اضطراب و درمان اضطراب

شنبه 1 بهمن 1401 روانشناسی
کنترل اضطراب

اضطراب چیست؟

اضطراب از یک احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم هراس و نگرانی با منشأ ناشناخته، که به فرد دست می‌دهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژیکی است.

هنگامی که با تهدید مواجه می شوید، بدن شما هورمون های خاصی را ترشح می کند که برای غلبه بر مشکل واکنش جنگ، فرار یا انجماد را القا می کند.

پس از پایان تهدید، این هورمون ها کاهش می یابد و بدن شما به حالت اولیه باز می گردد. اما این پاسخ طبیعی گاهی اوقات ممکن است مختل شود و علائم اضطراب را ایجاد کند، حتی زمانی که تهدیدی حداقل وجود داشته باشد یا وجود نداشته باشد.

اضطراب و درمان اضطراب

اضطراب و درمان اضطراب

انواع اختلالات اضطرابی

چندین مجموعه از علائم، وقتی کنار هم قرار گیرند، می توانند تشخیص اختلال اضطراب را نشان دهند. انواع اختلالات اضطرابی عبارتند از:

-اختلال اضطراب فراگیر
-اختلال هراس
-اختلال اضطراب اجتماعی
-اختلال وسواس فکری عملی
-فوبیاها
-اختلال استرس پس از سانحه

افراد می توانند در مورد چیزهای مختلفی مضطرب باشند، مانند اختلال اضطراب فراگیر، و همچنین می توانند ترس های بسیار خاصی مانند فوبیا ایجاد کنند. یک فرد می تواند علائم قابل توجهی از اضطراب را تجربه کند که عملکرد طبیعی او را مختل می کند. از این رو به این وضعیت اختلال می گویند.

 

اضطراب و درمان اضطراب

اضطراب و درمان اضطراب

اثرات فیزیکی اضطراب بر بدن

اضطراب تا حد زیادی به عنوان یک پدیده روانی تلقی می شود، اما می تواند بر کل بدن شما تأثیر منفی بگذارد و راه را برای تعدادی از مشکلات جسمانی هموار کند.

علاوه بر افزایش استرس روانی کنترل نشده، اضطراب باعث ایجاد تنش در سراسر بدن می شود که در بافت های شما ذخیره می شود، ایمنی شما را مهار می کند و عملکرد سیستم های مختلف اندام را مختل می کند.

 

به طور کلی، اضطراب می تواند به شکل علائم فیزیکی زیر ظاهر شود:

-مشکلات تنفسی
-ضربان قلب تند
-تعریق بیش از حد
-لرزیدن
-افزایش خستگی یا ضعف
-سرگیجه
-خفگی
-معده درد
-بی حالی یا احساس بیماری
-سردرد
-سوزن سوزن شدن یا احساس سوزن سوزن شدن در بدن
-بی خوابی با مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب مشخص می شود
-درد و تنش عضلانی

اگر کنترل علائم اضطراب شما سخت می شود و در فعالیت های روزانه شما اختلال ایجاد می کند، بهتر است از یک پزشک، مشاور یا متخصص سلامت روان کمک بگیرید.

 

اضطراب و درمان اضطراب

اضطراب و درمان اضطراب

چگونه اضطراب را درمان کنیم؟

درمان اضطراب می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، اما روش اصلی درمان و/یا دارو برای اکثر افراد است.

انواع مختلفی از درمان وجود دارد، اما درمان شناختی-رفتاری به ویژه در درمان اضطراب و افسردگی موفق بوده است.
مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) داروهای ضد افسردگی هستند که می توانند در اضطراب نیز موثر باشند، اگرچه ممکن است نیاز به تجویز در دوزهای بالاتر باشد.

با این حال، هیچ دارویی بدون عوارض جانبی نیست. اکثر افراد اسهال، یبوست، حالت تهوع، سردرد یا سبکی سر را تجربه می کنند که 2 تا 3 روز طول می کشد.

 

اضطراب و درمان اضطراب

اضطراب و درمان اضطراب

نکاتی برای مدیریت علائم اضطراب

 

*صرف نظر از نوع اختلال اضطراب، علائم را می توان مدیریت کرد و برای برخی افراد، می تواند به طور کامل در طول زمان برطرف شود. اختلالات درمان نشده می تواند منجر به بدتر شدن علائم و افزایش خطر سایر بیماری ها شود.

*اگر بیماران رویکردهای طبیعی یا جامع را ترجیح می دهند، می توان آنها را به تنهایی یا در ترکیب با داروهای تجویزی استفاده کرد:

*روغن های ضروری مانند اسطوخودوس، لیمو و بابونه، نور درمانی و حرکات فیزیکی و ورزش می توانند مفید باشند.

*برای برخی از افراد مبتلا به یک بیماری زمینه ای، تغییر در رژیم غذایی و تغذیه نیز ممکن است مفید باشدداشتن خواب سالم بسیار مهم است زیرا به پاکسازی مواد زائد متابولیک در مغز کمک می کند.

*تمرینات تنفسی، تجسم، و آرام سازی پیشرونده عضلانی می تواند به ویژه برای آرام کردن بدن در طول یا بلافاصله پس از علائم اضطراب مفید باشد.

*با این حال، بهتر است زمانی که بدن در حالت آرامش قرار دارد، این تکنیک ها را به طور منظم تمرین کنید تا مغز آنها را به عنوان کاری که وقتی احساس «سالم و عادی» می کنید، بشناسد.

 

اضطراب و درمان اضطراب

اضطراب و درمان اضطراب

اختلال هراس

اختلال هراس زمانی اتفاق می‌افتد که فرد دچار اضطراب یا «حمله وحشت» می‌شود که او را برای مدتی ناتوان می‌کند.

در طول حمله پانیک، فرد ممکن است افزایش ضربان قلب، مشکل در تنفس، لرزش، تعریق یا احساس ترس را تجربه کند که ممکن است نتواند به مکان امنی برسد.

اگرچه این تجربه می تواند در فرد احساس مرگ ایجاد کند، حمله پانیک کشنده نیست مگر اینکه بیماری زمینه ای دیگری داشته باشد.

کلمه پایانی

تجربه اضطراب در موقعیت های استرس طبیعی است زیرا بدن را برای هر گونه خطر درک شده آماده می کند. با این حال، فرد ممکن است از اختلالات اضطرابی رنج ببرد، که اغلب با ترس بیش از حد مشخص می شود، که با عصبی بودن عمومی متفاوت است.

اختلالات اضطرابی تا حد زیادی با خودمراقبتی ساده و داروهای خاص قابل درمان هستند. در صورت افزایش سطح هراس، عصبی بودن یا اضطراب، ضروری است با پزشک مشورت کنید.

اختلال دو قطبی

اختلال دو قطبی - 7 علائم اختلال دو قطبی

مزایای هنر درمانی

هنر درمانی و 6 فواید آن برای سلامت روان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا