سیرابی آستر داخلی معده حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند هست. سیرابی، طعمی خنثی دارد و به خوبی طعم سبزیجات را به خود می گیرد.سیرابی سرشار از پروتئین، سلنیوم، ویتامین B12، روی و به همراه مجموعهای از ریزمغذیهای مهم دیگر است. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه سیرابی خوشمره با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه خوراک زبان و ساندویچ زبان مکزیکی را مشاهده کنید
مواد لازم برای تهیه سیرابی
برای۴ نفر
- سیراب و شیردان: ۱ دست
- سیر: ۲ حبه
- پیاز: ۲ عدد بزرگ
- آب لیمو ترش :۲ قاشق غذاخوری
- نخود: ½ پیمانه
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه :به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه سیرابی
- برای تهیه سیرابی ابتدا سیرابی را خوب پاک کنید سپس به مدت 1 ساعت در آب نمک و مقداری آبلیمو قرار دهید تا بوی آن گرفته شود.
- نخود پاک شده را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چند بار آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- در این مرحله سیرابی ها شسته شده را در قابلمه بریزید و روی آن آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد کف روی سیراب را بگیرید بعد از 10 دقیقه شعله را خاموش کنید و سیرابی را در آبکش بریزید و سیرابی رابا آب سرد بشویید.
- با جوشاندن و شستن دوباره سیرابی بوی سیرابی را از بین می برد.
- یک قابلمه مناسب بردارید و پیاز نگینی خرد شده را درون قابلمه بریزید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا پیاز تفت بخورد و کمی طلایی شود ، سپس سیرها له شده را به پیاز اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
- حالا زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها خارج شود. حال سیرابی ها را به قابلمه اضافه کنید و آنها را نیز چند دقیقه با ادویه و پیاز تفت دهید .
- در این مرحله آب جوش به قابلمه اضافه کنید. باید به اندازه ای آب جوش اضافه کنید که سیرابی ها به طور کامل زیر آب قرار بگیرند.
- درب قابلمه را محکم ببندید و اجازه دهید سیرابی ها به مدت 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد.
- پس از گذشت ۲ ساعت نخود را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد با هم به مدت 2 ساعت دیگر بپزد و نخود و سیراب کاملا له شوند.
- اگر حین پخت سیرابی ها، آب قابلمه کم شد، آب جوش اضافه کنید.
- وقتی نخود پخت ، نمک را اضافه کنید و سیرابی ها به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دیگر بپزند.( نمک را اوایل پخت اضافه نکنید)
- پس از اینکه سیرابی پخته شد ، دارچین و آب لیمو ترش را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
- مهم ترین نکته در تهیه سیرابی زمان کافی برای پخت سیرابی هست و هر چقدر غذا با حرارت کمتر و زمان طولانی تری بپزد خوشمزه تر خواهد شد.
- سیرابی را سرو کنید با نان سنگگ و لیمو ترش میل کنید .
ارسال دیدگاه