خواص ارده و عسل
طرز تهیه ارده
مصرف ارده فشار خون بالا را کاهش میدهد.
از فواید ارده و عسل کمک به درمان روماتیسم، آرتروز و بیماریهای مفصلی است. ارده سرشار از کلسیم است و مصرف آن برای سلامت و استحکام استخوانها مفید میباشد.
مصرف ارده و عسل یک وعده غذایی بسیار مناسب برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، است و باعث افزایش انرژی بدن میشود. همچنین مواد موجود در عسل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بسیاری بیماری ها پیشگیری میکند.
مخلوط ارده و عسل به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند و مصرف متعادل آن برای بیماران قلبی عروقی مفید میباشد.
مصرف ارده و عسل به درمان و پیشگیری از کم خونی کمک میکند و غذایی بسیار مفید برای زنان و دختران است.
از خواص ارده و عسل برای کودکان بالا بردن قدرت یادگیری، تقویت حافظه، تامین انرژی مورد نیاز بدن و کمک به رشد بهتر است.
از ارده کنجد در طب سنتی در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود.
تقویت قوای جسمانی و نیروی جنسی از دیگر فواید مصرف ارده و عسل است.
ارده نرم کننده سفتی ها و ورمهای سفت داخلی است و دمل ها را نیز نرم میکند و مسکن درد آن است، همچنین استفاده موضعی از آن نیز همین خاصیت را دارد .
آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در این دو ماده غذایی، میتوانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.
به طورکلی استفاده روزانه از ارده و عسل در رژیم غذایی، برای درمان و برطرف کردن بیحسی و کرختی مفید است. همچنین مصرف این دو ماده مفید غذایی با هم، باعث گرم شدن بدن شده و از این رو دارویی شفابخش برای تمامی بیماریهای ناشی از سرد شدن مزاج بدن است.
ارزش غذایی ارده
مضرات ارده (موارد احتیاطی و منع مصرف)
با وجود گسترده بودن خواص ارده و عسل، این ماده غذایی سرشار از چربی است و کالری بالایی دارد، لذا افراد چاق و دارای اضافه وزن، همچنین افراد مبتلا به دیابت بایستی در مصرف آن احتیاط کنند.
همانطور که ذکر شد ارده سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است که در معرض هوای گرم به سرعت اکسید شده و فاسد میشوند، لذا بایستی ارده را در محل خشک و خنک نگهداری کرد.
زیادهروی در مصرف ارده و عسل در افراد با مزاج گرم صفراوی باعث غلیظ شدن صفرا و بروز جوش در صورت و بدن میشود.
ارده به لحاظ هضم سنگین ست و افراط در مصرف آن برای افراد با معده ضعیف مناسب نیست.
ارسال دیدگاه