داشتن آشپز خانه ای تمیز و براق ظاهری خوب به خانه می دهد .ولی تمیز کردن ، یکی از کارهای سختی است که نیرو و وقت زیادی لازم دارد علی الخصوص زنان شاغل که وقت کمتری برای تمیز کردن دارند در هنر های خانه داری دایان به شما چند نکته کاربردی جهت داشتن اجاق گاز تمیز و براق آموزش داده می شود زیرا اجاق گاز از پر کاربردترین وسایل در آشپزخانه ی هر ایرانی است و برای داشتن آشپز خانه ای مرتب و شیک حتما باید اجاق گازی تمیز و براق داشته باشید.
سعی کنید پس از هر با پختوپز اجاق گازتان را تمیز کنید، تا مجبور نشوید هر بار برای تمیز کردن اجاق گاز و لکههای سخت چربی زمان زیادی صرف کنید؛ اما گاهی اوقات مشغله زندگی انقدر زیاد است که در طول هفته فقط فرصت کوتاهی برای پختوپز دارید و تمیز کردن اجاق گاز را به آخر هفته موکول میکنید.
- همیشه اول اجازه دهید تا غذا به جوش بیاید و بعد سر قابلمه را روی آن قرار دهید و ریز شعله را کم کنید .تا مواد داخل قابلمه روی اجاق سر ریز نشود .
- کنار دست خود روی گاز یک پیش دستی قرار دهید تا کف گیر، ملاغه و قاشقهایی که حین آشپزی از آنها استفاده میکنید را روی آن بگذارید؛ تا قطرات غذا روی گاز نریزد.
- یک دستمال کاغذی کنار گاز داشته باشید تا اگر غذایی روی گاز ریخت زود آن را تمیز کنید.
- روی سر قابلمه برنج و ماکارنی در حال جوشیدن یک کفگیر چوبی قرار دهید. اینکار باعث می شود تا اگر حواستون به برنج موقع جوشیدن نبود، سر نرود و گاز را کثیف نکند
برای تمیز کردن اجاق گاز به موارد زیر دقت کنید:
1- اجاق گاز را خاموش کرده بگذاریم خنک شود .
2-بعد از خنک شدن اجاق گاز قسمت های قابل تفکیک را جدا کنیم
3- شبکه های فلزی اجاق گاز،شعله پخش کن ها ودستگیرهها را داخل سینک قرار دهید
4- درجه کثیفی اجاق گاز را برای انتخاب روش پاک کردن حدس بزنیم
5-حتما از دستکش استفاده کنیم
بعضی از افراد از مواد شیمیایی برای پاک کردن استفاده می کنند که به مراتب ضررهایی هم دارد
و برخی دیگر برای پاک کردن به گاز آسیب می رسانندو روی صفحه خراش ایجاد میکنند
برای پاک کردن گاز از چربی و آلودگی معمولی
سرکه سفید به همراه کمی آب بر روی میلههای آهنی روی گاز، شعلهها، و دکمههای کنترل اسپری کنید
اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه باقی بماند
سپس دستکش پلاستیکی خود را دست کرده و آنها را با دستمالی پاک کنید.
روش دوم پاک کردن اجاق گاز:
این روش برای چربی های بیشتر کاربرد دارد.
1- ابتدا تمام قطعات چدنی را ابا استفاده از آب ولرم و مایع ظرفشویی بشویید تا لایه سطحی چربی پاک شود.
2- محلول غلیظی از آب و جوش شیرین تهیه کنید.
3- تمام سر شعله ها و قطعات چدنی اجاق را داخل محلول به مدت 20 دقیقه قرار دهید.
4- با استفاده از اسفنج نرم بقایای چربی را پاک کنید و با آب ولرم شست و شو دهید
روش سوم پاک کردن اجاق گاز:
این روش برای چربی هایی که با دو روش قبلی پاک نشدند کاربرد دارد.
1- سر شعله ها و قطعات چدنی را داخل کیسه ای ضحیم قرار دهید
2- به ازای هر سر شعله یک چهارم فنجان آمونیاک رقیق را در کیسه بریزید.
3- برای احتیاط بیشتر (به دلیل خطرناک بودن آمونیاک) کیسه را داخل کیسه ای دیگر قرار دهید تا آمونیاک نشت نکند.
4- اجازه دهید برای یک ساعت باقی بماند.
5- سر شعله ها و قطعات چدنی را از کیسه بیرون آورید و کاملا تمییز کنید
ارسال دیدگاه