حلیم سنتی و اصیل
مواد لازم برای تهیه حلیم سنتی
- گوشت گوسفند ۲۵۰ گرم
- بلغور گندم نیم کیلو
- نمک به مقدار لازم
- شکر برای تزئین
- روغن محلی به مقدار لازم
- دارچین برای تزئین
- پیاز یک عدد
- زرد چوبه به مقدار کم
چگونه حلیم سنتی و اصیل در خانه بپزیم؟
۱. برای پخت حلیم ابتدا در یک قابلمه مناسب گوشت و پیاز که درشت خرد شده و زرد چوبه را به همراه آب روی شعله ملایم بگذارید. تا گوشت کاملا پخته شود( گوشت را آبپز کنید). وقتی گوشت کاملا پخت به آن نمک اضافه کنید.و بعد از خنک شدن ریش ریش کرده یا بکوبید و کنار بگذارید.
در یک قابلمه جدا گانه بلغور گندم پاک شده و شسته شده را بریزید و حدود ۱۰ تا ۱۲ پیمانه آب روی آن بریزید و و روی شعله قرار دهید تا کاملا پخته شود.
بلغور در حال جوش مدام ته نشین میشود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد
وقتی از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود. بلغور پخته شده را صاف کنید. از یک سبد که دندانههای آن زیاد هم ریز نباشدبلغور را رد کنید.
۳. برای صاف کردن بلغور از پشت کفگیر و کمی آبجوش کمک بگیریدتا بلغورها کاملا صاف شوند . بلغور صاف شده را در قابلمه ریخته و گوشت ریش ریش را به آن اضافه کنید.
۴.زیر شعله را متوسط کرده و نمک حلیم را اضافه کرده و مدام هم بزنید تا حلیم جا بیفتد و غلیظ شود.
۵. بعد از آماده شدن سریع داخل ظرفهای مورد نظر کشیده با روغن محلی و شکر و دارچین تزیین کنید.
4نکته مهم در تهیه حلیم سنتی :
1. برای کش دار شدن حلیم از گوشت قرمز استفاده کنیدو گوشت را تکه نکنید و با استخوان به صورت درسته استفاده کنید پس از پخت استخوان آن را جدا کنید
2. یکی از نکته های پخت حلیم اضافه کردن شیر است.بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت میتوانید شیر اضافه کنید.
3. می توانید هنگام پخت یک چوب دارچین به مواد اضافه و پس از پخت آن را خارج کنید.
4. هرچقدر حلیم مدت زمان بیشتری با شعله ملایم بپزد خوشمزه تر می شود
ارسال دیدگاه