طرز تهیه کاپالی پیده یا پیده بسته

چهارشنبه 12 مهر 1402 آشپزی
طرز تهیه کاپالی پیده

طرز تهیه کاپالی پیده (Pide)، غذای محبوبی در ترکیه است که شباهت زیادی به پیتزا دارد، به همین دلیل به آن پیتزای ترکی هم می‌گویند. تهیه کاپالی پیده ترکی (اگر خمیر آماده داشته باشید) در نهایت ۳۰ دقیقه زمان می‌برد

 

مواد لازم  برای  خمیر کاپالی پیده

3 لیوان آب ولرم  1 پاکت خمیر مایه خشک فوری معادل 1 قاشق غذاخوری 1 قاشق مرباخوری شکر 2 قاشق مرباخوری نمک 8 الی 8 و نیم لیوان آرد

 

مواد لازم برای داخل کاپالی پیده

6_5 عدد پیاز 1 قاشق غذاخوری کره 600 گرم گوشت چرخ کرده  نمک  1 قاشق مرباخوری رب 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری پول بیبر  برای روی پیده 1 قاشق غذاخوری کره

طرز تهیه کاپالی پیده

طرز تهیه کاپالی پیده

طرز تهیه کاپالی پیده

3 لیوان آب ولرم نمک و شکر را داخل کاسه ای بریزید و هم بزنید. خمیر مایه خشک فوری نیاز به عمل آوردن ندارد اگر از خمیر مایه خشک معمولی استفاده میکنید

ابتدا خمیر مایه و شکر را داخل یک لیوان آب ولرم بریزید و حدود ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس بقیه آب را بریزید نمک و آرد را با کنترل اضافه کنید و ورز دهید.

آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمیشود و به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و تا وقتی که پف کند و حجمش دو برابر شود استراحت دهید حدود یک ساعت در این فاصله مواد داخل پیده را آماده کنید.

کره را داخل ماهیتابه آب کنید پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا وقتی که پیاز نرم شود تفت دهید. مقدار پیاز زیاد است و این باعث خوشمزگی پیده میشود

سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید سپس رب ، نمک ، فلفل سیاه و پول بیبر را اضافه کنید و هم بزنید سپس مواد گوشتی را کنار بذارید سرد شود. خمیر را کمی ورز دهید تا هوای خمیر گرفته شود سپس به حدود 20 چانه تقسیم کنید

هر چانه خمیر را به شکل بلند باز کنید از مواد گوشتی روی خمیر بذارید خمیر را از کناره ها جمع کرده ببندید.

فر را با درجه 200_220 از قبل گرم .کنید سینی فر را برگردانید و داخل فر بذارید گرم شود سپس سینی را بیرون آورید کمی آرد بپاشید  کاپلی پیده  و پیده ها را روی سینی بذارید و داخل فر بذارید

خیلی سریع میپزد حتما حواستان به داخل فر باشد وقتی پیده ها سرخ شد از فر بیرون آورید میتوانید روی پیده های گرم کره بمالید یا میتوانید یک دو دقیقه قبل از بیرون آوردن از فر کره بمالید و مجدد در فر بذارید با اینکار پیده ها ترد تر میشوند

طرز تهیه کاپالی پیده

طرز تهیه کاپالی پیده

نکاتی دربار  طرز تهیه کاپالی پیده ترکی

 

*پیده گوشت ترکی را با گوشت مرغ یا بوقلمون چرخ کرده یا در صورت تمایل سوسیس و کالباس مورد علاقه‌تان یا اگر گیاهخوارید با مواد مجاز مصرفی در رژیم گیاهخواری مثل سویا و قارچ هم می‌توانید درست کنید. طرز تهیه پیده ترکی با سیب زمینی و سبزیجات مثل اسفناج بسیار مرسوم است.

*می‌توانید برای مواد پیده گوشت ترکی از یک عدد تخم‌مرغ هم استفاده کنید. باید زرده و سفیده را به دقت از هم جدا کنید. سفیده را به مواد خمیر پیده اضافه کنید و همراه با سایر مواد ورز دهید. از زرده تخم‌مرغ هم برای مالیدن با برس روی کناره‌های خمیر پیده استفاده کنید.

*اهالی ترکیه معمولا برای هر عدد پیده گوشت ترکی یک عدد تخم‌مرغ هم نیمرو می‌کنند و روی پیده می‌گذارند و با آن میل می‌کنند.

*پیده گوشت یونانی به خاطر اشتراکات دو کشور ترکیه و یونان و همجواری آن‌ها در کنار دریای مدیترانه به همین سبک درست می‌شود.

 

 

طرز تهیه خوراک مرغ درتوپک

طرز تهیه خوراک مرغ درتوپک

بامیه عربی

طرز تهیه بامیه عربی یا بامیه دراز

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا