ته چین سمنانی با گوشت

شنبه 15 اردیبهشت 1403 آشپزی
ته چین گوشت گرمساری

ته چین سمنانی با گوشت

ته چین سمنانی با گوشت:در رژیم غذایی مردم استان سمنان، شهرستان گرمسار، غذایی سنتی  و محلی تهیه و طبخ می‌شود که به ته چین سمنانی با گوشت شهرت یافته است.

ته چین گوشت گرمساری درواقع این غذا نوعی چلوگوشت بومی با طعمی لذیذ و شگفت‌انگیز استته چین سمنانی با گوشت یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ی استان سمنان است که با برنج، گوشت، زعفران، زرده تخم مرغ و ادویه جات تهیه می شود.

مواد لازم برای ته چین سمنانی با گوشت

برنج: ۳ پیمانه

گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

زرده تخم مرغ: ۳ عدد

ماست چکیده: ۱ پیمانه

روغن: به مقدار لازم

پیاز: ۱ عدد

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه چین سمنانی با گوشت

طرز تهیه چین سمنانی با گوشت

طرز تهیه چین سمنانی با گوشت

■ ابتدا برای تهیه  این  ته چین  حتما باید از گوشت گوسفندی استفاده کرد که بسیار لطیف و خوش مزه هست. ابتدا گوشت گوسفند رو خوب تمیز می کنیم و اون رو برش ها نازک می زنیم و خوب با فلفل سیاه و زرد چوبه اون رو آغشته می کنیم. کمی گرد غوره هم بهش اضافه می کنیم و داخل یه ظرف در دار فرار دهید و به  مدت یک ساعت  داخل یخچال  بمونه . این کار رو برای این انجام می دهیم تا بوی بد گوشت از بین بره وخوش مزه بشه.

■برنج  را  چند بار شسته و  کمی آب روش می ریزیم و کمی نمک بهش اضافه می کنیم  و اجازه می دهیم  به مدت  چهار ساعت بمونه و خوب خیس بخوره . برنج مون رو حتما از نوع ایرانی استفاده می کنیم و حتما برای این نوع از پلو باید برنج بیشتر از چهار ساعت خیس بخوره. جون مدت زمان پخت این ته چین زیاده باید برنج نرم باشه تا بافتش خشک نشه و سفت نشه.

■زعفران دم کرده را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به طور کامل بپزد.

■برنج را آبکش کرده و با مقداری آب و زعفران مخلوط کنید.

■زرده تخم مرغ و ماست چکیده را با هم مخلوط کرده و به برنج زعفرانی اضافه کنید.

■ته قابلمه را با روغن چرب کرده و مقداری از مواد ته چین را کف قابلمه بریزید.

■گوشت پخته شده را روی مواد ته چین بریزید و بقیه مواد ته چین را روی گوشت پخش کنید.

■در قابلمه را دم کن بگذارید و به مدت یک ساعت با حرارت ملایم پخته شود

■بعد از سپری شدن مدت زمان لازم برای پخت این ته چین بی نظیر زیر قابلمه رو خاموش می کنیم. توی یه ماهی تابه کمی کره رو آب می کنیم. کره آب شده رو روی برنج مون می کشیم و برنج رو هم می زنیم. برنج مون رو توی دیس می کشیم و سرو می کنیم.

برای کنار این ته چین لذیذ می تونید از بورانی اسفناج و سیر ترشی هم استفاده کنید که بی نهایت خوش مزه میشه.

 

طرز تهیه چین سمنانی با گوشت

طرز تهیه چین سمنانی با گوشت

طرز تهیه ته چین گرمساری با مرغ

برای تهیه ته چین گرمساری با مرغ بهتر است از ران مرغ استفاده کنید.

برای شروع باید برنج را آبکش کنید. مرغ را با پیاز و ادویه مزه‌دار کنید و چند ساعت در یخچال قرار دهید.

سپس مرغ‌ها را با مقداری آب بپزید و بعد همراه با سیب زمینی ورقه شده کف قابلمه قرار دهید.

در انتها برنج آبکش را روی مرغ‌ها بریزید اجازه دهید برنج دم بکشد

. بعد پخت این غذا را با زرشک و خلال پسته و بادام تزیین کنید.

 

نکات برای تهیه ته چین گوشت گرمساری :

*می توانید از انواع گوشت مانند مرغ، بوقلمون و یا مخلوط گوشت گوسفندی و مرغ در این غذا استفاده کنید.

*برای خوش طعم تر شدن ته چین می توانید از کشمش، زرشک و یا خلال بادام نیز در مواد ته چین استفاده کنید.

*اگر می خواهید ته چین شما ته دیگی ترد و خوشمزه داشته باشد، می توانید از سیب زمینی ورقه ای و یا نان لواش در کف قابلمه استفاده کنید.

*برای اینکه ته چین شما عطر و طعم بهتری داشته باشد، می توانید از زعفران مرغوب و یا گلاب در مواد ته چین استفاده کنید.

تزیین ژله تولد با ایده های جدید و زیبا

تزیین ژله تولد با ایده های جدید و زیبا

شنیسل

طرز تهیه شنیسل مرغ چرخ کرده

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا