خرمالو یکی از میوههای خوشمزه و پرخاصیت فصل پاییز است که میتوان آن را به روشهای مختلفی تهیه کرد. یکی از این روشها، تهیه تارت خرمالو است. تارت خرمالو یک دسر خوشمزه و مقوی است که میتواند گزینه مناسبی برای مهمانیها و دورهمیها باشد.
مواد مورد نیاز تارت خرمالو :
- آرد (الک شده): 185 گرم
- پودر قند: 55 گرم
- کره: 125 گرم + به میزان لازم
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- آب لیمو ترش: 1 ق س
- خرمالو (ورقه ای شده): 700 گرم
- شکر: 1 ق س
- پودر ژلاتین: 1 ق س
- خامه فرم گرفته: به میزان لازم
روش تهیه تارت خرمالو
- آرد و پودر قند را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. کره سرد را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید و به مخلوط آرد و پودر قند اضافه کنید. با نوک انگشتهایتان مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- زرده تخم مرغ و آب لیموترش را اضافه کنید و با دست مواد را ورز دهید تا خمیر یکدست و منسجمی حاصل شود. خمیر را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. قالبهای کوچک پای را چرب کنید.
- خمیر را از یخچال خارج کنید و روی سطح آردپاشی شده به ضخامت ۴ میلیمتر پهن کنید. خمیر را به اندازه قالبهای پای برش بزنید و داخل قالبها قرار دهید. با چنگال روی خمیر چند سوراخ ایجاد کنید.
- قالبهای پای را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا خمیر طلایی شود. سپس از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
- خامه فرم گرفته را داخل قیف با ماسوره شکوفه قرار دهید و روی خمیر پای بریزید. خرمالو را به صورت حلقهای برش بزنید و روی خامه بچینید.
- پودر ژلاتین را با شکر مخلوط کنید و داخل یک پیمانه آب جوش بریزید. مخلوط را روی حرارت غیرمستقیم بخار آب جوش قرار دهید تا ژلاتین حل شود. سپس مخلوط را با قاشق روی خرمالو بریزید.
- پای خرمالو را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا ژلاتین ببندد. سپس سرو کنید.
نکات تارت خرمالو
- برای اینکه خمیر پای شما تردتر شود، میتوانید مقداری نشاسته ذرت به آن اضافه کنید.
- اگر تمایل دارید که پای شما شیرینتر باشد، میتوانید مقدار شکر را بیشتر کنید.
- اگر تمایل دارید که پای شما طعم لیمو بیشتری داشته باشد، میتوانید مقدار آب لیموترش را بیشتر کنید.
- میتوانید از انواع دیگر میوهها مانند سیب، توت فرنگی، یا انار نیز در تهیه این پای استفاده کنید.
ارسال دیدگاه