فشار خون بالا /چگونه می تواند روی کلیه ها تأثیر بگذارد؟

شنبه 1 آذر 1399 سلامت
فشار خون بالا با کلیه چه می‌کند؟

تاثیر فشار خون بر روی کلیه ها

فشار خون بالا دلیل اصلی بیماری های کلیوی است. بنابراین ، مهم است که به طور منظم فشار خون خود را کنترل کنید. بیایید ارتباط بین فشار خون بالا و بیماری کلیوی را با اطلاع دقیق از آنها درک کنیم.
هر کلیه از میلیون ها واحد فیلتر کننده به نام نفرون ساخته شده است. این نفرون ها صافی به نام گلومرول و توبول را تشکیل می دهند. گلومرول اجازه عبور مایعات و مواد زائد از آن را می دهد و از عبور سلول های خونی و مولکول های بزرگ جلوگیری می کند. سپس مایع فیلتر شده دوباره از توبول عبور می کند ، که زباله ها را از بین می برد و مواد مغذی را به جریان خون برمی گرداند. مواد زائد به صورت ادرار دفع می شود.

 فشار خون بالا چگونه بر کلیه های شما تأثیر می گذارد؟

نفرون های موجود در کلیه ها با شبکه متراکم رگ های خونی احاطه شده و تأمین می شوند. هر نفرون از طریق مویرگهای ریز مانند مو ، که کوچکترین رگ ها را تشکیل می دهد ، خونرسانی می کند.
وقتی فشار خون کنترل نشده و جریان خون افزایش یابد ، تمایل به تنگ شدن ، ضعیف شدن یا سخت شدن رگ ها وجود دارد. بدون خونرسانی کافی از طریق شریانهای آسیب دیده ، نفرون اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت نمی کنند. در نتیجه ، کلیه ها توانایی تصفیه خون و دفع مواد زائد را از دست می دهند. رگهای خونی کوچک کلیه در اثر فشار خون بیشتر در معرض آسیب هستند.
کلیه های سالم هورمونی به نام رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون آزاد می کنند که فشار خون را تنظیم می کند و مسئول حفظ سطح سدیم و آب در بدن است که در نهایت فشار خون را کنترل می کند و شما را قادر به داشتن زندگی سالم می کند. برعکس ، کلیه های آسیب دیده قادر به تنظیم فشار خون در بدن نیستند ، که حتی منجر به فشار خون بالا می شود و به صورت مارپیچ باعث آسیب می شود. نارسایی کلیه به دلیل فشار خون بالا یک روند پیشرونده است. با این حال ، اکنون می توانید با کنترل سطح فشار خون خود عمل کرده و زندگی سالمی داشته باشید.

علائم فشار خون بالا و بیماری کلیوی چیست؟

بیشتر افراد مبتلا به فشار خون بالا علائمی ندارند. در موارد نادر، فشار خون بالا می‌تواند باعث سردرد شود.

همچنین بیماران کلیوی در مراحل اولیه علائمی ندارد. ممکن است فرد دچار تورم کلیه به نام ادم شود. این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که کلیه‌ها نتوانند از مایعات و نمک اضافی خلاص شوند، و در نتیجه دچار تورم می‌شوند. ورم ممکن است در پاها ، پا یا مچ پا و حتی در دست یا صورت (که البته کم‌تر اتفاق می‌افتد) ایجاد شود. هنگامی که عملکرد کلیه بیشتر کاهش یابد، علائمی مانند موارد زیر می‌تواند ایجاد شود:

-از دست دادن اشتها

-حالت تهوع

-استفراغ

-خواب آلودگی یا احساس خستگی

-مشکل در تمرکز

-مشکلات خواب

-افزایش یا کاهش ادرار

-خارش عمومی یا بی‌حسی

-خشکی پوست

-سردرد

کاهش وزن

-تیره شدن پوست

-گرفتگی عضلات

-تنگی نفس

-درد در قفسه سینه

https://www.lybrate.com

خوردنی های شفا بخش در پاییز و زمستان

5 خوردنی شفا بخش در پاییز

آیا می دانید علاوه بر طبیعی بودن عسل خام بودن عسل نیز مهم است؟

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا