خاگینه تبریزی
خاگینه یک پیش غذای خوشمزه و مقوی تبریزی است . خاگینه از خاگ که به معنی تخم مرغ است میآید. که غذایی مرسوم در مناطق آذربایجان است و معروفترین آن خاگینه تبریزی است . انواع مختلفی دارد ، خاگینه قالبی، خاگینه گردو، خاگینه عسلی، خاگینه اصفهانی، خاگینه پفی ، …را میتوان نام برد. نام دیگر خاگینه را قیقاناخ هم مینامند.
مواد لازم برای تهیه خاگینه تبریزی:
- آرد ۵ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 5 عدد
- ماست 5 قاشق غذاخوری
- پودر گل محمدی؛ نصف قاشق چایخوری
- پودر هل به مقدار لازم
- شکر 1 لیوان
- پودر دارچین؛ نصف قاشق غذاخوری
- زعفران آب کرده؛ نصف قاشق چایخوری
- آب؛ ۲ لیوان
- مغز گردو به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
چگونه خاگینه تبریزی خوشمزه تهیه کنیم؟
برای تهیه خاگینه تبریزی ابتدا باید شربت را تهیه کنیم . در قابلمه ای مناسب شکر و آب را با هم مخلوط می کنیم و قابلمه را روی حرارت گاز قرار می دهیم تا شربت آن قوام بیاید.بعد زعفران را به آن اضافه می کنیم.
تخم مرغها را درون ظرف مناسبی شکسته و با چنگال 2 دقیقه هم می زنیم
بعد از اینکه تخممرغها را کامل هم زدیم آرد و ماست را به همراه پودر هل، پودر گلمحمدی، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده به آنها اضافه می کنیم وهم می زنیم تا کاملا یکدست شود.
مقداری روغن درون یک تابه می ریزیم وقتی خوب داغ شد. مایه خاگینه را درون تابه می ریزیم .بعد از اینکه یک طرف آن بهخوبی سرخ شد، آن را بر می گردانیم تا روی دیگر آن نیز طلایی شود سپس آن را در درون صافی گذاشته تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود. برای چند دقیقه درون شربت قرار می دهیم. سپس آن را دوباره درون صافی می گذاریم تا شربت اضافی آن خارج شود.
خاگینه آماده شد را به در ظرف سرو قرار می دهیم و با مقداری دارچین، مغز گردو خرد شده، پودر گلمحمدی و… تزیین می کنیم.
نکته
برای پف کردن خاگینه تخم مرغ ها را 2 تا 3 دقیقه خوب هم می زنیم و یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر را با آرد الک می کنیم بعد به مایه خاگینه اضافه می کنیم.
ارسال دیدگاه