دستور پخت فسنجون مجلسی 

دوشنبه 2 مهر 1397 آشپزی
دستور پخت فسنجون مجلسی 

خورش فسنجون مجلسی، یکی از غذا‌های سنتی ایران است که تهیه آن در مهمانی‌ها خالی از لطف نیست، زیرا این غذا طعم خوب و ظاهر زیبایی دارد. تمام غذا‌های سنتی ایرانی خوشمزه و لذیذ هستند، اما همه آن‌ها مناسب مجالس نیستند.

 

مواد لازم برای فسنجون مجلسی

برای تهیه این خورش برای شش الی هشت نفر، به دو ساعت زمان و  مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:

مواد لازم
مرغیک الی یک و نیم کیلوگرم
مغز گردو500 گرم
پیاز3 عدد متوسط
آب انار3 الی 4 لیوان
شکردر صورت نیاز
نمکبه میزان لازم

چند نکته:

  • به جای آب انار می‌توانید از سه الی چهار قاشق سوپخوری رب انار نیز استفاده کنید.
  • تنها در صورتی که رب یا آب انار ترش باشد، به شکر احتیاج خواهید داشت.

فسنجون مجلسی

طرز تهیه فسنجون مجلسی

  1. پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید.
  2. پوست مرغ را بگیرید، آن را خرد کنید و کاملا بشویید. تکه‌های مرغ را در آبکش قرار دهید تا آب آن‌ها گرفته شود.
  3. مرغ را همراه با دو الی سه لیوان آب روی حرارت قرار دهید، وقتی که یک جوش زد، آن را در آبکش بریزید تا کاملا آب مرغ گرفته شود. به این ترتیب بوی بد مرغ کاملا از بین خواهد رفت.
  4. اکنون مرغ و پیاز را با مقداری آب روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و درب قابلمه را ببندید.
  5. زمانی که مرغ نیمه پز شد، گردو را آسیاب کنید و به این خورش بیفزایید.
  6. رب یا آب انار را اضافه کنید.
  7. اجازه دهید خورش آهسته بجوشد تا مرغ کاملا بپزد.
  8. همانطور که گفته شد، در صورتی که خورش ترش باشند، مقدار کمی شکر به آن اضافه کنید.
  9. پس از آنکه فسنجون آماده شد، بایدبه روغن بیفتد و مقدار کمی آب داشته باشد.
  10. پس از آماده شدن فسنجون، به آن نمک اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت آن را بردارید.
فسنجون مجلسی آماده شده و کافی است آن را سرو کنید. این غذا همراه با برنج سرو می‌شود. برای شش الی هشت نفر به حدود ۱.۵ برنج نیاز خواهید داشت. پس از آنکه برنج آماده شد، مقداری از برنج را زعفرانی کنید و پس از آنکه مابقی برنج را در دیس کشیدید، مقداری برنج زعفرانی را روی آن بریزید تا زیباتر شود. برای این منظور مقداری زعفران سائیده شده را در اندکی آب حل کنید و هنگامی که زعفران کاملا رنگ خود را پس داد، مقداری برنج به آن اضافه کنید و آرام بهم بزنید تا برنج رنگ بگیرد.

طرز تهیه فسنجون مجلسی

نکات مهم برای تهیه فسنجون مجلسی

  • در صورتی که از رب انار استفاده کرده اید، در مرحله سوم مقدار آب را یک الی دو لیوان افزایش دهید. زیرا در این حالت، فسنجون باید مقداری بیشتر روی حرارت قرار داشته باشد تا روغن بیندازد.
  • اگر مرغ پخته شد، اما خورش به روغن نیفتاده بود، مرغ را خارج کرده و صبر کنید تا غذا جابیفتد. هنگام سرو مرغ را اضافه کنید.
  • چاشنی فسنجون مجلسی رب انار یا آب انار است، اما می توانید از کمی آبلیمو همراه با زعفران سائیده شده و شکر نیز استفاده کنید. در صورت استفاده از آبلیمو و زعفران رنگ فسنجون تیره نخواهد شد.
  • گردو باید کاملا آسیاب شود تا در مدت کوتاهی به روغن بیفتد و ظاهر خوبی نیز در غذا داشته باشد.
  • در صورت تمایل می توان مقداری آلو نیز به این غذا اضافه کنید.
  • گاهی خورشت فسنجون با گوشت مرغابی نیز تهیه می شود.
  • گردو در اثر حرارت روغن خود را به غذا می دهد، بنابراین این غذا به غیر از روغنی که با آن پیاز داغ درست کرده اید، به روغن نیاز نخواهد داشت.

منبع:ستاره

نحوه تهیه مربای انجیر به ۳ روش

نحوه تهیه مربای انجیر به ۳ روش

دستور پخت خورش قیمه با مرغ

دستور پخت خورش قیمه با مرغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا