
فشار خون بالا / تأثیر فشار خون بالا بر بدن !!

وقتی خون قلب پمپاژ می کند ، این نیروی خون است که به دیواره رگ های خونی فشار می آورد. فشار خون بالا که به آن فشار خون نیز گفته می شود ، افزایش نیروی خون هنگام حرکت در بدن است. اولین عدد فشار سیستولیک است که نشان دهنده فشار هنگام ضربان قلب و فشار خون به رگ های خونی است. عدد اخیر فشار دیاستولی است که نشانگر فشار هنگام شل شدن رگ های خونی بین هر ضربان قلب است. فشار خون بالا به فشار خوني گفته مي شود كه اندازه گيري فشار سيستولي 140 يا بالاتر و فشار دياستول 90 يا بالاتر باشد
فشار خون بالا ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد و می تواند در عملکرد کلی بدن تأثیر بگذارد و بر قسمت های مختلف تأثیر بگذارد. این ممکن است منجر به خطرات شدید سلامتی ، مانند سکته مغزی ، نارسایی قلبی و بیماری های قلبی شود.
سایر اعضای بدن مانند کلیه ها ، چشم ها و اندام ها نیز ممکن است تحت فشار خون قرار گیرند.
فشار خون بالا ممکن است باعث کشش بیش از حد عروق شود که منجر به آسیب می شود. یک بافت اسکار ممکن است در طی مدت زمانی در رگ ها ایجاد شود. این بیماری معروف به تصلب شرایین است که کلسترول و پلاک را به دام می اندازد و منجر به بیماری عروق کرونر می شود. وقتی بطن چپ قلب ضخیم می شود ، توانایی پمپاژ خون مختل می شود. خون گیر افتاده ممکن است منجر به لخته شدن خون شود ، که باعث انسداد و تنگی عروق می شود و باعث سکته یا حمله قلبی می شود. درد قفسه سینه و آریتمی نیز احتمالاً از فشار خون بالا ایجاد می شود
تأمین ناپایدار اکسیژن در خون منجر به اختلال عملکرد مغز می شود. عروق باریک و لخته خون مانع جریان خون به مغز می شود و از این به عنوان حمله ایسکمی گذرا یا سکته مغزی یاد می شود. اگر خون رسانی به مغز به طور کامل قطع شود ، افراد مبتلا به این بیماری بیشتر دچار سکته مغزی می شوند. فشار خون بالا بزرگترین عامل خطر برای سکته های مغزی است. اختلال شناختی خفیف و زوال عقل عروقی از دیگر اثرات سیستم عصبی مرکزی به دلیل فشار خون است. رتینوپاتی زمانی اتفاق می افتد که در رگهای خونی ، که خون را به چشم می رساند ، آسیب ببیند. باعث خونریزی و ایجاد مایعات در شبکیه چشم می شود.
در صورت کمبود خونرسانی اکسیژن دار ، کلیه ها نیز تحت تأثیر قرار می گیرند و نمی توانند عملکرد طبیعی داشته باشند. به دلیل محدودیت خون رسانی ، کلیه ها در از بین بردن سمومی که ممکن است برای آنها پیوند کلیه یا دیالیز شود ، ناکارآمد می شوند.
همچنین در مطلب قبلی بخوانید تاثیر فشار خون بر روی کلیه ها
فشار خون بالا ممکن است منجر به برخی اختلالات جنسی در مردان و زنان شود. در مردان ، کافی نبودن خون به آلت تناسلی مانع از نعوظ مناسب در حین رابطه جنسی می شود. فشار خون بالا مزمن ممکن است شریان ها و رگ های خونی را تحت تأثیر قرار دهد که منجر به آلت تناسلی مرد شده و منجر به اختلال در نعوظ می شود. در زنان ، جریان خون به واژن به دلیل فشار خون بالا تحت تأثیر قرار می گیرد. این امر منجر به خشکی واژن ، کاهش میل جنسی ، مقاربت دردناک و درد در هنگام مقاربت می شود.
فشار خون بالا بر تمام اندام های حیاتی بدن تأثیر می گذارد. از این رو ، برای همه مهم است که فشار خون خود را کنترل نکنند و در صورت فشار خون بالا ، مدیریت مناسب برای کاهش خطرات مختلف مرتبط لازم است. اگر می خواهید در مورد هر مشکل خاصی بحث کنید ، می توانید با یک پزشک عمومی مشورت کنید.
ارسال دیدگاه