مربای زنجبیل /طرز تهیه مربای زنجبیل با خواص داروی فراوان با شکر و بدون شکر

سه‌شنبه 18 خرداد 1400 آشپزی
لاغری و زنجبیل

فهرست مطالب :

1-خواص داروی زنجبیل:

2-طرز تهیه مربای زنجبیل با شکر

3-طرز تهیه مربای زنجبیل بدون شکر

مربای زنجبیل خیلی خوشمزه و خواص زیادی دارد  مربای زنجبیل به روشهای مختلف تهیه می شود . با طرز تهیه مربای زنجبیل با شکر و بدون شکر با ما همراه باشید .می توانید در تهیه مربای زنجبیل از مغزیجات مثل گردو و کنجد هم استفاده کنید .

خواص داروی زنجبیل:

  1. زنجبیل جزء گیاهان دارویی بسیار مفیدی است که حاوی ویتامین A ,C ,B6 ,B12 واملاح معدنی از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است،
  2. زنجبیل دارای خواص متعددی از جمله ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون، ضد باکتری، آنتی اکسیدان، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ، افزایش ترشحات روده ای معدی، پایین آورنده کلسترول خون، محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا می باشد.
  3. از زنجبیل می توان برای پیشگیری از: تهوع و استفراغ، کم اشتهایی، بی اشتهایی روانی، اسپاسم روده، مشکلات روماتیسم را نام برد.
  4.  زنجبیل تقویت کننده حافظه است .
  5. زنجبیل با افزایش ترشح بزاق دهان و آنزیم های مجرای گوارشی، به هضم و جذب مواد غذایی کمک می کند
  6. زنجبیل طبع گرم و خشک دارد .  سردی بدن را از بین می برد .

 

 

مربای زنجبیلی

مربای زنجبیلی

مواد لازم برای تهیه مربای زنجبیل با شکر

  • زنجبیل تازه : 1 کیلو گرن
  • شکر :1 کیلو گرم
  • جوهر لیمو:200گرم
  • آب: 3 لیوان

تهیه مربای زنجبیل با شکر

  1. ابتدا زنجبیل ها تازه را پوست کنده و به هر شکل دلخواهی که خواستیم، خرد می کنیم. – زنجبیل های خرد شده را به مدت ۸ ساعت در آب سردقرار می دهیم سپس آن را آبکش می کنیم.
  2. درون قابلمه آب ریخته و آن را روی گاز می گذاریم تا بجوش آید. سپس زنجبیل ها را اضافه کرده، مدت نیم ساعت با حرارت ملایم می جوشانیم. و بعد از این مدت آبش را خالی کرده و مجدد در آب جوش ریخته و می جوشانیم. – برای اینکه تندی زنجبیل گرفته شود، این عمل را بسته به ذائقه و جنس زنجبیل ۵-۳ با ر تکرار می کنیم.
  3. در آخر زنجبیل ها را در سه لیوان آب جوش به همراه شکر و جوهر لیمو مخلوط کرده و روی حرارت ملایم گاز قرار داده تا بجوش آمده و شربتش قوام بیاید.متوانید به جای جوهر لیمو  از آب لیموی تازه استفاده کنید. در آخر پخت مربای زنجبیل مقداری زعفران  دم کرده به مربا اضافه کنید تا خوش رنگ تر شود . مربارا در شیشه تمیز و استریل ریخته و در یخچال قرار  می دهیم
  4.  بهتر است کسانیکه دچار عارضه آلرژی هستند، مربای زنجبیل تازه را در منزل درست نکنند.

مربای زنجبیل

مربای زنجبیل

مواد لازم برای تهیه مربای زنجبیل با عسل

  • زنجبیل تازه: ۲۵۰ گرم
  • عسل: ۴۰۰ گرم
  • آب: ۱ لیوان 
  • آبلیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری 

طرز تهیه مربای زنجبیل بدون شکر

  1. برای تهیه مربای زنجبیل پوست زنجبیل را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید . سپس باید تندی زنجبیل را بگیرید  به این صورت که زنجبیل رنده شده را در یک قابلمه بریزیدو  مقداری آب به آن اضافه کنید و روی شعله گاز بگذارید تا  بجوشد  و بعد از  ۵ دقیقه و  زنجبیل را آبکش کنید.
  2. سپس چند بار زنجبیل آبکش شده را با آب سرد بشورید تا تندی زنجبیل گرفته شود.
  3. زنجبیل را در یک قابلمه  لعابی بریزیدو آب را هم اضافه کنیدو روی شعله ملایم گاز به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا زنجبیل بپزد و آب آن کاملا جمع شود  وقتی  زنجبیل خنک شد عسل و زعفران و آبلیمو  را اضافه کنید . دقت داشته باشید عسل نباید بجوشد  چون گرما خاصیت آن را از بین می برد . یک شب تا صبح دم‌کنی روی درب قابلمه بگذارید  سپس مربا زنجبیل را  در شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید.

 

 

 

ابرنوشیدنی‌ها

نوشیدنی خنک / طرز تهیه انواع نوشیدنی های خنک و خوشمزه تابستانی

طرز تهیه سیب زمینی سرخ شده آب پز + آموزش خلال کردن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا