سرکه/ طرز تهیه سرکه خرمالو

چهارشنبه 2 آذر 1401 آشپزی
serke khormalo

سرکه خرمالو,سرکه ای بسیار خوشمزه و پر خاصیت هست که از خرمالوی شیرین و رسیده تهیه می شود . طبع خرمالو  گرم و تر است و خوردن آن فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.خرمالو  برای افراد دارای مزاج سرد و خشک مفید و مناسب است . خرمالو سرشار از  انتی آکسیدان و  ویتامین A  هست ،که برای نابودی سرطان مفید است.خرمالو به دلیل سطح کم سدیم موجب کاهش فشار خون می شود.همچنین خرمالو برای بیماری نقرس بسیار مفید هست. در بخش آشپزی مجله دیان با طرز تهیه سرکه خرمالو با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه دوشاپ خرمالو و کیک خرمالو  و مربای خرمالو  را مشاهده کنید .

طرز تهیه سرکه خرمالو

  1. برای تهیه سرکه خرمالو  حتما باید از خرمالوی رسیده استفاده کنید  ( به مرحله قندک رسیده)  ابتدا خرمالوهای را خوب شسته و داخل سبدی بریزید تا آب اضافه آن خارج شود . سپس خرمالو ها را داخل یک دبه بریزید،  تا دبه کاملا سر پر شود.
  2. در این مرحله به خرمالو های داخل دبه آب ( آب تسویه شده یا آب معدنی باشد ) اضافه کنید.( آب  را تا 1/3 ظرف بریزید).درب دبه را محکم ببندید.
  3. بعد از ۱۵ روز سراغ آن رفته و دبه را خوب تکان دهید و بعد ار 15 روز درب دبه را با پارچه محکم ببندید و درب پلاستیکی را فقط روی  پارچه قرار دهید  لازم نیست محکم ببندید تا هوا وارد سرکه شود هر از گاهی سرکه را هم بزنید و زیرو رو کنید.بعد از 45 روز، سرکه خرمالوی شما آماده است.
  4. وقتی طعم سرکه را چشیدید و  مزه ترشی داشت یعنی سرکه شما آماده هست باید صاف کنید می توانید از گونی پلاستیکی برای صاف کردن سرکه استفاده کنید و سرکه صاف شده را به مدت 20 روز در دبه نگهداری کنید تا  مواد اضافی آن ته نشین شود سپس به آرامی در قابلمه بریزید و بجوشانید سپس برای تهیه ترشی  از آن استفاده کنید .
سرکه خرمالو

سرکه خرمالو

نکاتی درباره تهیه انواع سرکه

  1.  مراحل  تولید سرکه شامل ۲ مرحله است که هر دو مرحله طی واکنشی هوازی انجام می‌گردد. یعنی باید جریان هوا هر چند به مقدار کم برقرار باشد.
  2. تهیه سرکه تقریبا از هر میوه ای  که به مقدار کافی شیرینی داشته باشد امکان پذیر هست در فرایند تولید سرکه تخمیر میوه صورت میگیرد و سپس سرکه تولید می شود  .
  3. از انگور، خرما، کشمش، سیب، گلابی، توت، انجیر، انار شیرین، خرمالو و هر میوه‌ای که به اندازه کافی شیرین باشد می توان سرکه تهیه کرد.
توپک پاستا و پنیر

هر 1 کیلو گرم خرما یا کشمش حدود 2.5کیلو گرم سرکه می‌دهد.
هر 1 کیلو گرم انگور حدود 1 گیلوگرم سرکه می‌دهد.
هر 1کیلو گرم سیب حدود 0.5 کیلو گرم سرکه می‌دهد.

نکاتی درباره اندازه و جنس ظرف سرکه

  1.  بهتر است برای تهیه سرکه از ظرفی استفاده کنید که جنس آن طی فرایند شیمیایی تخمیر و تولید سرکه واکنش نشان ندهد .  خمره‌های سفالی، لعابی یا شیشه‌ای دهان کشاد  برای تهیه سرکه استفاده  شود بهتر و سالم تر هست .
  2. حجم ظرف باید از مواد داخل آن بیشتر باشد چون در طی عمل تخمیر میوه ها بالا می آید باید ظرف جا داشته باشد تا مواد سریز نشود.
  3.  درب ظرف را باید بگونه‌ای بگذارید که کیپ نباشد و  جریان هوا برقرار باشد.
  4. جهت نگهداری  سرکه  ترجیحا باید از ظروف شیشه‌ای دردار استفاده کرد.

دما و محیط مناسب برای تهیه سرکه

  • دمای مناسب برای تهیه سرکه، دمای هوای معتدل بین 25 تا 30 درجه سانتیگراد است.
  • اگر در محل تولید سرکه، آفتاب سوزان باشد  باید ظرف‌ها را در سایه قرار دهید.
  • بهترین فصل برای تهیه سرکه اواسط فصل بهار تا اواسط فصل پاییز است.
  • هواد سرد برای تهیه سرکه مناسب نیست و اگر در این فصل سرکه تهیه می کنید باید ظرف سرکه را در جای گرم که هوا در آنجا جریان دارد  قرار دهید.

 

torshy khormlo

ترشی/ طرز تهیه ترشی خرمالو

کباب سارما بادمجان

کباب سارما بادمجان/پخت غذاهای محبوب کشور ترکیه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا