آرتروز یکی از بیماری های مزمن مفصل است.این بیماری به عنوان بیماری تخریب مفصل نیز خوانده می شود.در این نوع بیماری مفصلی ، غضروف محافظ استخوان ها به مرور فرسوده و تحلیل می رود.این وضعیت باعث درد و تورم می شود.همچنین ممکن است منجر به ایجاد خار استخوان یا استئوفیت شود.
آرتروز نخاعی چیست
آرتروز بسته به ناحیه ای از بدن (مفاصل ، عضلات و / یا استخوان ها) که روی آن تأثیرگذار یا ایجاد می کند ، انواع مختلفی دارد.
با این حال ، یکی از دردناک ترین و مزمن ترین نوع آرتروز ، آرتروز نخاعی یا آرتروز ستون فقرات است.این یک بیماری التهابی است که ستون فقرات از جمله مفصل ران و نزدیک مفصل لگن ، مفاصل ساکروایلیاک را تحت تأثیر قرار می دهد.باعث درد ، تورم و سفتی پشت می شود.التهاب در آرتروز نخاعی همچنین منجر به ضعف و درد در پاها و بازوها می شود.
چه کسانی مستعد آرتروز نخاعی هستند؟
به طور کلی ، آرتروز نخاعی برای افرادی که پیر می شوند اتفاق می افتد.با این حال ، افراد جوانتر ممکن است به دلایل زیر مبتلا شوند:
هرگونه آسیب دیدگی در مفصل ران ، کمر یا دیسک های گردن می تواند منجر به آرتروز نخاعی شود.
نقص ژنتیکی غضروف را تحت تأثیر قرار می دهد همچنین منجر به آرتروز نخاعی می شود.
این معمولاً در مردان زیر 45 سال و در زنان بالای 45 سال رخ می دهد.
آرتروز نخاعی ممکن است در افرادی که چاق یا دارای اضافه وزن هستند اتفاق بیفتد.
همچنین ممکن است در افرادی که ورزش می کنند یا در فعالیتهایی که به طور مکرر فشار وارد بر مفاصل می کنند ، رخ دهد.
علائم آرتروز نخاعیبرخی از علائم رایج آرتروز نخاعی عبارتند از:
۱-سفتی در پشت یا گردن
۲-درد در پشت یا درد گردن
۳-بی حسی در بازوها یا پاها
۴-ضعف
۵-ناراحتی پشت در هنگام خواب یا نشستن
تشخیص آرتروز نخاعی
X-Ray یکی از بهترین روش ها برای تأیید تشخیص آرتروز نخاعی است.پزشک ممکن است در مورد سابقه پزشکی بیمار س askال کند و آزمایش های بدنی را برای بررسی حساسیت ، درد ، از دست دادن حرکت کمر یا گردن یا سایر علائم از جمله تغییرات رفلکس ، ضعف ، از دست دادن احساس و غیره انجام دهد.
پزشک ممکن است آزمایشات زیر را برای کمک به تشخیص آرتروز نخاعی انجام دهد:
۱-اشعه ایکس برای جستجوی خارهای استخوان ، آسیب استخوان و از بین رفتن دیسک یا غضروف.
۲-آزمایش خون برای جستجوی سایر بیماری ها
۳-تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) برای بررسی آسیب دیسک ها یا غضروف ها.
درمان آرتروز نخاعی
به طور کلی ، درمان آرتروز نخاعی برای تسکین و محدود کردن علائم تورم و درد انجام می شود تا به فرد کمک کند توانایی خود را در انجام کارهای روزمره و بدون هیچ گونه تداخلی بدست آورد.هدف از درمان این است که یک سبک زندگی سالم برای یک فرد فراهم کند.
اگر شرایط شدید نباشد ، درمان شامل کاهش وزن یا حفظ وزن سالم است.این درمان همچنین ممکن است شامل تمریناتی باشد که به فرد کمک می کند کارهای روزمره را به راحتی انجام دهد ، روحیه و نگرش را بهبود می بخشد ، جریان خون را بهبود می بخشد ، انعطاف پذیری را افزایش می دهد ، قلب را تقویت می کند و غیره.
در ادامه درمان آرتروز نخاعی را مشاهده می کنید
۱-.استراحت
۲-دارو(داروهای شل کننده عضلاتی/داروهای مسکن/داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی)
۳-تزریق:نواع مختلفی از تزریقات آمپول برای درمان آرتروز ستون فقرات وجود دارد که شامل تزریقات استروئیدی ایپدورال و تزریقات مفصل فاست می شود
۴-کایروپراکتیک:متخصصین کایروپراکتیک (درمان دستی) بر این باور هستند که داشتن یک سیستم عصبی سالم به معنای داشتن یک بدن سالم است. هم تراز نبودن یک مهره باعث تضعیف شدن سیستم عصبی و منجر به اختلالاتی می شود که نتیجه آن کمر درد و گردن درد است.
۵-فیزیوتراپی:در فیزیوتراپی روش های درمانی منفعلانه با حرکات و تمرینات ورزشی ترکیب می شوند. روش های درمانی منفعلانه شامل گرمادرمانی/ سرما درمانی، فراصوت و تحریک الکتریکی به منظور تسکین گرفتگی عضلانی و درد است
۶طب سوزنی:گفته می شود که طب سوزنی تا حدودی با تحریک بدن به باعث تولید مواد شیمایی می شود که به کاهش درد ناشی از آرتروز ستون فقرات، کمر و گردن کمک می کنند.
ورزش هایی که می توانند در درمان آرتروز نخاعی کمک کنند:
ارسال دیدگاه