خشیل /طرز تهیه خشیل ترکی صبحانه ی خوشمزه و مقوی

سه‌شنبه 7 دی 1400 آشپزی
خشیل

خشیل غذای محلی استان آذزبایجان است و شبیه حلیم است ولی بدون گوشت تهیه می شود این غذا بسیار مقوی و پر کالری است . و با بلغوریا بدون بلغور تهیه می شود این غذا را با شکر و دارچین و کره سرو می کنند چرا که خشیل بدون این چاشنی ها مزه خاصی ندارد . خشیل غذای سنتی است که برای روزهای سرد سال صبحانه مناسبی است. خشیل غذای مقوی است و شما را برای چند ساعت سیر نگه می دارد. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه خشیل ترکی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خشیل

  • بلغور گندم: 200 گرم
  • آرد گندم( آرد سبوس دار ): 100 گرم
  • آب: 250 گرم
  • شیرسرد :250 گرم
  • عسل، شکر،دارچین و یا شیره: به میزان لازم
  • کره :به میزان لازم
خشیل

خشیل ترکی

طرز تهیه خشیل ترکی

  1.  برای تهیه خشیل ابتدا بلغور را تمیز پاک کنید و خوب بشویید و با آب به مدت چند ساعت  خیس کنید تا خوب خیس بخورد.
  2. حال بلغور خیس خرده را آبکش کنید و با مقداری آب در قالبمه  مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید. بعد از بجوش آمدن شعله را کم کنید تا بلغور خوب بپزد تا آبش کشیده شود.( برای  پختن بلغور یک ساعت زمان لازم است).
  3. در این مرحله آرد سبوس دار را خوب تفت دهید و بعد آرد تفت داده شده را با آب سرد و شیر مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود سپس  بلغور ها پخته شده را  اضافه کنید و روی حرارت  ملایم قرار دهید و هم بزنند تا غلیظ شود .
  4.  غلظت خشیل شما باید کمی بیشتر از حلیم باشد. زمانی که به غلظت مناسب رسید خشیل شما آماده است.
  5. خشیل را به صورت سنتی سرو کنید .خشیل در ظرف های گودی بریزید وسط آن شیره انگور، شکر یا عسل بریزید اطراف آن هم کره ذوب شده بریزید، روی آن مقداری دارچین بپاشید با گردو خرد شده تزیین کنید !
  6.  این غذا  با بلغور خوشمزه تر است ولی بعضی ها خشیل را بدون بلغور و فقط با آرد درست می کنند.
  7. به این صورت که آرد سبوس دار را تفت می دهند تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آرد تفت خورده را با شیرسرد و آب مخلوط می کنند و خوب هم می زنندو کمی زردچوبه اضافه می کنید و روی حرارت  ملایم قرار می دهند و مدام هم می زنندتا غلیظ شود.
  8. سپس خشیل پخته شده با آرد ,را در ظرف گودی ریخته و با شیره انگور، عسل یا شکر و کره و دارچین میل می کنند
طرز تهیه هویج پلو با مرغ
nan sir

طرز تهیه نان سیر خوشمزه و فوری

پای سیب

طرز تهیه شیرینی پای سیب

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا