قارچ / طرز تهیه غذاهای ساده و خوشمزه با قارچ + خواص قارچ

شنبه 16 مرداد 1400 آشپزی
gazahay sade ba garch

فهرست مطالب:

1-خواص قارچ

2-قارچ کبابی به روش رستورانی

3-تهیه اردور با قارچ

4-تهیه قارچ سوخاری در فر

5-تهیه پای قارچ

6-تهیه سوفله قارچ

7-تهیه طرز سوپ قارچ

8-تهیه کتلت قارچ

9-خوراک قارچ

 

قارچ از جمله سبزیجات خوشمزه  کم کالری و پر خاصیت است که  غذاهای زیادی  با آن می توان تهیه کرد.  قارچ سرشار از ماده معدنی کلسیم و ویتامین دی است  که برای  ، تقویت استخوان ها، رفع خستگی و  کاهش فشارخون بالا و کاهش خطر سکته مغزی بسیار مفید  است در بخش مجله دایان با طرز تهیه انواع غذا ی ساده با قارچ با ما همراه باشید.

خواص قارچ

  1.  با مصرف قارچ سطح کلسترول خون تنظیم می شود.
  2. مصرف قارچ کم‌خونی را درمان می کند.
  3. مصرف قارچ از سرطان سینه و پروستات پیشگیری می کنند
  4.  قارچ دشمن دیابت است
  5. مصرف قارچ به سلامت استخوانها کمک می کند
  6. مصرف قارچ مفید برای تقویت سیستم دفاعی بدن  است .
  7. مصرف قارچ به  تنظیم آهن خون کمک می کند.
  8.  مصرف قارچ به کاهش وزن کمک می کند
قارچ

غذاهای ساده با قارچ

قارچ کبابی به روش رستورانی

مواد لازم :

  • قارچ  :۴۰۰ گرم
  • سس مایونز:۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز  : ۱ عدد 
  • کره: ۵۰ گرم
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

طرز تهیه:

  1. برای تهیه قارچ کبابی  قارچ ها را تک تک در دست با آب بشوییدو روی دستمال قرار دهید تا خشک شود برای شستن قارچ آن ها را در آب غوطه ور نکنید چون آب جذب می کند.
  2. پوست روی قارچ  را گرفته تا بهتر مزه دار شود.
  3. برای مزه دار کردن  قارچ ها ابتدا در یک کاسه  پیاز را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و  سس مایونز و ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم و  هم می زنیم تا یکدست شود سپس  قارچ ها را اضافه می کنیم و خوب زیر و رو می کنیم تا قارچ با مواد خوب ترکیب شود.
  4. برای مزه دار کردن  قارچ ها از لیمو ترش و ادویه های دیگر نیز می توانیم استفاده کنیم  سپس روی مواد   سلفون می کشیم و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا قارچ ها مزه دار شوند.
  5. پس از 2 ساعت قارچ ها را به سیخ می کشیم.
  6. کره را هم به روش بن ماری روی بخار آب ذوب می کنیم و با زعفران باقیمانده مخلوط می کنیم کنار می گذاریم
  7. برای کباب کردن قارچ ها بهترین روش  استفاده از ذغال است که اگر در دسترس ندارید از شعله گاز هم می توان استفاده کرد
  8.  قارچ ها را کباب می کنیم و از مخلوط کره و زعفران روی قارچ ها می مالیم تا کباب قارچ  خوش رنگ و خوشمزه تر شود  قارچ های کباب شده را با سس باربیکیو سرو می کنیم.
قارچ

غذاهای ساده با قارچ

تهیه اردور با قارچ

مواد لازم:

  • قارچ : نیم کیلو
  • پیاز : 3 عدد
  • تخم مرغ : 4 عدد
  • روغن و نمک و فلفل : به مقدار لازم
  •  زعفران : به میزان لازم
  • جعفری: به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. قارچها را تمیز  شسته و  ساطوری خرد کنید .
  2.  سه عدد پیاز رنده کنید ودر روغن کمی تفت بدهید.
  3. سپس قارچها را اضافه کرده و کمی سرخ کنید . مقداری آب و یا مقداری آب گوشت و نمک و فلفل به قارچ ها  اضافه کنید و اجازه دهید کمی بپزد.
  4. تخم مرغ ها را  در کاسه ای شکسته وبا مقداری زعفران بزنید و به قارچ درحال پخت اضافه کنیدتا تخم مرغ ها پخته شود سپس مقداری جعفری خرد شده روی آن بپاشید و با چند دانه زیتون تزیین کنید و میل کنید .

تهیه قارچ سوخاری در فر

مواد لازم:

  • تخم مرغ : یک عدد
  • آرد سوخاری : یک قاشق
  • روغن یا کره : به مقدار کافی
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه :

  1. هرچند تهیه قارچ سوخاری در روغن فراوان خوشمزه تر است ولی این  قارچ کبابی سوخاری رژیمی است
  2. برای تهیه این غذای ساده تخم مرغ را در ظرفی شکسته و خوب هم بزنید و آرد سوخاری را کم کم به آن اضافه کرده  خوب هم  بزنید نمک و فلفل زده  قارچ ها شسته شده و خشک شده را در  این مواد غلتانده و در سینی فر چرب شده بچینید.می توانید بر روی  قارچ ها کمی سبزیجات معطر سابیده شده بپاشید . سینی را به مدت ده دقیقه در حرارت 180 درجه  قرار دهید تا قارچ هابپزد .

تهیه پای قارچ

مواد لازم:

  • قارچ : 250 گرم
  • برنج : 2 پیمانه
  • پیاز متوسط : یک عدد
  • تخم مرغ آب پز : 3 عدد
  • خمیر نان : 120 گرم
  • تخم مرغ زده شده : 1 عدد
  • نمک و فلفل و ادویه : به مقدار کافی

طرز تهیه :

  1.  برای تهیه پای قارچ برنج خیس شده را بجوشانید و آب کش کنیدکنار بگذارید.
  2. در تابه مقداری روغن ریخته و  پیاز خرد شده را سرخ کنید سپس قارچ خرد شده را اضافه کنیدو تفت دهید. نمک و ادویه و فلفل را زده و موادرا کنار بگذارید.
  3. در ظرف  مناسب فر یک لایه برنج و یک لایه از مواد قارچ و یک لا یه تخم مرغ آبپز شده بچینید وادامه دهید تا مواد تمام شوند.
  4. سپس روی ظرف را با خمیر نان بپوشانید و روی خمیر را تخم مرغ زده شده بمالید و در فر به مدت 15 دقیقه در درجه حرارت 180 قرار دهید تا طلائی شود و سپس میل کنید .

سوفله قارچ

تهیه سوفله قارچ

مواد لازم :

  • کره : 60 گرم
  • آرد : 40 گرم
  • شیر : یک پیمانه
  • تخم مرغ : 4 عدد
  • پنیر پیتزا رنده شده : 125 گرم
  • قارچ خرد شده : 250 گرم
  • کره برای چرب کردن ظرف : 30 گرم
  • نمک و فلفل به میزان لازم .

طرز تهیه

  1. برای تهیه سوفله قارچ ابتدا  در یک ظرف مناسب کره و شیر و آرد و نمک و فلفل را باخوب مخلوط کرده بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا  سس قوام آید.مواد را از روی حرارت برداریدو کنار بگذارید تا سرد شود.
  2. تخم مرغ را شکسته و زرده و سفیده را جدا کنید و  زرده های تخم مرغ را یکی یکی به سس بالا اضافه کنید و خوب هم برنیدو سپس  نصف پنیر رنده شده را اضافه کنید.
  3. سفیده های تخم مرغها را به هم زده تا پف کند و به سس اضافه کنیدو ترکیب را خوب هم بزنید تا یک دست شود .
  4. قارچ را درتابه  با مقداری روغن با حرارت بالا تفت دهید
  5.  ظرف های سوفله را با کره چرب کنید و یک لایه از سس آماده را بریزید و سپس یک لایه از قارچ تقت داده شده و باز یک لایه از سس و یک لایه از قارچ  بریزیدتا ظرف پر شود . بقیه پنیر ها را روی آن بپاشید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در فر با حرارت 170 درجه قرار دهید تا بپزد .

سوپ قارچ

تهیه طرز سوپ قارچ

مواد لازم :

  • قارچ : یک کیلو
  • تخم مرغ : 3 عدد
  • خامه : 100 گرم
  • فلفل دلمه ای : یک عدد
  • آرد : 2 قاشق سوپخوری
  • آب گوشت یا آب مرغ : 5 لیوان
  • آب لیمو : 2 قاشق
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه :

  1.  برای تهیه این سوپ خوشمزه  در  قابلمه مناسب قارچ و فلفل سبز  خرد شده و در روغن تفت می دهیم . سپس آب گوشت و یا آب مرغ را روی آن ریخته آرد را  الک شده را کم کم مواد داخل قابلمه اضافه کرده و به هم می زنیم تا گلوله نشود.
  2. تخم مرغ ها را درون ظرفی شکسته هم  خوب هم می زنیم  و کمی نمک و آبلیمو  اضافه کرده  و داخل سوپ می ریزیم و مدام سوپ را هم می زنیم  تا تخم مرغ ها بپزد در طول پخت مدام هم بزنیدو  از  روی حرارت بر می داریم. سوپ را داخل ظرفی ریخته و آنرا با خامه و مقداری جعفری خرد شده تزئین می کنیم .

تهیه کتلت قارچ

مواد لازم :

  • قارچ : 500 گرم
  • تخم مرغ : 4 عدد
  • آرد نان سفید : مقداری
  • نمک و فلفل و روغن : به مقدار کافی

طرز تهیه:

  1.  برای  تهیه این کتلت خوشمزه قارچهای شسته شده را چرخ کنید و یا ریز خرد کرده در کاسه ریخته و تخم مرغها را به آن اضافه کنید و هم برنید در حین هم زدن مقداری آرد الک شده  و نمک و فلفل به مواد کتلت اضافه کنید و خوب  هم بزنید .
  2. سپس روغن را در تابه تفلون ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و مواد کتلت را با قاشق به صورت گرد در روغن داغ شده بریزید .
  3. درب ظرف را گذاشته و پس از  آنکه یک طرف آن سرخ شد بر گردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود .

خوراک قارچ

مواد لازم :

  • قارچ دکمه ای : 250 گرم
  • تخم مرغ : 2 عدد
  • فلفل دلمه ای : 2 عدد
  • پیاز : 1 عدد
  • نمک و فلفل : به میزان لازم
  • گوجه فرنگی : 4 عدد
  • روغن : به میزان لازم
  • آب : نصف لیوان

طرز تهیه :

  1.  برای تهیه این خوراک ساده ابتدا قارچ ها را تمیز شسته ،و وقتی  کاملا آبشان کشیده شود و آن ها را خرد کنید.
  2. پیاز ها را نگینی خرد کرده وبا مقداری روغن درون ماهی تابه  تفت دهید تا طلایی شود.
  3. فلفل دلمه ای را بصورت نگینی خرد کنید و به پیاز در حال تفت اضافه کنید و تفت دهید تا فلفل دلمه ای نرم شود، گوجه فرنگی را خرد کرده و به مواد داخل ماهی تابه اضافه کنید.
  4. نمک و فلفل و نصف لیوان آب جوشیده به مواد داخل ماهی تابه اضافه کنید، در ماهی تابه را بگذارید.  بعد ار 5 دقیقه  قارچ ها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب خوراک قارچ خشک شود.
  5. تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده باهم مخلوط شود، سپس تخم مرغ را روی  مواد داخل ماهی تابه بریزید و در آن را بگذارید تا تخم مرغ ها خودشان را بگیرند و پخته شوند.

نوش جان

 

morge dody

مرغ دودی / طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه و خانگی در قابلمه و فر

kane lony

کانه لونی/ طرز تهیه کانه لونی خوشمزه و ساده

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا