1399 آشپزی
khorshe saghe

فهرست مطالب:

1-مواد لازم برای تهیه خورش ساق

2-طرز تهیه خورش ساق

 خورش ساق

خورش ساق جزء خورش های خوشمزه شمالی است که برای نهار یا شام مناسب است و با برنج سرو می شود. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه خورش کرفس و خورش انار مسما گیلانی و خورش قورمه سبزی خوشمزه را ببینید

خورش ساق شمالی

خورش ساق شمالی

مواد لازم برای تهیه خورش ساق

  1. گوشت چرخ شده :200 گرم
  2. اسفناج :۵۰۰ گرم
  3. گشنیز :۱۰۰ گرم
  4. لپه :۷۵ گرم
  5. پیاز :۱ عدد
  6. آبلیمو :۳ قاشق غذا خوری
  7. آب نارنج: ۳ قاشق غذا خوری
  8. آرد برنج :۲ قاشق غذا خوری
  9. نمک، فلفل، زردچوبه :به میزان لازم

طرز تهیه خورش ساق

  • برای تهیه خورش ساق ابتدا لپه ها را در ظرف مناسب  ۲۴ ساعت قبل شسته و با آب خیس می کنیم و در این مدت چند بار آب لپه را عوض می کنیم تا نفخ  لپه گرفته شود سپس لپه را می پزیم و کنار می گذاریم .
  • در این مرحله از پخت خورش ساق کوفته ریزه ها را آماده می کنیم . پیاز را رنده می کنیم و آب آن با فشار دست گرفته و  به گوشت چرخ شده آضافه کرده و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه خوب  ورز می دهیم و سپس کوفته ریزه های کوچکی درست می کنیم و داخل تابه ای که روغن ریخته شده سرخ می کنیم
  • سبزی ها را شسته و ریز خرد می کنیم و داخل تابه ای  که روغن ریخته ایم  تفت می دهیم و به سبزی  زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کرده  و دوباره کمی تفت می دهیم .
  • حالا لپه پخته شده  را با آبش به  سبزی اضافه کرده و درب قابله را می بندیم تا کاملا مواد با هم پخته شده و طعم بگیرند. ( اگر لازم بود مقداری اب جوش اضافه می کنیم )
  • بعد از گذشت ۱۵ دقیقه کوفته ریزه ها را به همراه روغنی که در آن سرخ شده اند به خورشت افزوده و اجازه می دهیم تا خورش جا افتاده و به روغن بیفتد.این خورش نیاز به پیاز داغ ندارد
  •  اگر خورش لعاب کافی نداشت  در ده دقیقه آخر پخت آرد برنج را با آبلیمو و آب نارنج مخلوط کرده و به خورش اضافه می کنیم. خورش ساق شمالی اماده است با نان یا برنج سرو کنید.

 

shiriny badami

شیرینی بادامی/ طرز تهیه شیرینی بادامی خوشمزه مخصوص عید

Dopyaze nokhod va lobya

دوپیازه نخود و لوبیا چیتی / طرز تهیه دوپیازه نخود و لوبیا چیتی هندی

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi