داشتن اسباب بازی زیاد برای کودکان مناسب نیست

یکشنبه 8 بهمن 1396 روانشناسی
داشتن اسباب بازی زیاد برای کودکان مناسب نیست

داشتن اسباب بازی زیاد برای کودکان مناسب نیست

محققان دریافتند که تعداد اسباب بازی ها در هوش کودکان تاثیر فراوانی دارد بدین صورت که هر چه اسباب بازی کمتر باشد کودک باهوش تری خواهیم داشت.

از مزایای کم بودن تعداد اسباب بازی های کودک بیشتر بدانید

اسباب بازی ها وسایلی برای اجتماعی شدن و بازی کردن بچه ها هستند اما کودکان با خلاقیت خود می توانند بدون اسباب بازی نیز بازی کنند.محققان دریافتند که محدود ماندن تعداد اسباب بازی ها، هم برای خانواده و هم برای کودک مفیدتر است و کودکانی که اسباب بازی های کم تری دارند اجتماعی تر و خلاق تر و باهوش تر هستند.در این مطلب در مورد رابطه تعداد اسباب بازی با هوش کودکان صحبت می کنیم.

اسباب بازیتربیت کودک

داشتن اسباب بازی زیاد برای کودکان مناسب نیست

اگر یادتان باشد در زمان های قدیم به دلیل کمبود جا سیسمونی ها بسیار ساده و مختصر بود و حتی در اکثر موارد دختربچه ها با یک عروسک و پسربچه ها با یک ماشین اسباب بازی سر خودشان را گرم می کردند و هیچ وقت معترض نبودند و سطح توقعات بالایی هم نداشتند بلکه همه دلخوشی یشان همان یک اسباب بازی بود اما این روزها …
خود پدر و مادرها هستند که فرزندانی متوقع تحویل جامعه می دهند. قبل از بارداری می گویند تا منزلمان را بزرگتر نکنیم بچه دار نمی شویم و بعد از اینکه خانه شان را تبدیل به احسن کردند با آمدن بچه اتاق کودک را پر از اسباب بازی می کنند طوری که جا برای سوزن انداختن هم نیست چه رسد به بازی کردن! اما جای تعجب است که چطور پدر و مادرهای امروزی در این عصر ارتباطات هنوز نمی دانند که داشتن اسباب بازی زیاد برای کودکان مناسب نیست.

براساس تحقیق جدید کودکانی که اسباب بازی های بی شماری دارند پریشان تر هستند و از بازی لذت نمی برند. این تحقیق توسط محققان دانشگاه Toledo در اوهایو Ohio در ایالات متحده آمریکا با مشارکت 36 کودک نوپا صورت گرفت. در این تحقیق به مدت نیم ساعت تا یک ساعت کودکان با چهار و یا شانزده اسباب بازی در اتاق بازی کردند.کودکی که اسباب بازی کمتری داشته باشد قدر آن چه را که دارد، بیشتر می داند. زمانی که برای کودک زیاد اسباب بازی بخریم خیالش راحت است که در هر صورت وسیله جدیدی برای او تهیه می شود.

 

اسباب بازی کمتر کودک باهوش تر

آنان دریافتند وقتی نوباوه ها با اسباب بازی های کمتری بازی می کردند بسیار خلاق تر بودند. همچنین با افزایش دو برابری زمان بازی، استفاده از هر اسباب بازی نیز افزایش یافت.
نویسندگان این تحقیقات در نهایت نتیجه گرفتند که والدین، مدارس و مهد کودک ها باید بیشتر اسباب بازی ها را از دسترس کودکان خارج کنند و فقط تعداد کمی را در اختیار آن ها قرار دهند و مرتبا آن ها را تغییر دهند، در این صورت بسیار جذاب تر خواهند بود.

مهد کودک های بدون اسباب بازی
طی یک پژوهش در کشور آلمان تمام اسباب بازی های یک مهد کودک را به مدت ٣ ماه جمع کردند. کودکانی که به این مهدکودک می رفتند یک روز صبح با کلاسی خالی مواجه شدند. آن ها ابتدا ناراحت و معترض شدند، اما کمی بعد قوه تخیل شان فعال شده و شروع به بازی با اشیاء اطراف خود کردند. در واقع اسباب بازی ها وسایلی برای اجتماعی شدن و بازی کردن بچه ها هستند.کودکان با خلاقیت خود می توانند بدون اسباب بازی نیز بازی کنند.

فواید کم بودن تعداد اسباب بازی برای کودکان
البته که هر بچه ای باید اسباب بازی داشته باشد. اما محدود ماندن تعداد اسباب بازی ها، هم برای خانواده و هم برای کودک مفیدتر است. کودکانی که اسباب بازی های کم تری دارند اجتماعی تر و خلاق تر هستند.

در ادامه می توانید سایر فواید کم بودن اسباب بازی برای کودکان را مطالعه کنید :
کودکانی که اسباب بازی کمتری دارند یاد می گیرند که خلاق تر باشند. این کودکان با اشیاء اطراف خود، حتی با یک تکه چوب، می توانند خیال پردازی کرده و بازی کنند.( می توانید شرایط ایجاد کنید تا کودکان با طبیعت ارتباط بیش تری داشته باشند.)
کودکی که اسباب بازی کمتری داشته باشد قدر آن چه را که دارد، بیشتر می داند. زمانی که برای کودک زیاد اسباب بازی بخریم خیالش راحت است که در هر صورت وسیله جدیدی برای او تهیه می شود. در نتیجه برای آن چه که دارد ارزش قائل نخواهد شد.
کودکانی که اسباب بازی کم تری دارند تمام خوشحالی و خوشبختی را در وجود اسباب بازی ها نمی بینند و اشتیاق بیش تری به یادگیری نشان می دهند.

تاثیر تعداد اسباب بازی در هوش کودک

کودکانی که اسباب بازی کمتری دارند اجتماعی تر می شوند. آن ها هم با هم سن و سال های خود و هم با بزرگ تر ها راحت تر ارتباط برقرار می کنند و می توانند زمان بیش تری را با آن ها بگذرانند. کسانی که در کودکی فرصت صحبت کردن بیشتری داشته اند در دوران تحصیل دانشگاهی افراد موفق تری هستند.
کودکانی که اسباب بازی کم تری دارند از وسایل خود بهتر نگهداری کرده و اجازه نمی دهند آن ها به راحتی خراب شوند. زیرا می دانند که بلافاصله اسباب بازی جدیدی برای آن ها خریداری نخواهد شد.
کودکانی که اسباب بازی کمتری دارند بیشتر کتاب می خوانند و بیشتر به فعالیت های اجتماعی توجه می کنند. این کودکان نقاشی یا رنگ آمیزی کرده و به موسیقی بیشتر علاقه نشان می دهند. همه این کارها در رشد کودک تاثیر به سزایی دارد.
کودکانی که اسباب بازی کم تری دارند از منابعی که در دسترس آن ها است به بهترین نحو استفاده می کنند برای مثال:اگر اسباب بازی سفینه فضایی نداشته باشند از پاکت شیر به عنوان سفینه فضایی استفاده می کنند.
کودکانی که اسباب بازی کم تری دارند، کم تر دعوا کرده و شراکت را یاد می گیرند. (از نظر معنوی یاد می گیرند تا اسباب بازی هایی را که دیگر مناسب سن آن ها نیست یا دیگر با آن بازی نمی کنند، به افراد کوچک تر از خود و یا کودکان نیازمند بدهند.)
کودکانی که اسباب بازی کم تری دارند تمام خوشحالی و خوشبختی را در وجود اسباب بازی ها نمی بینند و اشتیاق بیش تری به یادگیری نشان می دهند.
از همه مهم تر کودکانی که اسباب بازی کم تری دارند خصلت سیری ناپذیری پیدا نمی کنند. کودکانی که هر آن چه می خواهند از طرف خانواده آن ها تامین می شود؛ هم در کودکی و هم در بزرگسالی تبدیل به افرادی همیشه ناراضی می شوند.

اجازه دهید کندوکاو کند

اگر برای کودک تان تعداد زیادی اسباب بازی آورده اند، همه را یکجا به او ندهید. می توانید هر هفته یکی از آنها را به او بدهید تا فرصت کشف کردن راز و رمزشان و بازی با آنها را پیدا کند. کودک تان را اسباب بازی باران نکنید. اجازه دهید توجهش روی چند وسیله خاص متمرکز باشد و نگذارید با گزینه های زیاد گیج شود. گذشته از این، پس از دادن هدیه از همان ابتدای باز کردن جعبه اسباب بازی، برای یاد دادن طرز کارش کنار او ننشینید. اجازه دهید کمی با آن سرگرم شود و خودش راه و رسم بازی با آن را کشف کند.

منبع:نمناک

چگونه از غیبت کردن فرزندانمان جلوگیری کنیم؟

چگونه از غیبت کردن فرزندانمان جلوگیری کنیم؟

چگونگی ایجاد انگیزه تحصیلی در فرزندان خود

چگونگی ایجاد انگیزه تحصیلی در فرزندان خود

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا