آشنایی با انواع برنج در دنیا
برنج یکی از مهمترین غلات و اقلام غذایی در سراسر جهان به شمار میآید. این خوراکی محبوب به دلیل تنوع گستردهای که دارد، به اشکال متعددی دستهبندی میشود. به طور کلی، برنج به دو دسته اصلی دانه بلند و دانه کوتاه تقسیم میشود که هر کدام زیرمجموعههای خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی انواع مختلف برنج و ویژگیهای آنها خواهیم پرداخت.
گروه اول: برنجهای دانه بلند
۱. برنج سفید
برنج سفید دانه بلند به مدتهای طولانی در آشپزخانهها مورد استفاده قرار میگیرد. پخت این نوع برنج معمولاً به روش جذب آب انجام میشود، بدین صورت که برنج با یک مقدار مشخصی از آب در یک قابلمه پخته میشود. نتیجه این روش، بافت نرم و پفی خواهد بود که دانههای آن از هم جدا و متمایز میشوند.
۲. برنج قهوهای
برنج قهوهای، نوع کامل برنج سفید است که خواص مغذی بیشتری دارد، زیرا سبوس و لایه گیاهی آن از بین نرفته است. این برنج طعمی فندقی و مزهای خاص به غذاها میدهد. یکی از راحتترین روشهای پخت برنج قهوهای، دم کردن یا به روش پاستا است.
۳. برنج باسماتی
برنج باسماتی به عنوان برنج اصلی در غذاهای هندی و پاکستانی شناخته شده است و به خاطر دانههای بلند و عطر و طعم متمایز خود مورد توجه قرار دارد. برای بهترین نتیجه، قبل از پخت این برنج را به مدت ۱-۲ ساعت خیسانده و سپس بپزید.
۴. برنج جاسمین
برنج جاسمین از دیگر برنجهای باکیفیت تایلندی است که دانههای بلند و نیمه شفاف دارد. این برنج پس از پخت عطر خوشایند و بافت چسبندهای به خود میگیرد. شستشوی قبل از پخت این برنج برای کاهش نشاسته آن لازم است.
گروه دوم: برنجهای دانه متوسط
۱. برنج ژاپنی (برنج سوشی)
برنج سوشی یا ژاپنی به دلیل خاصیت چسبندگیاش برای تهیه سوشی بسیار مناسب است. این برنج پس از پخت دارای اصطلاح «چسبندگی» میشود و به عنوان یک برنج ساده نیز در کنار غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
۲. برنج بُمبا
برنج بُمبا، نوعی برنج اسپانیایی است که برای تهیه پایلا به کار میرود. این برنج دو برابر برنج دانه بلند آب جذب میکند و بافتی غیر چسبنده دارد. با این وجود، طعم منحصربهفرد آن به غذاها ارزش افزوده میبخشد.
گروه سوم: برنجهای دانه کوتاه
۱. برنج آرباریو
برنج آرباریو که از ایتالیا میآید، معروفترین نوع برنج مورد استفاده برای تهیه ریزوتو است. این برنج دانههای چاق و درشتی دارد و به خاطر مقادیر بالای آمیلوپکتین، بافت خامهای منحصر به فردی ایجاد میکند.
۲. برنج قهوهای دانه کوتاه
این نوع برنج نیز مانند دیگر انواع دانه کوتاه دارای آمیلوپکتین بالایی است و پس از پخت به کمی چسبندگی میرسد. وجود سبوس در این برنج، باعث میشود نسبت به برنج سفید کمی نسبتاً سفتتر باشد.
گروه چهارم: برنجهای خاص
۱. برنج سیاه چینی
برنج سیاه چینی که به عنوان “برنج ممنوعه” شناخته میشود، یک برنج کامل با تهیهای رشد سرشار از خواص مغذی و بافت نرم است. رنگ بنفش تیره این برنج، جذابیت بیشتری به غذاها میبخشد.
۲. برنج وحشی
برنج وحشی در واقع دانهای از نوع خاصی از گیاهان است و نه برنج به معنای رایج. بافت و دانههای بلند این برنج به غذاها طعم و لذتی خاص میبخشد.
۳. برنج کالیجیرا
این برنج که به “بچه باسماتی” هم معروف است، نوعی برنج دانه متوسط از منطقه بنگالی هند است. برنج کالیجیرا به روش آب کش پخته میشود و میتواند به عنوان جایگزینی مناسب برای برنج باسماتی مورد استفاده قرار گیرد.
جمعبندی
برنج یکی از اصلیترین و متنوعترین مواد غذایی است که در آشپزی جهانی کاربردهای زیادی دارد. با شناخت و استفاده از انواع مختلف آن، میتوانیم طعم و عطر خاصی به وعدههای غذاییمان ببخشیم و از مزایای سلامتی آنها بهرهمند شویم.
ارسال دیدگاه