
فهرست مطالب:
1-مواد لازم برای تهیه خورش ساق
خورش ساق
خورش ساق جزء خورش های خوشمزه شمالی است که برای نهار یا شام مناسب است و با برنج سرو می شود. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه خورش کرفس و خورش انار مسما گیلانی و خورش قورمه سبزی خوشمزه را ببینید

خورش ساق شمالی
مواد لازم برای تهیه خورش ساق
- گوشت چرخ شده :200 گرم
- اسفناج :۵۰۰ گرم
- گشنیز :۱۰۰ گرم
- لپه :۷۵ گرم
- پیاز :۱ عدد
- آبلیمو :۳ قاشق غذا خوری
- آب نارنج: ۳ قاشق غذا خوری
- آرد برنج :۲ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل، زردچوبه :به میزان لازم
طرز تهیه خورش ساق
- برای تهیه خورش ساق ابتدا لپه ها را در ظرف مناسب ۲۴ ساعت قبل شسته و با آب خیس می کنیم و در این مدت چند بار آب لپه را عوض می کنیم تا نفخ لپه گرفته شود سپس لپه را می پزیم و کنار می گذاریم .
- در این مرحله از پخت خورش ساق کوفته ریزه ها را آماده می کنیم . پیاز را رنده می کنیم و آب آن با فشار دست گرفته و به گوشت چرخ شده آضافه کرده و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز می دهیم و سپس کوفته ریزه های کوچکی درست می کنیم و داخل تابه ای که روغن ریخته شده سرخ می کنیم
- سبزی ها را شسته و ریز خرد می کنیم و داخل تابه ای که روغن ریخته ایم تفت می دهیم و به سبزی زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کرده و دوباره کمی تفت می دهیم .
- حالا لپه پخته شده را با آبش به سبزی اضافه کرده و درب قابله را می بندیم تا کاملا مواد با هم پخته شده و طعم بگیرند. ( اگر لازم بود مقداری اب جوش اضافه می کنیم )
- بعد از گذشت ۱۵ دقیقه کوفته ریزه ها را به همراه روغنی که در آن سرخ شده اند به خورشت افزوده و اجازه می دهیم تا خورش جا افتاده و به روغن بیفتد.این خورش نیاز به پیاز داغ ندارد
- اگر خورش لعاب کافی نداشت در ده دقیقه آخر پخت آرد برنج را با آبلیمو و آب نارنج مخلوط کرده و به خورش اضافه می کنیم. خورش ساق شمالی اماده است با نان یا برنج سرو کنید.
ارسال دیدگاه