از علل لجبازی کودکان و راهکارهای برخورد

سه‌شنبه 23 اردیبهشت 1399 روانشناسی ، موفقیت
از علل لجبازی کودکان و راهکارهای برخورد

هر پدر و مادری می خواهد فرزندی نمونه و ایده آل تربیت کند و هر گونه بی ادبی و رفتار ناشایست را نمی تواند بپذیرد از آنجایی که کودکان در مراحل رشد خود ، با فراز و نشیب های فراوانی روبرو هسنند والدین می توانند با کسب اطلاعات و آگاهی به تربیت درست کودکشان کمک کنند .

از علل لجبازی کودکان :

– بهانه گیری کودک گاهی ناشی از ناتوانی او در بروز و بیان احساسات و انتظاراتش است چون کودکان  نمی تواند منظور خود را واضح توضیح دهند به همین علت نا امید شده و شروع به جیغ کشیدن و بهانه گیری می کنند.

– گاهی اوقات کودکان فقط به این دلیل لجبازی می کنند که بیش از حد خسته و یا به شدت از نظر روحی برانگیخته شده اند ولی نمی توانند احساساتشان را به درستی بروز دهند.

– رفتار هایی  نظیر تنبیه کودک و یا بی توجهی به خواسته و یا برعکس توجه زیادی در زمان لجبازی  کودک می‌تواند زمینه ساز ایجاد کج خلقی ، خشم ، فریاد زدن و لجبازی کودک گردد.

– بیشتر وقت ها  لجبازی های کودکان  برای رسیدن به خواسته هایشان می باشد و هدف دار است و اگر کودک متوجه شود که با لجباززی ها و کج خلقی هایش نتیجه ای نمی گیرد زود تر این کار را به پایان می رساند پس نحوه برخورد ما با کودکان بسیار حساس است و باید خیلی ماهرانه با کودک لجباز برخورد کنیم .

– گاهی هم کودک وقتی نمی تواند کاری را که بسیار دوست دارد،به درستی انجام دهد،ناراحتی و ناامیدی خود را با عصبانیت و لجبازی نشان می دهد.

– دربعضی مواقع کودک می خواهد استقلال و قدرت خود را با این رفتار ها نشان دهد .

– گاهی توجه بیش از حد والدین به رفتارهای نامناسب کودکان سبب می شود رفتارهای نادرست آنان تقویت شود،

– گاهی نیز علت لجبازی کودکان این است که والدین در برابر لجبازی های آنها رفتار ثابتی ندارند ، اگر همیشه با کودکان رفتار ثابتی داشته باشیم ، کمتر لجبازی می کنند.

راهکارهایی برای برخورد با کودک لجباز

برای داشتن مهارت و توانایی برخورد با کودکان لجباز باید در مرحله اول مشکل  و علت لجبازی او را شناسایی کنیم و سپس به درمان لجبازی بپردازیم .

• زمانی که کودکی لجبازی می کند بهترین کار این است که به او مهلت دهیم تا خودش با این رفتارش کنار بیاید .البته  زمانی که این روش را اجرا می کنید  به کودکتان بگویید این یک تنبیه نیست ، بلکهبه تو وقت می دهم  آرام شوی و فلان نقطه منتظر  تو هستم وقتی آرام شدی بیا . اگر کودک نپذیرفت در آن مکان بماند او را با قدرت در مکان موردنظر نگه دارید و سپس دنبال کار خود بروید و در صورتی که جای او امن بود به او نگاه یا توجه نکنید تا با خودش کنار آید.

• اگر متوجه شدید کودک با لجبازی می خواهد کاری را انجام دهد  به او میدان دهید  تا با خطا و اشتباه کاری که می خواهد انجام دهد و بعد اشتباهاتش را به او گوشزد کنید . در برخی زمینه‌ها نظر او را جویا شوند و از او کمک بگیرید .

• در برخی موارد که کودک لجبازی می کند بهتر است والدین در مقابل رفتار‌های منفی کودک هیچ واکنش دیداری و شنیداری یا  کلامی انجام نمی‌دهند و گویی چیزی را ندیده‌اند، کودک پس از چند بار تکرار رفتار منفی، به علت دریافت نکردن پاسخ، پی می‌برد که کارش بیهوده است.

•  روش دیگری که برای کنترل لجبازی کودکانمان می توانیم از آن بهره بگیریم ستفاده از رژیم غذایی صحیح است؛ مصرف بیش از اندازه سردی‌ها، تنقلات، کاکائو، نمک و سرکه باعث تحریکات عصب کودک  شده همچنین  تماشای تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای بیش از یک ساعت در روز باعث تشکیل امواج مخرب در مغز کودک و عصبانیت او می‌شود.

• کم خوابیدن کودک باعث افزایش لجبازی کودک می‌شود؛ این را فراموش نکنید خواب شب مهم‌تر از خواب روز است، چون در خواب روزانه عواملی نظیر نور و صدا باعث بر هم خوردن ریتم خواب می‌شود و کودک با وجود خواب زیاد، پس از بیداری آرامش ندارد.

 در لجبازی‌های شدید کودکان که گاه به صورت گریه‌های طولانی و کبود شدن  لب‌ها و واکنش‌های غیر عادی خود را نشان می‌دهد،

بهتر است با مراجعه کودک به روانپزشک و روان شناس امواج مغز کودک وبررسی شود .

خوشبختی مستلزم داشتن هدف است

راهکارهایی برای کنترل استرس و اضطراب

راهکارهایی برای کنترل هیجانات منفی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا