آیا استریل کردن یا گرم کردن شیشه های کنسرو در فر ایمن است؟
استریل کردن شیشهها یکی از مراحل بسیار مهم در فرآیند کنسرو کردن غذا است. این اقدام به از بین بردن باکتریها، میکروبها و میکروارگانیسمهای غیر قابل مشاهده کمک میکند. روش متداول برای استریل کردن شیشهها غوطهور ساختن آنها در آب جوش به مدت 10 دقیقه است.
ضرورت استریل کردن شیشهها
برخی از دستورات کنسرو کردن ممکن است لازم نباشد که شیشهها را از قبل استریل کنید. اگر مراحل پخت به مدت حداقل 10 دقیقه انجام شود، شیشهها در طول فرآیند کنسرو کردن به طور ایمن استریل خواهند شد. این بدین معناست که بخش اصلی در ایمنی کنسرو، حرارت و زمان است.
تمیز کردن و استریل کردن
قبل از پر کردن شیشهها، باید تمام آلودگی و باقیماندههای غذایی از آنها پاک شود. این نکته بسیار مهمی است که نباید نادیده گرفته شود. در حقیقت، تمیز کردن شیشهها به تنهایی مرحله اول است و استریل کردن گام بعدی است.
استریل کردن شیشهها در فر
استریل کردن شیشهها در فر به طور کلی توصیه نمیشود. زیرا فرآیند انتقال حرارت در هوا به اندازه آب مؤثر نیست. اگر بخواهید شیشهها را در فر گرم کنید، رعایت نکات ایمنی بسیار حائز اهمیت است. شیشهها باید قبل از قرار دادن در آب جوش، کمی گرم شوند تا از ترک خوردن آنها جلوگیری شود.
روشهای ایمن برای گرم کردن شیشهها
یکی از بهترین روشها برای گرم کردن شیشهها، استفاده از قابلمه آب جوش است. کافی است شیشهها را در قابلمه قرار داده و آنها را با آب داغ پوشانید. سپس اجازه دهید که آب به نقطه جوش برسد و شیشهها به مدت 10 دقیقه در آن بمانند.
گزینههای جایگزین
شما همچنین میتوانید شیشهها را در ماشین ظرفشویی گرم کنید یا از آب داغ لولهکشی برای این کار استفاده کنید. این روشها به شما کمک میکنند تا شیشهها را به طور ایمن و مؤثر آماده کنید.
در نهایت، از استریل کردن شیشهها در فر خودداری کنید و از روشهای سنتی و ایمن استفاده کنید تا کنسروهای شما سالم و ایمن بمانند.
ارسال دیدگاه