دلمه برگ مو یک غذای سنتی و محبوب در بسیاری از فرهنگها است که طعمی دلپذیر و عطر بینظیری دارد. این غذا با استفاده از برگ انگور و مواد مختلفی تهیه میشود که به آن طعم خاصی میدهد.
مواد لازم جهت پخت دلمه برگ مو:
- برگ انگور: 50 عدد
- برنج آب کش شده: 1 پیمانه
- گوشت چرخ شده: 300 گرم
- سبزی دلمه خرد شده: 4 قاشق غذا خوری
- پیاز: 2 عدد
- روغن مایع به اندازه لازم
- نمک وفلفل به اندازه لازم
- لپه پخته شده: 1/2 پیمانه
- سرکه یا آبغوره یا رب انار: 1/2 پیمانه
- آب: 2 لیوان
- گوجه سبز یا آلو خورشتی به مقدار دلخواه
- شکر به میزان دلخواه
طرز تهیه دلمه برگ مو:
1: برگ های انگور را با آب و سرکه کامل شسته، سپس با چاقو ساقه های آنها را جدا کرده و اگر برگها ضخیم بودند، چند ثانیه در آب جوش قرار دهید. سپس آبکش کرده و کنار بگذارید.
2: در یک قابلمه روغن مایع ریخته و پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز سبک شود. سپس گوشت چرخ شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این هنگام زردچوبه، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. سپس یک لیوان آب اضافه کنید تا گوشت بپزد و آب آن جمع شود.
3: در یک ظرف برنج پخته شده، مواد گوشتی پخته شده، سبزی دلمه و لپه پخته شده را مخلوط کنید و در صورت نیاز کمی نمک و فلفل اضافه کنید.
4: برگ انگور را پهن کرده و از مواد آماده شده روی آن گذاشته و دلمه را بپیچید. (اگر برگها کوچک بود، دو تا برگ روی هم قرار دهید).
5: کف قابلمه تعدادی برگ انگور انداخته و دلمهها را روی آن چیده و بین آنها گوجه سبز یا آلو خورشتی گذاشته، سپس روی دلمهها یک لیوان آب و 1/2 پیمانه سرکه یا آبغوره ریخته و اگر دوست دارید طعم دلمهها ملس شود، مقداری شکر به دلخواه اضافه کنید. سپس یک تا یک و نیم ساعت با حرارت ملایم بپزید. بعد از این مدت دلمهها آماده است. (برای اینکه دلمهها هنگام جوشیدن باز نشود، روی آنها یک بشقاب یا یک جسم سنگین قرار دهید).
نوش جان!
ارسال دیدگاه