مرگ قلبی
بار ناشی از بیماری قلبی مرتبط با مصرف میوه سبزیجات در کره جنوبی (۶ درصد) کمترین و در مغولستان (بالغ بر ۱۹ درصد) بیشترین بود.
الزام مردم جهان به مصرف بیشتر میوه و سبزیجات می تواند به شکل قابل توجهی موجب کاهش ناتوانی و مرگ زودهنگام ناشی از بیماری قلبی شود.به گزارش مهر، در این مطالعه محققان دانشگاه واشنگتن در سیاتل داده ها و مطالعات قبلی را برای تعیین تاثیر مصرف میوه و سبزیجات بر «ناتوانی ناشی از بیماری قلبی در طول سال های عمر» (DALY) در ۱۹۵ کشور بررسی کردند. هر DALY معادل یک سال از دست رفته از سال های سالم بودن عمر است.
یافته ها نشان داد مصرف کم میوه منجر به ۵۷ میلیون DALY و مصرف کم سبزیجات بیش از ۴۴ میلیون DALY را دربر خواهد داشت. DALY معیاری برای اندازه گیری بار تحمیلی ناشی از بیماری است که براساس سال های از دست رفته ناشی از بیماری، ناتوانی یا مرگ زودهنگام محاسبه می شود. محققان دریافتند بار ناشی از بیماری قلبی مرتبط با مصرف محدود میوه در روآندا (۵ درصد) کمترین و در ن (۲۳ درصد) بالاترین میزان بود. بار ناشی از بیماری قلبی مرتبط با مصرف میوه سبزیجات در کره جنوبی (۶ درصد) کمترین و درمغولستان (بالغ بر ۱۹ درصد) بیشترین بود. به گفته محققان، کشورهای ثروتمند دارای کمترین بار ناشی از بیماری قلبی در رابطه با مصرف کم میوه و سبزیجات بودند. پاتریک سر، عضو تیم پژوهش، در این باره می گوید: «تلاش برای افزایش مصرف میوه و سبزیجات توسط مردم می تواند منجر به حفظ میلیون ها سال از عمر سالم افراد در جهان شود.»
بیماریهای قلبی شایعترین علت مرگ ناگهانی طبیعی را تشکیل میدهند. عوامل ارثی در خطر ابتلاء به مرگ ناگهانی (اما عمدتا بصورت غیر اختصاصی) نقش دارند. آنها توجیهی برای استعداد ارثی ابتلاء به بیماری کرونری قلبی را بیان مینمایند.
علل قلبی
بیماری آترواسکلروز (تصلب شرایین قلب) کرونری شایعترین اختلال ساختمانی همراه با مرگ ناگهانی قلبی است. بیماریهای عروق کرونری قلب ، سکته قلبی ، کاردیومیوپاتی قلب (بیماری عضله قلب) بیماریهای التهابی قلب ، بیماریهای دریچهای قلب و بیماریهای مربوط به سیستم انتقالی قلب و نامنظمیهای ضربان قلب میتوانند باعث ایست قلبی و مرگ ناگهانی قلب شوند.
ایسکمی یا خونرسانی ناکافی قلب ، نارسایی قلب ، شوک ، اختلالات الکترولیتی نظیر هیپوکالمی(کمبود پتاسیم) اسیدوز و فقدان اکسیژن ، اثرات داروهای آریتمیزا ، سمهای قلبی مانند کوکائین و مواد مخدر تزریقی ، مسمومیت با دیگوکسین (حتی افزایش خفیف غلظت این داروی قوی در خون میتواند ریتم قلب را دچار اختلال کند.) ، تداخلهای دارویی (مثلا داروهای دیورتیک (ادرارآورها) میتوانند باعث کاهش پتاسیم خون شوند.)و اختلال عملکرد پیس (باطری) قلبی نیز از عوامل موثر در عملکرد قلب و در نتیجه ایست قلب و مرگ ناگهانی هستند.
ازبین رفتن غیر منتظره گردش خون را میتوان به دو گروه وقایع ناشی از آریتمی و نارسایی گردش خون تقسیم نمود.
ارسال دیدگاه