آش کارده / طرز تهیه آش کارده شیرازی خوشمزه

شنبه 14 فروردین 1400 آشپزی
ashe karde

فهرست مطالب:

1-موادلازم برای  تهیه آش کارده

2-طرز تهیه آش کارده شیرازی

آش کارده

کارده گیاهی است که به ‌صورت خام برای انسان قابل‌مصرف نیست و اگر خام مصرف شود ربان و دهان را زخم می کند و به اصطلاح زبان را می برد .  کارده را به صورت  آش کارده  مصزف می کنند. . از اهمیت دارویی این گیاه می‌توان به درمان بیماری‌هایی چون چربی خون، فشارخون، عفونت، دیابت و یرقان اشاره کرد. همچنین کارده باعث تقویت دستگاه گوارش شده و به دلیل ملین بودن فعالیت‌های روده‌ها را بهبود می  بخشد با  طرز تهیه آش کارده با ما همراه باشید . در بخش آشپزی دایان طرز تهیه  غذاهای سنتی شیراز  و غذاهای سنتی سمنان و آش گوجه فرنگی را ببینید.

آش کاده

کارده

موادلازم برای  تهیه آش کارده

  1. آرد گندم: ۱ پیمانه
  2. ماست یا دوغ به میزان لازم
  3. آبغوره: ۱ پیمانه
  4. خرده برنج یا جو پرک شده: نصف پیمانه
  5. پیاز : ۱ عدد بزرگ
  6. سیر : به میزان دلخواه
  7. شنبلیله خشک: ۲ پیمانه
  8. سبزی کارده خرد شده: نیم تا یک کیلوگرم
  9. روغن و نمک و فلفل : به میزان لازم

 

آش کارده

آش کارده

طرز تهیه آش کارده شیرازی

برای تهیه آش کارده هم از کارده تازه و هم از کارده خشک استفاده می کنند . در اینجا طرز تهیه آش کارده  با کارده خشک را توزیع می دهیم و در اخر روش پخت با کارده تازه را نیز توضیح می دهیم

  • برای تهیه آش کارده  ابتدا کارده خشک را در ظرفی مناسبی با مقداری آب به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کرده
  • سپس کارده را از آب خارج کرده ولی آب آن را دور نمی ریزیم .
  • کارده را در یک قابلمه بزرگ همراه با آرد گندم با  گوشت‌کوب می‌کوبیم.  کارده و آرد را آنقدر  می کوبیم  تا آرد گندم کاملاٌ به خرد کارده‌ها برود.سپس دوغ یا ماست  را به آن اضافه کرده و خوب هم می زنیم  و در قابلمه را گذاشته و به مدت 24 ساعت در جای گرم قرار می  دهیم
  •  سپس، آن را روی شعله متوسط گاز گذاشته وپس از به جوش آمدن، آب کارده را که برداشته بودیم را اضافه می کنیم و مرتب آش را هم می‌زنیم تا ته نگیرد. وقتی  سبزی کارده کاملاٌ پخت شد برنج نیم دانه یا  جو پرک را به مواد اضافه می‌کنیم.
  • اجازه می‌دهیم که آش یک ساعت دیگر نیز بپزد.
  • پیاز  خلالی شده را  در ماهی‌تابه با روغن سرخ می‌کنیم تا رنگ آن طلایی شود. سپس، شنبلیله، و سیر له شده و نمک و فلفل را  اضافه کرده  و کمی تفت می‌دهیم. مخلوط را داخل آش ریخته و صبر می‌کنیم تا آش ۱۵ دقیقه دیگر جوشیده و لعاب بیندازد. بعد از این زمان، آش کارده آماده است.اگر آش شما ترش نبود مقذاری آبغوره اضافه کنید
  • اگر کارده شما تازه بود بعد از شستن کارده آن را خرد کنید حتما دستکش بپوشید تا دست شما آسیب نبیند. سپس کارده خرد شذه را با آرد گندم بکوبید  بعد از کوبیدن این سبزی با آرد گندم دوغ یا آبغوره را به آن اضافه کرده و به مدت حدود ۲۴ ساعت  مانند تهیه ماست در فضایی سرپوشیده و گرم قرار دهید . سپس، آش کارده را مثل روشی که توضیح دادیم بپزید.
برچسب‌ها:
sibzaminy bereshte

سیب زمینی برشته/ طرز تهیه سیب زمینی برشته در فر

kangar polo

کنگر پلو / طرز تهیه کنگر پلو با فیله مرغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا