خورش آلو گشنیز یک غذای جنوبی است (آلو به معنی سیب زمینی است) .گشنیز و تخم گشنیز دارای طبع سرد و خشک است و خوردن گشنیز همراه غذا از ترش کردن و نفخ معده و دل درد جلوگیری می کند و مصرف آب گشنیز همراه با مقداری شکر خواب آور است ولی در میزان مصرف آن دقت کنید چون مصرف زیاد آن باعث سردی بدن می شود . همچنین برای بر طرف کردن بوی بد دهان سوپ یا آش گشنیز بخورید. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه خورش آلو گشنیز خوشمزه با ما همراه باشید. و همچنین طرز تهیه سوپ گشنیز با ماست و نان سیر و گشنیز هندی و گشنیز کباب خوشمزه را مشاهده کنید .
مواد لازم برای خورش آلو گشنیز
برای ۵ تا ۶ نفر :
- روغن : یک پیمانه
- پیازبزرگ :یک عدد
- سیرله شده: ۴ حبه
- ادویهی خورشی :یک قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
- گوشت : ۵۰۰ گرم
- لیمو عمانی :3عدد
- گشنیز ساطوری خرد شده :1کیلوگرم
- گرد لیمو عمانی :یک قاشق سوپخوری
- سیب زمینی ( آلو ):خرد شده ۳ عدد
- نمک :1و 1/2 قاشق چایخوری
- زعفران دم کشیده غلیظ: یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه خورش آلو گشنیز :
- برای تهیه خورش آلو گشنیز ابتدا یک ظرف مناسب پخت خورش بردارید و پیاز نگینی خورده شده را با مقداری روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود.
- سپس سیر له شده ، ادویهها و گوشت خرد شده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند .
- ۳ پیمانه آب روی گوشت بریزید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد.( خوب پختن گوشت باعث خوشمزه تر شدن خورش می شود).
- لیمو عمانیها را بشوییدو با چاقو سوراخ کرده و در آب به مدت 30 دقیقه خیس کنید و پس ازاینکه که گوشت کمی پخت به خورش اضافه کنید.( از لیمو عمانی مرغوب استفاده کنید چون بعضی از لیمو عمانی ها تلخ هستند و خورش شما را تلخ می کند)
- گشنیز ریز خرد شده را هم در کمی روغن خوب سرخ کنید .
- سپس گرد لیمو عمانی و گشنیز سرخ شده و سیب زمینی خرد شده را به خورش آلو گشنیز اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقهی دیگر اجازه دهید خورش بپزد و جا بیفتد. در آخر نمک و زعفران و اگر لازم بود مقداری فلفل به خوش اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش زدن از روی حرارت بردارید.
- خورش آلو گشنیز شما آماده است با برنج رعفرانی میل کنید.
ارسال دیدگاه