بلوغ زودرس / علل و علائم بلوغ زودرس

جمعه 12 آذر 1400 سلامت
بلوغ زودرس

بلوغ زودرس

در صورتی که کودک شما زودتر از حد معمول از نظر جسمی و جنسی رشد کند ، می تواند زمان آزمایش او باشد. این معمولاً با اوایل بلوغ همراه است.

معمولاً کودکان در مورد تغییراتی که بدن آنها ایجاد می کند بسیار گیج هستند. بدتر اینکه وقتی از نظر دیگران بچه های مدرسه آسیب می بینند ، کودکان به هر فردی که حتی کمی تفاوت داشته باشد توهین می کنند.

با بلوغ زودرس ، فرزند شما به احتمال زیاد سریعتر از بسیاری از دوستان خود رشد می کند و به بلوغ اشاره دارد ، به عنوان مثال ، تشکیل موهای بدن و بوی بدن.

بلوغ زودرس برای همه کودکان بسیار گیج کننده است ، و وقتی این روش خیلی زودتر از آنچه که تصور می شد ادامه یابد ، مخصوصاً وقتی که همراهان کودکان هنوز آن را تجربه نکرده اند ، می تواند بسیار طاقت فرسا باشد.

بنابراین کودک باید در این زمینه بسیار خوب آموزش ببیند و از همه حمایت مناسب داشته باشد. این شامل والدین ، معلمان ، سرپرستان و همچنین دوستان آنها است.

 

بلوغ زودرس

بلوغ زودرس

بلوغ زودرس چیست

 

بلوغ زودرس زمانی است که بدن کودک خیلی زود شروع به تغییر در بدن بزرگسالان می کند. سن بلوغ به طور متوسط در دختران بین 8 تا 13 سالگی و در پسران بین 9 تا 14 سالگی شروع می شود.

پزشکان این بیماری را زمانی تشخیص می دهند که بلوغ زودرس شروع می شود و از طریق جهش رشد و بلوغ استخوان ادامه می یابد. ما واقعاً نمی دانیم چرا این اتفاق می افتد. دخترانی که قبل از 8 سالگی علائم واضح بلوغ و پیشرفت آن را نشان می دهند و پسران قبل از 9 سالگی زودرس محسوب می شوند. از هر 5000 کودک 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

بلوغ زودرس

بلوغ زودرس

 

دو نوع بلوغ زودرس وجود دارد:

بلوغ زودرس مرکزی شایع تر است. درست مثل بلوغ طبیعی است، اما زود اتفاق می افتد. غده هیپوفیز شروع به ساخت هورمون هایی به نام گنادوتروپین می کند. این هورمون ها باعث می شوند که بیضه ها یا تخمدان ها هورمون های دیگری بسازند: تستوسترون یا استروژن. این هورمون های جنسی باعث تغییرات بلوغ مانند رشد سینه در دختران می شوند.

بلوغ زودرس محیطی یا بلوغ کاذب زودرس شرایط متفاوتی است. همچنین کمتر رایج است. هورمون های استروژن و تستوسترون علائم را تحریک می کنند. اما مغز و غده هیپوفیز درگیر نیستند. معمولاً یک مشکل موضعی در تخمدان ها، بیضه ها، غده فوق کلیوی یا غده تیروئید کم کار است.

 

بلوغ زودرس

بلوغ زودرس

علائم بلوغ زودرس

علائم بلوغ طبیعی و بلوغ زودرس تقریبا مثل هم  است، فقط “زمان وقوع بلوغ” تعین‌کننده‌ی طبیعی یا زودرس بودن بلوغ است. این علائم عبارتند از:

در دختران:

بزرگ شدن سینه (که اغلب اولین نشانه است)؛
عادت ماهانه (که معمولا ۲ یا ۳ سال بعد از شروع علائم اولیه دیده می‌شود).

در پسران:

رشد بیضه‌ها، آلت تناسلی و کیسه‌ی بیضه؛
بَم شدن صدا (که معمولا آخرین نشانه‌ی بلوغ در پسران است)

جهش رشد یکی دیگر از علائم بلوغ زودرس هم در پسران و هم در دختران است.

برای اینکه کودک احساس بهتری داشته باشد ، والدین می توانند کمک زیادی کنند. همراه با صحبت در مورد اوایل بلوغ با کودک خود ، می توانید روش هایی برای مقابله با استرس که از عزت نفس او حمایت می کند والدین با کمک این تکنیک زیر به کودکان خود  کمک کنند

 

بلوغ زودرس

بلوغ زودرس

علل بلوغ زودرس

در بیشتر موارد، متخصصان نمی دانند چه چیزی باعث بلوغ زودرس مرکزی، به ویژه در دختران می شود.

گاهی اوقات، یک مشکل پزشکی باعث بلوغ زودرس مرکزی می شود. علل به همان اندازه در پسران و کودکان زیر 6 سال شایع است، به خصوص اگر بلوغ به سرعت پیش می رود. آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:

تومورها و سایر رشدها که اغلب خوش خیم هستند
آسیب مغزی، چه در اثر جراحی یا ضربه به سر، که بر تعادل هورمونی تأثیر می گذارد
التهاب مغز، گاهی اوقات در اثر عفونت

فقط تعداد کمی از موارد بلوغ زودرس مرکزی در پسران ناشی از یک مشکل پزشکی است. در دختران حتی کمتر دیده می شود.

علائم بلوغ زودرس

علائم بلوغ زودرس

راه حل هایی برای کمک به کودک در زمان بلوغ زودرس :

 

1-اطلاعات زیادی را در مورد بلوغ و چگونگی روند طبیعی آنها به آنها یاد دهید.

یک روش برای کمک به عزت نفس کودک در هنگام کنترل بلوغ سالم ، روشن کردن شرایط به خوبی است. شما می توانید از کتابی درباره بلوغ همراه با تصاویر استفاده کنید ، کتابی که برای سن و مرحله رشد ذهنی کودک شما طراحی شده است.

 

2-به آنها نشان دهید چگونه در مدرسه زورگویی را مدیریت کنند.

واکنش به قلدری و اذیت کردن به طور خاص مربوط به اوایل بلوغ نیست. این شرایط برای طیف عظیمی از شرایط اعمال می شود که بچه های دیگر یک کودک را به دلیل تمسخر آنها هدف قرار می دهند یا از او جدا می کنند. مراحل اساسی برای والدین و سرپرستان شامل موارد زیر است

 

*تمرکز بر اهمیت جستجوی معلم یا بزرگسال دیگر در صورت وقوع هرگونه زورگویی.

*سعی کنید به کودک بگویید دوستان خود را در مورد زورگویی آموزش دهد تا آنها بتوانند در غلبه بر همان مسئله به او کمک کنند.

*شرایط بازی با نقش که کودک در برابر آنها قرار گرفته و باعث ایجاد واکنشهایی می شود که به او کمک می کند از پس آن برآید.

 

3-دوستان فرزند خود را بشناسید.

به عنوان والدین ، می توانید گروه دوستان فرزند خود را ایجاد کنید و اطمینان حاصل کنید که یک گروه تحسین برانگیز و تحسین برانگیز است. اطمینان از اینکه شما با موقعیتهای اجتماعی و از همه مهمتر محافل دوستانه با والدین سایر کودکان در ارتباط هستید.

 

4-به دنبال پشتیبانی خارجی باشید.

در مرحله ای که کودک در اوایل بلوغ به سر می برد ، چیزی که به او کمک می کند گفتگو با سرپرستان یا بزرگسالان مختلف در یک شرایط مشابه است.

 

عفونت معده

عفونت معده /دمنوش های مفید برای درمان عفونت معده

دوران حاملگی!

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا