همه چیز درباره کرم تارتار: کاربردها، مزایا و نکات مهم

سه‌شنبه 6 شهریور 1403 آشپزی
کرم تارتار, پتاسیم تارتارات, کاربرد کرم تارتار, نگهداری کرم تارتار, جایگزین کرم تارتار, فواید کرم تارتار

همه چیز درباره کرم تارتار

کرم تارتار چیست؟

کرم تارتار, پتاسیم تارتارات, کاربرد کرم تارتار, نگهداری کرم تارتار, جایگزین کرم تارتار, فواید کرم تارتار

کرم تارتار که به نام پتاسیم تارتارات نیز شناخته می‌شود، یک پودر کریستالی سفید رنگ، لطیف و بدون بو است. این ماده در حقیقت به صورت پودر عرضه می‌شود و بسیاری از افراد آن را به اشتباه به عنوان کرم می‌شناسند. در علم شیمی، این ماده با نام پتاسیم هیدروژن تارتاریک و فرمول شیمیایی KC4H5O6 شناخته می‌شود و در دسته اسیدهای خوراکی طبقه‌بندی می‌گردد. کرم تارتار در شیرینی‌پزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و پدران علم پخت و تهیه شیرینی‌های خوشمزه، قرن‌ها از آن استفاده کرده‌اند.

کاربردهای پودر کرم تارتار

مهمترین کاربرد کرم تارتار در شیرینی‌پزی، افزایش مقاومت سفیده تخم‌مرغ در برابر حرارت است. در دستورهای تهیه‌ای چون مرنگ و کیک‌های اسفنجی که پایه اصلی آن‌ها بر ریختن سفیده تخم‌مرغ بنا شده، این پودر نقش بسزایی در حفظ شکل و بافت شیرینی در برابر گرما ایفا می‌کند. علاوه بر این، پودر تارتار مدت زمان فرم گرفتن سفیده را افزایش می‌دهد و به این ترتیب، ایجاد حباب‌های هوا در سفیده تسهیل می‌شود که نتیجه آن ایجاد سفیده‌ای مستحکم‌تر خواهد بود.

یکی از دیگر فواید کرم تارتار کمک به براق شدن و حفظ سفیدی سفیده تخم‌مرغ است. همچنین در تهیه شربت‌ها، این پودر به عنوان جایگزین جوهر لیمو عمل کرده و با افزودن کرم تارتار به عنوان عامل اسیدی، از شکرک زدن شربت جلوگیری می‌کند و طعم آن را بهبود می‌بخشد.

جایگزین‌های کرم تارتار

کرم تارتار, پتاسیم تارتارات, کاربرد کرم تارتار, نگهداری کرم تارتار, جایگزین کرم تارتار, فواید کرم تارتار

اگر به کرم تارتار دسترسی ندارید، می‌توانید از سرکه یا آبلیمو به عنوان جایگزینی مناسب استفاده کنید. به این صورت که به اندازه‌ی یک قاشق از آبلیمو یا سرکه به همان میزان مورد نیاز کرم تارتار، استفاده نمایید. به عنوان مثال، اگر دستور تهیه به یک قاشق کرم تارتار اشاره دارد، از یک قاشق آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.

روش نگهداری از کرم تارتار

برای حفظ کیفیت کرم تارتار، باید آن را در محیطی دور از رطوبت، گرما و نور در یک ظرف دربسته نگهداری کنید. ظرف شیشه‌ای با در کیپ، گزینه‌ای مناسب برای این کار است. کرم تارتار قابل فریز کردن نیست و برای بهتر حفظ کیفیت، پیشنهاد می‌شود که تاریخ مصرف آن را بر روی بسته‌بندی بعد از خرید، ثبت کنید و به مدت یک سال مصرف نمایید.

فواید درمانی کرم تارتار

علاوه بر کاربردهای پخت و پز، کرم تارتار دارای فواید درمانی متعددی نیز می‌باشد. با این حال از آنجا که این ماده نوعی اسید است، باید از تماس آن با چشم اجتناب کرده و آن را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

خمیرمایه, فواید خمیرمایه, نحوه عمل آوری خمیرمایه, نان خانگی, پخت نان, ذخیره خمیرمایه, تاریخچه خمیرمایه

راهنمای جامع خمیرمایه: فواید، نحوه عمل آوری و نکات مهم در پخت نان

استریل کردن شیشه کنسرو, روش ایمن کنسرو, کنسرو در فر, نکات آشپزی, استریل شیشه

استریل کردن شیشه‌های کنسرو: روش‌های ایمن و مؤثر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا