سرکه خرمالو یک چاشنی خوشمزه و مقوی است که از خرمالوی شیرین و رسیده تهیه میشود. خرمالو دارای طبع گرم و تر است و خوردن آن فواید بسیاری برای بدن دارد. خرمالو برای افراد دارای مزاج سرد و خشک مفید است.
خرمالو سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامین A است که برای نابودی سرطان مفید هستند. خرمالو به دلیل سطح کم سدیم موجب کاهش فشار خون میشود. همچنین خرمالو برای بیماری نقرس بسیار مفید است.
طرز تهیه سرکه خرمالو
- خرمالوها را خوب بشویید و آب اضافی آن را بگیرید.
- خرمالوها را داخل یک دبه بریزید تا دبه کاملاً پر شود.
- آب تسویه شده یا آب معدنی را تا 1/3 دبه اضافه کنید.
- درب دبه را محکم ببندید.
- بعد از 15 روز، دبه را خوب تکان دهید.
- درب دبه را با پارچه محکم ببندید و درب پلاستیکی را فقط روی پارچه قرار دهید.
- هر از گاهی سرکه را هم بزنید و زیر و رو کنید.
- بعد از 45 روز، سرکه خرمالوی شما آماده است.
- برای صاف کردن سرکه، میتوانید از گونی پلاستیکی استفاده کنید.
- سرکه صاف شده را به مدت 20 روز در دبه نگهداری کنید تا مواد اضافی آن ته نشین شود.
- سرکه را به آرامی در قابلمه بریزید و بجوشانید.
- سرکه را برای تهیه ترشی استفاده کنید.
نکاتی درباره تهیه انواع سرکه
- مراحل تولید سرکه شامل ۲ مرحله است که هر دو مرحله طی واکنشی هوازی انجام میگردد. یعنی باید جریان هوا هر چند به مقدار کم برقرار باشد.
- تهیه سرکه تقریباً از هر میوهای که به مقدار کافی شیرینی داشته باشد امکان پذیر هست در فرایند تولید سرکه تخمیر میوه صورت میگیرد و سپس سرکه تولید میشود.
- از انگور، خرما، کشمش، سیب، گلابی، توت، انجیر، انار شیرین، خرمالو و هر میوهای که به اندازه کافی شیرین باشد میتوان سرکه تهیه کرد.
هر 1 کیلو گرم خرما یا کشمش حدود 2.5 کیلو گرم سرکه میدهد.هر 1 کیلو گرم انگور حدود 1 کیلوگرم سرکه میدهد.هر 1 کیلو گرم سیب حدود 0.5 کیلو گرم سرکه میدهد.
نکاتی درباره اندازه و جنس ظرف سرکه
- بهتر است برای تهیه سرکه از ظرفی استفاده کنید که جنس آن طی فرایند شیمیایی تخمیر و تولید سرکه واکنش نشان ندهد. خمرههای سفالی، لعابی یا شیشهای دهان گشاد برای تهیه سرکه استفاده شود بهتر و سالمتر هست.
- حجم ظرف باید از مواد داخل آن بیشتر باشد چون در طی عمل تخمیر میوهها بالا میآید باید ظرف جا داشته باشد تا مواد سرریز نشود.
- درب ظرف را باید به گونهای بگذارید که کیپ نباشد و جریان هوا برقرار باشد.
- جهت نگهداری سرکه ترجیحاً باید از ظروف شیشهای دردار استفاده کرد.
دما و محیط مناسب برای تهیه سرکه
- دمای مناسب برای تهیه سرکه، دمای هوای معتدل بین 25 تا 30 درجه سانتیگراد است.
- اگر در محل تولید سرکه، آفتاب سوزان باشد باید ظرفها را در سایه قرار دهید.
- بهترین فصل برای تهیه سرکه اواسط فصل بهار تا اواسط فصل پاییز است.
- هوای سرد برای تهیه سرکه مناسب نیست و اگر در این فصل سرکه تهیه میکنید باید ظرف سرکه را در جای گرم که هوا در آنجا جریان دارد قرار دهید.
ارسال دیدگاه