طرز تهیه سرکه خرمالو؛ یک چاشنی خوشمزه و مفید

یکشنبه 15 تیر 1404 آشپزی
Capture 8

سرکه خرمالو یک چاشنی خوشمزه و مقوی است که از خرمالوی شیرین و رسیده تهیه می‌شود. خرمالو دارای طبع گرم و تر است و خوردن آن فواید بسیاری برای بدن دارد. خرمالو برای افراد دارای مزاج سرد و خشک مفید است.

خرمالو سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین A است که برای نابودی سرطان مفید هستند. خرمالو به دلیل سطح کم سدیم موجب کاهش فشار خون می‌شود. همچنین خرمالو برای بیماری نقرس بسیار مفید است.

طرز تهیه سرکه خرمالو

طرز تهیه سرکه خرمالو

  1. خرمالوها را خوب بشویید و آب اضافی آن را بگیرید.
  2. خرمالوها را داخل یک دبه بریزید تا دبه کاملاً پر شود.
  3. آب تسویه شده یا آب معدنی را تا 1/3 دبه اضافه کنید.
  4. درب دبه را محکم ببندید.
  5. بعد از 15 روز، دبه را خوب تکان دهید.
  6. درب دبه را با پارچه محکم ببندید و درب پلاستیکی را فقط روی پارچه قرار دهید.
  7. هر از گاهی سرکه را هم بزنید و زیر و رو کنید.
  8. بعد از 45 روز، سرکه خرمالوی شما آماده است.
  9. برای صاف کردن سرکه، می‌توانید از گونی پلاستیکی استفاده کنید.
  10. سرکه صاف شده را به مدت 20 روز در دبه نگهداری کنید تا مواد اضافی آن ته نشین شود.
  11. سرکه را به آرامی در قابلمه بریزید و بجوشانید.
  12. سرکه را برای تهیه ترشی استفاده کنید.

نکاتی درباره تهیه انواع سرکه

  • مراحل تولید سرکه شامل ۲ مرحله است که هر دو مرحله طی واکنشی هوازی انجام می‌گردد. یعنی باید جریان هوا هر چند به مقدار کم برقرار باشد.
  • تهیه سرکه تقریباً از هر میوه‌ای که به مقدار کافی شیرینی داشته باشد امکان پذیر هست در فرایند تولید سرکه تخمیر میوه صورت می‌گیرد و سپس سرکه تولید می‌شود.
  • از انگور، خرما، کشمش، سیب، گلابی، توت، انجیر، انار شیرین، خرمالو و هر میوه‌ای که به اندازه کافی شیرین باشد می‌توان سرکه تهیه کرد.

هر 1 کیلو گرم خرما یا کشمش حدود 2.5 کیلو گرم سرکه می‌دهد.هر 1 کیلو گرم انگور حدود 1 کیلوگرم سرکه می‌دهد.هر 1 کیلو گرم سیب حدود 0.5 کیلو گرم سرکه می‌دهد.نکاتی درباره تهیه انواع سرکه

نکاتی درباره اندازه و جنس ظرف سرکه

  • بهتر است برای تهیه سرکه از ظرفی استفاده کنید که جنس آن طی فرایند شیمیایی تخمیر و تولید سرکه واکنش نشان ندهد. خمره‌های سفالی، لعابی یا شیشه‌ای دهان گشاد برای تهیه سرکه استفاده شود بهتر و سالم‌تر هست.
  • حجم ظرف باید از مواد داخل آن بیشتر باشد چون در طی عمل تخمیر میوه‌ها بالا می‌آید باید ظرف جا داشته باشد تا مواد سرریز نشود.
  • درب ظرف را باید به گونه‌ای بگذارید که کیپ نباشد و جریان هوا برقرار باشد.
  • جهت نگهداری سرکه ترجیحاً باید از ظروف شیشه‌ای دردار استفاده کرد.

دما و محیط مناسب برای تهیه سرکه

دما و محیط مناسب برای تهیه سرکه

  • دمای مناسب برای تهیه سرکه، دمای هوای معتدل بین 25 تا 30 درجه سانتی‌گراد است.
  • اگر در محل تولید سرکه، آفتاب سوزان باشد باید ظرف‌ها را در سایه قرار دهید.
  • بهترین فصل برای تهیه سرکه اواسط فصل بهار تا اواسط فصل پاییز است.
  • هوای سرد برای تهیه سرکه مناسب نیست و اگر در این فصل سرکه تهیه می‌کنید باید ظرف سرکه را در جای گرم که هوا در آنجا جریان دارد قرار دهید.
طرز تهیه آب گوشت کبک

آبگوشت کبک؛ غذایی خوشمزه و مقوی با خواص بی‌نظیر

دستور پخت اسکندر کباب لذیذ و خوشمزه

روش تهیه اسکندر کباب لذیذ و خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا