خودشیفته کیست؟
خودشیفتگی درگیری افراطی در خود است به حدی که باعث می شود فرد نیازهای اطرافیان خود را نادیده بگیرد. در حالی که همه ممکن است گهگاهی رفتار خودشیفته از خود نشان دهند، خودشیفتگان واقعی اغلب به دیگران یا احساسات آنها توجه نمی کنند. آنها همچنین تاثیری را که رفتارشان بر دیگران می گذارد را درک نمی کنند.
بررسی اجمالی اختلال شخصیت خودشیفته – یکی از انواع مختلف اختلالات شخصیتی – نوعی بیماری روانی است که در آن افراد دارای احساس تورم از اهمیت خود ، نیاز عمیق به توجه و تحسین بیش از حد ، روابط آشفته و عدم همدلی با دیگران هستند. اما در پشت این نقاب اعتماد به نفس شدید ، عزت نفس شکننده ای نهفته است که در برابر کوچکترین انتقاد آسیب پذیر است.
اختلال شخصیت خودشیفته
اختلال شخصیت خودشیفته نوعی اختلال شخصیت است که در آن فرد خود را بزرگ و مهم میپندارد و به گونهای غلوّآمیز احساس توانایی و لیاقت میکند.این بیماران مرکز دنیای خود بوده، از هر جهت ویژه هستند، افادهای و اسمپران بوده و در ذهن خود شخص مشهوری هستند
افرادی که علائم خودشیفتگی را نشان می دهند اغلب می توانند بسیار جذاب و کاریزماتیک باشند. آنها اغلب بلافاصله رفتار منفی نشان نمی دهند، به خصوص در روابط. افرادی که خودشیفتگی نشان می دهند اغلب دوست دارند اطراف خود را با افرادی احاطه کنند که به منیت آنها تغذیه می کنند. آنها برای تقویت ایده های خود در مورد خودشان روابطی ایجاد می کنند، حتی اگر این روابط سطحی باشند.
انواع خودشیفتگی
دو نوع مختلف خودشیفتگی وجود دارد که رفتار خودشیفتگی می تواند تحت تأثیر آنها قرار گیرد. این دو نوع می توانند ویژگی های مشترکی داشته باشند اما از تجربیات مختلف دوران کودکی ناشی می شوند. این دو نوع همچنین شیوههای متفاوت رفتار افراد در روابط را دیکته میکنند.
۱-خودشیفتگی پنهان
۲-خودشیفتگی آشکار
۱۰ نشانه خودشیفتگی
۱-احساس بزرگ و باشکوه از اهمیت خود
۲-مشغله خیالات موفقیت نامحدود ، قدرت ، درخشش ، زیبایی یا عشق ایده آل
۳-اعتقاد دارند که آنها خاص و منحصر به فرد هستند
۴-نیاز به تحسین بیش از حد
۵-احساس حقانیت
۶-رفتار استثماری بین فردی
۷-عدم همدلی
۸-حسادت به دیگران یا اعتقادی به این که دیگران به آنها حسادت می کنند
۹- نمایش رفتارها یا نگرشهای استکبارستیزی و غرور
۱۰-داشتن اعتمادبهنفسی بالا و عزت نفس شکننده. به شدت آسیبپذیر بودن.
نشانه های خودشیفتگی
خودشیفتگی هنوز در حال مطالعه و بررسی است، زیرا بسیاری از خودشیفتگان و افراد مبتلا به NPD به دنبال درمان نیستند. با این حال، برخی از ویژگیهای مشترک افراد با رفتار خودشیفتهای وجود دارد که ممکن است بتوانید آنها را تشخیص دهید.
پیشنهادی
1-احساس حقانیت
یکی از نشانه های رایج افراد مبتلا به خودشیفتگی، این باور است که آنها نسبت به دیگران برتری دارند و مستحق برخورد ویژه هستند. آنها معتقدند که دیگران باید مطیع خواسته های آنها باشند و قوانین در مورد آنها صدق نمی کند.
2-رفتار دستکاری
یکی دیگر از ویژگی های رایج خودشیفتگی، رفتار دستکاری یا کنترل کننده است. یک خودشیفته در ابتدا سعی می کند شما را راضی کند و شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما در نهایت نیازهای خودش همیشه در اولویت قرار می گیرد.
افراد خودشیفته هنگام ارتباط با افراد دیگر سعی می کنند افراد را در فاصله معینی نگه دارند تا کنترل خود را حفظ کنند. آنها حتی ممکن است از دیگران برای به دست آوردن چیزی برای خود سوء استفاده کنند.
3-نیاز به تحسین
یکی از رایج ترین نشانه های یک خودشیفته نیاز دائمی به تمجید یا تحسین است. افرادی که این رفتار را دارند نیاز دارند تا از دیگران احساس اعتبار کنند و اغلب برای به رسمیت شناختن دستاوردهای خود لاف می زنند یا اغراق می کنند. آنها همچنین دوست دارند برای تقویت نفس خود احساس قدردانی کنند.
4-عدم همدلی
عدم همدلی یکی دیگر از نشانه های خودشیفتگی است. این بدان معناست که فرد خودشیفته تمایلی ندارد یا نمی تواند با نیازها، خواسته ها یا احساسات دیگران همدلی کند. این همچنین مسئولیت رفتار خود را برای آنها دشوار می کند.
5-تکبر
افرادی که رفتار خودشیفتگی دارند از قبل خود را برتر از دیگران میدانند، بنابراین ممکن است وقتی رفتاری را که فکر میکنند سزاوار آن هستند دریافت نکنند، بیادب یا بدرفتار شوند. در حالی که آنها خود را برتر می دانند، ممکن است با کسانی که از نظر آنها پست هستند صحبت یا رفتار گستاخانه ای داشته باشند.
6-مقابله با خودشیفتگی
افرادی که دارای سطوح بالای خودشیفتگی یا NPD هستند ممکن است یاد بگیرند که چگونه رفتار خود را با درمان مناسب تشخیص دهند. این می تواند به بهبود زندگی آنها و اطرافیانشان کمک کند. از نظر تاریخی، خودشیفته ها به دنبال کمک نیستند، زیرا با تصوری که از خود دارند مطابقت ندارد. آنها ممکن است به تشویق یکی از عزیزانشان نیاز داشته باشند تا به آنها در جستجوی کمک حرفه ای کمک کند.
حرف آخر
اگر تشخیص دهید که در رابطه با یک خودشیفته هستید، می توانید پویایی خود را در رابطه تغییر دهید و شریک زندگی خود را به چالش بکشید تا نحوه نگاه او به شما و رابطه شما را تغییر دهد. این امکان وجود دارد که ظاهر همسر و شما را تغییر دهید و به کاهش برخی از اثرات رفتار خودشیفتگی کمک کنید.
اگر خودشیفتگی را در خود تشخیص دهید، می توانید عزت نفس خود را به شفقت به خود تغییر دهید. این بدان معناست که به جای مقایسه خود با دیگران، با مهربانی با خود رفتار کنید. شما می توانید از تلاش برای ارزیابی خود در برابر دیگران دست بردارید، که می تواند نیاز شما به تحسین و به رسمیت را کاهش دهد.
ارسال دیدگاه