گربهها از جمله حیواناتی هستند که علاقه زیادی به ماهی دارند. ماهی تن یکی از محبوبترین غذاهای گربهها است، اما دلیل این علاقه تا پیش از این برای دانشمندان مشخص نبود.محققان اخیراً دریافتهاند که گربهها به دلیل وجود طعم اومامی در ماهی تن، به آن علاقه دارند. طعم اومامی یکی از پنج طعم اصلی است که انسانها و سایر حیوانات آن را میچشند. این طعم اغلب با طعم گوشت پختهشده، پنیر و برخی از سبزیجات مرتبط است.
ماهی تن حاوی مقادیر بالایی از هیستیدین و اینوزین مونوفسفات است که هر دو ترکیباتی هستند که طعم اومامی را ایجاد میکنند. این ترکیبات در کنار هم، طعمی قوی و لذیذ ایجاد میکنند که گربهها را به شدت جذب میکند.علاوه بر طعم اومامی، ماهی تن همچنین منبع خوبی از پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری برای گربهها است. این امر نیز میتواند به علاقه گربهها به این غذا کمک کند.
گربهها چگونه و چه زمانی به ماهی علاقهمند شدند؟
فیونا مارشال، دانشمند دانشگاه واشنگتن، میگوید که اینکه گربهها چگونه و چه زمانی به ماهی علاقهمند شدند، هنوز بهطور کامل مشخص نیست. با این حال، آثار هنری مصر باستان نشان میدهد که گربهها حداقل از ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح ماهی میخوردند.
مارشال میگوید که گربهها گیرندههای چشایی خاصی دارند که به آنها امکان میدهد طعم اومامی را بچشند. طعم اومامی یکی از پنج طعم اصلی است که انسانها و سایر حیوانات آن را میچشند. این طعم اغلب با طعم گوشت پختهشده، پنیر و برخی از سبزیجات مرتبط است. ماهی تن یکی از منابع غنی طعم اومامی است.
طعم اومامی در تن ماهی
گربهها نه تنها میتوانند طعم اومامی را بچشند، بلکه به طور ویژه برای تشخیص مولکولهای خاصی که در ماهی تن یافت میشوند، تنظیم شدهاند. مطالعات نشان دادهاند که گربهها گیرندههای چشایی خاصی دارند که به آنها امکان میدهد طعم اومامی را بچشند. این گیرندهها به طور خاص برای تشخیص مولکولهای خاصی که در ماهی تن یافت میشوند، تنظیم شدهاند.
کام گربهها
گربهها کامی منحصر به فرد دارند که به آنها اجازه میدهد طعمهای خاصی را بچشند. آنها پروتئینهای ضروری مورد نیاز برای تشخیص طعم شیرین را ندارند، بنابراین نمیتوانند طعم قند را بچشند. همچنین نسبت به انسان گیرندههای طعم تلخ کمتری دارند.
این ویژگیهای کام گربهها به آنها کمک میکند تا غذاهای مناسب برای رژیم گوشتخواری خود را تشخیص دهند. گربهها به طور طبیعی به دنبال غذاهایی هستند که حاوی پروتئین هستند، و طعم شیرین و تلخ اغلب با غذاهای گیاهی مرتبط است.
گربه ها چه طعم هایی را میچشند ؟
محققان مدتها است که تلاش میکنند تا درک کنند که گربهها چه طعمهایی را میچشند. اسکات مکگرین، محقق دانشگاه واشنگتن، با بیوپسی زبان گربهها به این سوال پاسخ داد. او دریافت که گربهها پروتئینهای ضروری مورد نیاز برای تشخیص طعم شیرین را ندارند، بنابراین نمیتوانند طعم قند را بچشند. همچنین نسبت به انسان گیرندههای طعم تلخ کمتری دارند.
کشف مکگرین میتواند به تولیدکنندگان غذای حیوانات خانگی کمک کند تا غذاهایی را تولید کنند که مطابق با ترجیحات طبیعی گربهها باشد.
تفاوت چشیدن طعم ها در انسان و گربه
این یافتهها میتواند توضیح دهد که چرا گربهها به غذاهایی که برای انسانها خوشمزه است، علاقه ندارند. به عنوان مثال، گربهها معمولاً علاقهای به غذاهای شیرین ندارند، زیرا اسیدهای آمینه ضروری برای تشخیص طعم شیرین در آنها خاموش شده است
محققان دریافتند که اسیدهای آمینه طعم را در انسانها ایجاد میکنند، در حالی که نوکلئوتیدها پاسخ را تقویت میکنند. با این حال، این ترتیب در گربهها معکوس شده است. نوکلئوتیدها طعم را در گربهها ایجاد میکنند، در حالی که اسیدهای آمینه پاسخ را تقویت میکنند.
آب تن ماهی خوش طعم
در آزمایش نهایی، محققان کاسههای آب را به ۲۵ گربه با سطوح مختلف نوکلئوتیدها و اسیدهای آمینه معرفی کردند. گربهها آبی را که حاوی سطوح بالاتری از نوکلئوتیدها بود، ترجیح دادند. محققان دریافتند که گربهها آبی را که حاوی مقادیر زیادی مولکول اومامی بود، ترجیح میدهند. این یافتهها نشان میدهد که طعم اومامی ممکن است نقش مهمی در ترجیحات غذایی گربهها ایفا کند.محققان دریافتند که گربهها آبی را که حاوی مقادیر زیادی هیستیدین و اینوزین مونوفسفات بود، ترجیح میدهند. این دو مولکول در مقادیر بسیار بالایی در ماهی تن یافت میشوند.
محققان امیدوارند که این تحقیقات به آنها کمک کند تا غذاهایی را تولید کنند که برای گربهها خوشمزهتر و مغذیتر باشد.
منبع : MSN
ارسال دیدگاه