فیبروآدنوم، توده غیر سرطانی پستان

چهارشنبه 22 شهریور 1402 سلامت
فیبروآدنوم، توده غیر سرطانی پستان

فیبروآدنوم، توده غیر سرطانی پستان است که معمولاً در زنان جوان بین 15 تا 35 سال رخ می دهد. این توده ها معمولاً بی درد هستند، گرد و دارای حاشیه های مشخص و صاف هستند و به راحتی زیر پوست حرکت می کنند.

علائم فیبروآدنوم

علائم فیبروآدنوم

فیبروآدنوم ها معمولاً بدون علامت هستند و توسط خود بیمار یا پزشک در حین معاینه بالینی پستان کشف می شوند. با این حال، برخی از افراد ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • احساس توده در پستان
  • درد پستان
  • حساسیت پستان

علل فیبروآدنوم

علت دقیق فیبروآدنوم مشخص نیست، اما می توان آن را به هورمون های تولید مثل نسبت داد. این واقعیت ثابت شده است که که سن مبتلا به این نوع توده های خوش خیم در حدود 30 سالگی است و در دوران بارداری رشد پیدا کرده و با نزدیک شدن به سن یائسگی کاهش پیدا می کند.
به گفته برخی از بیماران عدم استفاده از چای، شکلات، نوشابه و قهوه در بهبود بیماری آنها تاثیر بسزایی داشته، اما این امر از لحاظ پزشکی ثابت نشده است.

تشخیص فیبروآدنوم

تشخیص فیبروآدنوم

تشخیص فیبروآدنوم

معاینه بالینی پستان برای بررسی توده ها انجام می شود. همچنین ممکن است از آزمایشات تصویربرداری مانند ماموگرافی یا سونوگرافی برای ارزیابی بیشتر توده ها استفاده شود.

معاینه شخص: در این روش پزشک معاینۀ پستان و زیر بغل را انجام میدهد. در معاینه ای که انجام می شود سایز توده ،شکل گرد آن، حالت نرم و لاستیکی آن و قابلیت حرکت توده در زیر دست بررسی می شود و اگر تشخیص پزشک بر این بود که توده فیبروآدنوم وجود دارد برای اطمینان خاطر بیشتر از تصویربرداری استفاده می کند.

سونوگرافی پستان: در این روش بیمار روی تخت دراز کشیده و توسط دستگاهی مخصوصی سونوگرافی پستان انجام می شود.

ماموگرافی: در ماموگرافی که توسط اشعه ایکس از پستان تصویربرداری انجام می شود، فیبروآدنوم در تصویربرداری های انجام شده به شکل یک تودۀ گرد با حاشیه ای نمایان می شود. اما کاربرد ماموگرافی در زنان جوان با سینه های پر و حجیم محدود است و باید از سونوگرافی استفاده شود.

درمان فیبروآدنوم

درمان فیبروآدنوم

درمان فیبروآدنوم

در بیشتر موارد، فیبروآدنوم ها نیازی به درمان ندارند. با این حال، اگر توده ها بزرگ باشند یا باعث ناراحتی شوند، ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن آنها باشد.

در شرایط زیر، جراحی برای برداشتن توده های سینه توصیه می شود:

  • اندازه توده بیشتر از 3 سانتی متر باشد.
  • تعداد توده ها بیشتر از 5 تا باشد.
  • سن بیمار بیشتر از 35 سال باشد.
  • بیمار به دلیل سابقه سرطان سینه و یا موروثی بودن سرطان سینه در خانواده، در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه باشد.
  • بیمار امکان مراجعه های پی در پی به پزشک جهت مراقبت را نداشته باشد.
  • بیمار به علت استرس و نگرانی، ترجیح دهد هر چه زودتر این توده ها از بدن او خارج شوند.

همچنین، در برخی موارد، پزشکان توصیه می کنند که اگر بیمار قصد باردار شدن دارد، باید این توده ها قبل از بارداری از بدن وی خارج شوند، زیرا ممکن است در طول بارداری اندازه آن ها بزرگتر شود.

فیبروآدنوم، توده غیر سرطانی پستان

فیبروآدنوم، توده غیر سرطانی پستان

پیشگیری از فیبروآدنوم

هیچ روشی برای پیشگیری از فیبروآدنوم ها وجود ندارد. با این حال، زنان می توانند با معاینه منظم پستان، هرگونه توده غیر طبیعی را زودتر تشخیص دهند.

نتیجه

فیبروآدنوم ها توده های غیر سرطانی پستان هستند که معمولاً در زنان جوان رخ می دهند. این توده ها معمولاً بی درد و بی خطر هستند، اما در برخی موارد ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن آنها باشد.

منبع : MSN

 

 

ارتباط تستوسترون با خودشیفتگی در مردان

ارتباط تستوسترون با خودشیفتگی در مردان

کاهش چربی باسن و ران ها

کاهش چربی /13 بهترین تمرین برای تقویت باسن و ران ها

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا