کامل ترین چک لیست برای ایجاد وب سایت
ایجاد یک وب سایت در نظر اول بسیار هولناک است. از خرید هاست و دامنه گرفته تا طراحی وبسایت، ایجاد محتوا و پیگیری و تحلیل عملکرد وب سایت. همین امر در بروزرسانی و ارتقای وب سایت فعلی نیز صادق است. اگر احساس میکنید که نمیدانید از کجا شروع کنید چک لیست پیش رو برای شما طراحی شده است.
چک لیست زیر ، که با مجوز از Verisign ارائه شده است، شما را در مسیر طراحی وب سایت رویاییتان همراهی می کند .
هدف وب سایت
ابتدا باید هدف وب سایت خود را تعیین کنید. آیا وب سایت شما یک سایت تجارت الکترونیکی است که برای فروش آنلاین کالا طراحی شده است؟ آیا تنها یک بروشور اطلاعاتی در مورد تجارت شما است؟ آیا وبلاگی است که قصد دارید هر روز با پستی جدید آن را به روز رسانی کنید؟ پس در ابتدا هدفتان را مشخص کنید.
اولویت ها
بعد از مشخص کردن هدف نوبت تعیین اولویتهاست. چه چیزی اکنون برای وب سایت شما حیاتی است؟ آن را مشخص کنید. آیا میتوانید با یک سایت ساده شروع کنید و بعداً امکانات بیشتری به آن اضافه کنید و آن را ارتقا دهید؟ اولویتهای کنونی و اولویتهای آینده خود را مشخص کنید.
صفحات و خصیصههای وب سایت
سپس لیستی از خصیصههای مورد نیاز برای وب سایتتان را مانند لیست زیر تهیه کنید:
- تعداد صفحات وبسایت
- میزان فضای ذخیره سازی وب سایت (درنظر داشته باشید تصاویر و فیلمها فضای ذخیرهسازی بیشتری نیاز دارند)
- ابزارهایی مانند فرمهای آنلاین ، وبلاگ ها ، نظرات مشتریها ، نقشه سایت
- اتصال به شبکه های مجازی
- پخش کننده ویدئو و یا صدا
- سبد خرید
- پشتیبانی فنی
- بهینهساز دستگاه تلفن همراه
- سیستم مدیریت محتوای مناسب برای به روزرسانی محتوا
طراحی شخصی یا طراحی توسط یک سرویس طراحی وبسایت حرفه ای
پس از تهیه لیست خصیصههای مورد نیاز، باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید خودتان وبسایت ایجاد کنید یا اینکه میخواهید توسعه و طراحی وبسایتتان را به یک متخصص و شرکت طراحی وبسایت بسپارید. امروزه بیشتر ابزارهای ساخت وب سایت با در نظر گرفتن صاحبان مشاغل کوچک ساخته شده اند و به مهارتهای کدنویسی یا طراحی نیاز ندارند.
وبسایتساز
یک سازنده وب سایت انتخاب کنید. این سازنده وب سایت میتواند یک برنامه آسان خودت بساز باشد یا یک سرویس حرفه ای که وبسایتی مطابق با خواسته شما طراحی میکند. درصورتی که میخواهید از یک سازنده وبسایت استفاده کنید میتوانید یک جستجوی اینترنتی انجام دهید یا از پیشنهاد همکارانتان بهره ببرید.
خرید هاست و دومین
پیش از خرید هاست و دومین، یک نام دامنه برای آدرس وب سایت خود انتخاب و آن را ثبت کنید. پس از آن سایت شما باید در رایانهای قابل دسترس از طریق اینترنت ذخیره شود تا بازدیدکنندگان بتوانند به صورت آنلاین به آن دسترسی پیدا کنند. پس شما نیازمند خرید هاست و دامنه هستید. برای این منظور شما به یک شرکت ارائهدهنده هاست نیاز دارید.
پیشنهاد میشود شرکتی را انتخاب کنید که برای ساخت وب سایت ابزار و خدمات ارائه میدهد. خرید هاست و دامین از پارس پک این امکان را به شما میدهد تا اسکریپت هایی مانند: وردپرس و جوملا را بر روی آن نصب کنید و بلافاصله پس از خرید هاست بتوانید یک سایت برای خود ایجاد کنید.
اتصال نام دامنه به وب سایت
اگر تصمیم دارید از یک ابزار سازنده وب سایت استفاده کنید که وب سایت شما را به جای نام دامنه شما، روی نام دامنه سازنده وبسایت قرار دهد، نام دامنه خود را به محلی که وب سایت شما در آن قرار دارد هدایت (Redirect) کنید. به این ترتیب آدرس اینترنتی وبسایت شما ساده بوده و به یاد سپاری آن برای مشتریانتان آسان خواهد بود. پس از آن میتوانید نشان تجاری خود را بسازید و بازاریابی را آسانتر و موثرتر ادامه دهید.
ایجاد محتوای مناسب
مشخص کنید که چه محتوایی برای وبسایت شما مورد نیاز است و آن محتوا را ایجاد کنید. چه اطلاعاتی برای بازدیدکنندگان شما باارزش هستند؟ حداقل اطمینان حاصل کنید که محتوای تولید شده شامل اطلاعات تماس مانند ایمیل و شماره تلفن، نشان تجاری شرکت و همچنین هرگونه اطلاعات مورد نیاز در مورد شغلتان از جمله شماره ثبت شرکت، باشد. توجه کنید که از نام دامنه شما می توان برای ایجاد ایمیل همنام با نام شرکت استفاده کرد. در این زمینه میتوانید با شرکتی که خرید هاست و دومین و یا نام دامنه را از آن طریق انجام دادهاید، مشورت کنید.
ارتقای وبسایت
برای وبسایت خود تبلیغات انجام دهید. به این فکر کنید که بازدیدکنندگان چگونه وبسایت شما را پیدا میکنند. آدرس وبسایت خود را در همه جا از جمله کارتهای ویزیت، شبکههای مجازی، تبلیغات و دایرکتوریهای تجاری آنلاین قرار دهید.
بررسی عملکرد وبسایت
عملکرد وب سایتتان را بررسی کنید و حتما کاربرانی که از وبسایت شما بازدید میکنند را تحلیل کنید. تجزیه و تحلیل وبسایت میتواند بینش خوبی در مورد کارهایی که درست انجام میدهید و یا مواردی که باید تغییر دهید، برای شما به وجود بیاورد. میتوانید یک برنامه تجزیه و تحلیل خارجی نصب کنید، یا از برنامه ارائه شده توسط ابزار سازنده وبسایت یا شرکت میزبانی که از آنها خرید هاست و دامنه داشتهاید، استفاده کنید.
بهبود مستمر وبسایت
به روزرسانی مستمر در وبسایتتان داشته باشید یعنی سایت خود را به طور مداوم بهینه کنید و بر اساس آنچه که به نظرتان نتیجهبخش بوده است، برای بازدیدکنندگان وبسایتتان محتوای مفید ایجاد کنید.
نتیجه گیری
خوشبختانه امروزه ایجاد یک وب سایت با کمک ابزارهای مناسب، یک فرایند قابل کنترل است ، البته در صورتی که بر اساس چک لیست فوق و با یک برنامه ریزی دقیق پیش بروید و برای پیگیری پیشرفتتان از مراحل کار یادداشت بردارید. خرید هاست و دامین اولین قدم برای ایجاد یک وب سایت است، بنابراین نکاتی را که در این مقاله به شما گفتیم را فراموش نکنید.
ارسال دیدگاه