نرگسی پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شیرازی است که بیشتر در فصول سرد سال تهیه میشود. این غذا به دلیل استفاده از سیر سبز و زردک، عطر و طعمی بینظیر دارد. قنبر پلو، یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شیرازی است که با گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ تهیه میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت را با پیاز و ادویه جات تفت میدهند و سپس آن را با رب گوجه فرنگی و آب میپزند.
برنج را نیز به صورت معمول آبکش میکنند و با مواد آماده شده مخلوط میکنند. سپس آن را دم میگذارند. رب پلو، یکی دیگر از غذاهای سنتی شیرازی است که با رب گوجه فرنگی و برنج تهیه میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت میدهند و سپس آن را با آب میپزند. برنج را نیز به صورت معمول آبکش میکنند و با مواد آماده شده مخلوط میکنند. سپس آن را دم میگذارند.
دستور پخت نرگسی پلو با عدس و شوید
مواد لازم برای تهیه نرگسی پلو
- برنج: ۴ پیمانه
- سیر خشک :۱ بوته
- عدس: ۱ پیمانه
- زردک:۴ عدد
- شوید تازه خرد شده : ۱/۲ پیمانه
- پیاز :۱ عدد
- زعفران: به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آمادهسازی مواد اولیه:
-
- عدس را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- برنج را نیز از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید.
- هویجها (زردک)را رنده کرده و پیازها را خلالی خرد کنید.
- پخت عدس:
- عدس را در آب جوش بپزید تا نیمپز شود و سپس آبکش کنید.
- تفت دادن پیاز و سیر:
- پیازها را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
- اضافه کردن هویج و شوید:
- هویجهای رنده شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. در نهایت عدس پخته شده، شوید و ادویهجات (نمک، فلفل، زردچوبه) را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- پخت برنج:
- در قابلمهای مناسب، آب را به جوش بیاورید و برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه کنید. برنج را تا جایی بپزید که نرم شود ولی کمی حالت سفتی داشته باشد (نیمپز). سپس آبکش کنید.
- لایهگذاری مواد:
- کف قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را بگذارید. سپس یک لایه برنج و یک لایه از مخلوط عدس و هویج روی آن بریزید. این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شود. در نهایت زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.
- دم کردن پلو:
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
- تهیه سیبزمینی سرخ کرده:
- سیبزمینیها را به صورت مکعبی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید.
- سرو نرگسی پلو:
- برنج دم کشیده را در دیس بکشید و با سیبزمینی سرخ کرده تزیین کنید. این پلو را میتوانید به تنهایی یا با مرغ پخته شده سرو کنید.
نرگسی پلو شیرازی چگونه درست میشود
طرز تهیه نرگسی پلو شیرازی روش دوم
- برنج را از ۲ تا ۳ ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. عدس را نیز با مقداری آب ولرم برای ۱ ساعت خیس کنید و ۲ بار آن را عوض کنید تا نفخ عدس گرفته شود. سپس با مقداری آب و نمک بپزید. مراقب باشید عدس له نشود.
- پوست سیر را جدا کرده و رنده یا له کنید.
- پیاز را شسته و نگینی خرد کنید. در تابهای با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. کمی زردچوبه اضافه کنید. سپس زردکهای رنده شده یا خلال شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در تابه را بگذارید تا بپزد و نرم شود. بعد از پخت زردک، سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
- عدس پخته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن برود و به مواد اضافه کنید. سپس مقداری فلفل سیاه به همراه پودر لیموعمانی (یا آب لیمو تازه) به مواد اضافه کنید و هم بزنید. شعله را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید.
- آب را در قابلمهای مناسب به جوش آورید. برنج را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج نرم شود. شوید تازه را به برنج اضافه کنید. چند جوش که زد برنج را آبکش کنید.
- کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را ته قابلمه بیندازید. سپس برنج و مواد آماده شده را لایه به لایه بریزید تا مواد تمام شود.
- برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم دهید. در آخر پخت روغن یا کره ذوب شده و زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.
- برنج دم کشیده را در دیس بکشید و به تنهایی یا با مرغ پخته شده میل کنید.
طرز تهیه نرگسی پلو شیرازی
نکات تهیه نرگسی پلو
- برای اینکه عدس نفخ نداشته باشد، بهتر است آن را از شب قبل خیس کنید و ۲ بار آب آن را عوض کنید.
- اگر تمایل دارید که عدس له نشود، میتوانید آن را به صورت نیمپز بپزید.
- برای اینکه برنج نرگسی پلو خوشمزهتر شود، میتوانید از شوید تازه استفاده کنید.
- اگر زعفران دم کرده ندارید، میتوانید از زعفران خشک استفاده کنید. برای این کار، مقداری زعفران خشک را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه دم بگذارید.
ارسال دیدگاه