خاصیت حنا برای پوست

دوشنبه 2 اسفند 1400 آرایش پوست ومو
خاصیت حنا برای پوست

خاصیت حنا برای پوست

حنا یک گیاه درختچه‌ ای بومی شمال آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شمال استرالیا می باشد که با گل های سفید یا صورتی و میوه های کوچک شناخته می شود.

 

حنا فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص حنا را برای سلامتی، روشن شدن پوست، درمان ریزش مو، تقویت، افزایش رشد و رنگ کردن مو ارائه کرده ایم. از جمله خواص حنا برای پوست صورت می‌توان به خاصیت ضدعفونی، خنک‌کننده، مسکن پوستی، مصلح مزاج پوست، رفع لکه‌های پوستی و جای جوش، درمان آفتاب‌سوختگی و پیشگیری از پیری پوست اشاره کرد. ترکیب حنا، ماست و گلاب ماسک مناسبی برای شفاف و روشن شدن پوست صورت است.خواص حنا برای پوست به‌ویژه پوست صورت بسیار متعدد است و شما با استفاده از آن قادر خواهید بود علاوه بر رنگ کردن و تقویت موها با رنگ حنا، شادابی و سلامت پوست خود را نیز افزایش دهید.

درمان بیماری‌های پوستی: 

درمان بیماری‌های پوستی ناشی از قارچ و عفونت یکی از مهمترین خواص حنا برای سلامت پوست است. استفاده از حنا به سیستم ایمنی بدن برای از بین بردن عفونت کمک می‌کند و باعث نابودی باکتری‌های مضر بر روی پوست می‌شود. استفاده از خواص درمانی حنا به طور منظم، تاثیر زیادی در حذف باکتری‌ها و بیماری‌های قارچی پوست دارد.

 

درمان اگزمای پوستی، جوش و آکنه: 

استفاده از حنا برای درمان جوش و آکنه مفید است و به از بین بردن جای جوش و محو آثار زخم بر روی پوست کمک می‌کند. همچنین استفاده از این گیاه برای درمان اگزمای پوستی ناشی از تغییر فصل بسیار موثر است. به این منظور گرد برگ حنا با برگ هلو را به خوبی مخلوط کرده و از آن به صورت ضماد استفاده کنید.

 

درمان آفتاب سوختگی:

یکی ا ز خواص حنا برای پوست صورت کمک به درمان و بهبود آسیب‌های ناشی از آفتاب‌سوختگی است. حنا دارای خاصیت نرم کنندگی است، همچنین خمیر حنا به عنوان یک ضد افتاب طبیعی عمل میکند و مانند پرده‌ای از رسیدن اشعه‌ مضر آفتاب به پوست جلوگیری می‌کند.

 

خنک کردن پوست: 

گذاشتن حنا بر روی پوست صورت بر روی گردش جریان خون در پوست تاثیر گزاشته و باعث احساس خنکی و شادابی بر روی پوست صورت می‌شود. همچنین اگر شما، از نقاط داغ و یا گرفتگی در مناطق خاصی از بدنتان رنج می‌برید، با استفاده از این خاصیت خنک کننده حنا می‌توانید آن را بهبود بخشید.

 

خواص حنا برای پوست صورت

 

پیشگیری از پیری پوست:

 حنا سفت‌‌کننده پوست است و در نتیجه استفاده از آن بر روی پوست صورت باعث استحکام پوست شده، از نازک شدن پوست که باعث بروز پیری زودرس و چین و چروک می‌شود، پیشگیری می‌کند.

 

روشن شدن پوست: 

استفاده از ماسک حنای بیرنگ، گلاب و ماست بر روی پوست صورت به شفافیت، سفیدتر شدن و محو آثار لکه‌های ناشی از آفتاب یا بارداری بر روی پوست کمک می‌کند.

خاصیت حنا برای پوست

خاصیت حنا برای پوست

طرز تهیه ماسک حنا و طریقه مصرف آن

قبل از تهیه ماسک حنا لازم است نکاتی را مدنظر قرار دهید:

  1. به طور کلی برای درست کردن انواع ماسکحنا و نگهداری از این ماسک‌ها، از ظرف فلزی به دلیل ایجاد برخی واکنش‌های شیمیایی استفاده نکنید. بهترین ظرف برای تهیه ماسک حنا، ظروف چینی یا پلاستیکی است.
  2.  اگر تا به حال از حنا استفاده نکرده‌اید، لازم است مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید. به این منظور، مقدار کمی از حنا را در پشت گوش در امتداد خط موها قرار دهید. اگر بعد از ۲۴ ساعت واکنش حساسیتی نظیر قرمزی پوست را مشاهده نکردید، می توانید از این ماسک استفاده کنید.
خاصیت حنا برای پوست

خاصیت حنا برای پوست

انواع ماسک حنا

 

حنا + ماست کم چرب + گلاب

برای تهیه این ماسک، یک قاشق غذاخوری ماست، یک قاشق غذاخوری حنای بیرنگ و چند قطره گلاب را با یکدیگر ترکیب کنید. این ترکیب را به مدت 15 تا 20 دقیقه قبل از حمام روی صورت قرار دهید. بهتر است برای جذب بهتر اگر فرصت داشتید کمی هم در بخار حمام بمانید تا کاملا جذب پوست شود. پس از آن که مخلوط به خوبی جذب پوست شد، صورت خود را با ملایمت با آب ولرم بشورید.  این ماسک زمانی تاثیر بینظیر خود را نشان می‌دهد که به طور مداوم در هر هفته دو مرتبه، از آن استفاده شود.

حنا + نمک

این ماسک برای درمان جوش و آکنه مفید است. به این منظور 2 قاشق غذاخوری حنا را با یک قاشق غذاخوری نمک دریا و به همراه مقداری آب ترکیب کرده و 15 تا 20 دقیقه بر روی پوست قرار دهید.

حنا + آبلیمو + ماست
دو قاشق غذاخوری حنا را با دو قاشق غذاخوری ماست و آبلیمو مخلوط کنید و به آن کمی آب اضافه کنید. این ماسک را 15 تا 20 دقیقه بر روی پوست صورت قرار داده و سپس با آب ولرم بشویید.

ماسک حنا برای ریزش مو

مقداری پودر برگ حنا را با آب ترکیب کنید تا خمیری به دست آید، این خمیر را بر روی مو ها و پوست سر بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو خوب بشویید.

ماسک حنا + عسل

25-30 گرم حنا را با یک فنجان آب جوش و دو قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید و بگذارید 30 دقیقه بماند سپس این ترکیب را بر روی مو ها بمالید و بگذارید 30 تا 40 دقیقه بر روی مو ها باشد و بعد با آب گرم بشویید.

 

فواید دارویی و درمانی خوردن حنا برای بدن

 

1. درمان تب و گلودرد

در طب سنتی آیورودا، حنا به دلیل خاصیت خنک کنندگی که دارد به درمان تب بالا کمک می کند، همچنین حنا به دلیل خواص ضد باکتریایی که دارد با افزایش تعریق می تواند تب بالا را کاهش داده و به درمان گلودرد کمک می کند.

2. درمان سردرد، میگرن و سرگیجه

خواص ضد التهابی موجود در برگ های حنا با افزایش جریان خون سالم در مویرگ ها به درمان سردرد، میگرن و سرگیجه کمک می کند.شما می توانید مقداری آب برگ درخت حنا را بر روی پیشانی بمالید تا سردرد، میگرن و سرگیجه درمان شود.

3. روماتیسم و آرتروز

خواص ضد التهابی روغن حنا به درمان روماتیسم و آرتروز کمک می کند، مقداری روغن حنا را بر روی مفاصل دردناک بمالید تا درد آن ها کاهش پیدا کند.

4. درمان بی خوابی

روغن حنا به طور مستقیم برای درمان استرس و اضطراب و همچنین درمان بی خوابی موثر می باشد، برای درمان بی خوابی هر شب قبل از خواب روغن حنا را ببویید تا خواب راحت تر و عمیق تری داشته باشید.

5. سم زدایی و پاک سازی بدن

خیساندن پوست یا برگ گیاه حنا در آب و سپس نوشیدن این آب به سم زدایی و پاک سازی کبد و طحال و به طور کلی پاکسازی بدن کمک می کند.گفته می شود که حنا برای درمان بیماری های کبد هم مفید می باشد.

6. فشار خون

اگر شما آب برگ ها و دانه های حنا را مصرف کنید، استرس بر سیستم قلبی عروقی کاهش پیدا کرده و فشار خون بالا کاهش می یابد.

 خواص روغن حنا

روغن حنا برای درمان استرس و اضطراب، پاک سازی و سم زدایی بدن، تقویت موی سر، درمان شوره سر و ریزش موی سر، درمان خستگی و افسردگی، سردرد و میگرن و همچنین درمان اگزما، عفونت های قارچی و سوختگی مفید می باشد.

طرز تهیه روغن حنا

ابتدا برگ های تازه حنا را بکوبید تا له شوند. حالا در یک ظرف نیم لیتر روغن نارگیل بریزید و بگذارید به جوش آید، برگ های له شده ی حنا را در آن بریزید و بگذارید 5 دقیقه دیگر بجوشد.روغن حنا آماده است، بگذارید سرد شود، سپس در ظرفی بریزید و نگهداری کنید.

 

عوارض و مضرات حنا

انواع حنا کاملا بی خطر هستند اما حنا سیاه که بیشتر برای تتوی دست و پا استفاده می شود، در برخی افراد باعث ایجاد آلرژی پوستی می شود.بهتر است زنان در دوران بارداری و شیردهی از خوردن حنا اجتناب کنند.

طبع حنا

طبیعت گیاه حنا سرد و خشک می باشد.حنا به عنوان ماده‌ای آرایشی در مصر باستان، هند و ایران استفاده می شود، در ایران از پودر حنا سبز برای حنا گذاشتن و مراسم حنابندان استفاده می کنند.در هند از پودر حنا قرمز برای تتوی موقت با حنا در مراسم عروسی و جشن ها استفاده می شود.

 

روغن تراپی مو در خانه

روغن تراپی مو در خانه

بهترین مارک کرم پودر

بهترین مارک کرم پودر

آخرین دیدگاه‌ها

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا