ترفندهای طلایی برای کباب کردن بهتر گوشت و مرغ

دوشنبه 9 مهر 1403 آشپزی
بهتر کباب کردن گوشت و مرغ آشپزی

یکی از محبوب‌ترین روش‌های پخت و پز، کباب کردن گوشت و مرغ است. اما هر کسی که تجربه کباب کردن داشته باشد، می‌داند که برای رسیدن به یک کباب لذیذ و خوش‌طعم باید نکات و ترفندهای خاصی را رعایت کرد. در این مقاله به شما ترفندهای حرفه‌ای و نکات مهمی را آموزش می‌دهیم که باعث می‌شود گوشت و مرغ شما همیشه خوشمزه و به طور کامل پخته شوند.

 

انتخاب گوشت مناسب برای کباب کردن

اولین قدم برای داشتن یک کباب خوشمزه، انتخاب نوع مناسبی از گوشت است. اگر قصد کباب کردن گوشت قرمز دارید، بهتر است از گوشت‌های نرم‌تر مانند راسته گوسفندی، فیله گوساله یا استیک استفاده کنید. این نوع گوشت‌ها بافت لطیف‌تری دارند و به‌سرعت کباب می‌شوند. در مورد مرغ، از سینه یا ران مرغ استفاده کنید، زیرا این قسمت‌ها بافت مناسبی برای کباب دارند.

 

چگونه گوشت را طعم‌دار کنیم؟

یکی از مهم‌ترین بخش‌های کباب کردن، طعم‌دار کردن گوشت است. برای داشتن یک کباب خوش‌طعم، گوشت باید به‌خوبی طعم‌دار شود. می‌توانید از ترکیب‌های مختلفی از ادویه‌ها و مواد طعم‌دهنده استفاده کنید. بهترین زمان برای طعم‌دار کردن گوشت، 4 تا 12 ساعت قبل از کباب کردن است.

برخی از بهترین مواد طعم‌دهنده شامل:

  • پیاز و سیر: ترکیب پیاز و سیر خردشده با نمک و فلفل یکی از بهترین راه‌ها برای طعم‌دار کردن گوشت و مرغ است.
  • آب‌لیمو و روغن‌زیتون: استفاده از آب‌لیمو باعث لطافت گوشت می‌شود و روغن‌زیتون از خشک شدن آن جلوگیری می‌کند.
  • ادویه‌ها: ادویه‌هایی مانند پاپریکا، زعفران، آویشن، و فلفل سیاه می‌توانند عطر و طعم بی‌نظیری به کباب شما بدهند.

 

بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

1. چیزبرگر آبدار با ژامبون

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

در حالی که برگر را کباب می کنید روی آن کره آب شده بریزید تا آبدار و نرم شود. این کار باعث می شود تا قند طبیعی گوشت کاراملی شود و طعم بسیار بهتری به گوشت ببخشد.


2. جوجه کباب دودی

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

همین که مرغ را روی زغال کباب می کنیم تا حدی بوی دود و آتش به خود می گیرد اما برای اینکه بیشتر بوی دود بدهد از پاپریکای دودی یا فلفل تند چیلی هم کمک بگیرید و آنها را نیز کباب کنید و دودشان را به مرغ ها بدهید.


3. استیک پر ادویه

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

استیک های ضخیم برای مزه دار شدن  به سس و چاشنی زیادی نیاز دارد. بنابراین با دست و دلبازی به تکه های گوشت نمک، فلفل و ادویه دلخواه بزنید و سپس روی زغال بگذارید.


4. گوجه فرنگی کبابی آبدار

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

تنها راه برای کباب کردن گوجه فرنگی به طوری که آب خود را از دست ندهد، پیچیدن در فویل است. مزه های لازم همچون نمک را به گوجه فرنگی بزنید و هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید به آن اضافه و آن را با نان تست یا در کنار غذا میل کنید.


5. دنده کباب با سس سیب

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

دنده کباب را باید با حرارت کم و بسیار آهسته پخت. ابتدا گوشت را با سس شیرین و چسبناک سیب در فر بپزید و سپس روی آتش کباب کنید.

برای تهیه سس سیب باید ¼ پیمانه شکر قهوه ای را با چهار قاشق چایخوری پودر سیر و نمک، پودر چیلی، فلفل سیاه، نصف قاشق چایخوری پودر جعفری خشک، فلفل هندی، دارچین و فلفل سفید مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری از این ادویه را در یک کاسه بزرگ بریزید و نصف پیمانه سرکه سیب، ¼ پیمانه ژله سیب، ¼ پیمانه عسل و ¼ پیمانه شکر قهوه ای را اضافه کنید و خوب هم بزنید. تکه های دنده کباب را داخل این مواد فرو کنید و سپس در سینی فر بچینید. سپس باقی مانده سس را روی آنها بریزید و گوشت را به مدت دو ساعت در فر بپزید. نیم ساعت دیگر هم فویل روی گوشت بپیچید و دوباره بپزید.


6. چنجه

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

برای اینکه چنجه بسیار ترد و به اصطلاح در دهان آب شود، آن را ساعتی در آب پیاز بخوابانید.


7. استیک فلفلی

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

همان طور که گفتیم، استیک را باید با حرارت کم و مدت زیاد بپزید. در غیر این صورت روی آن می سوزد و مغزش خام می ماند.


8. مارچوبه دودی

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

مارچوبه های را داخل مایونز و نمک و فلفل بخوابانید تا هنگام کباب شدن خیلی نرم و ترد شوند.


9. ماهی سالمون کبابی

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

برای اینکه به ماهی سالمون طعم و مزه خوبی بدهید می توانید در دقیقه های آخر پخت، سس ترکیبی خردل (1/4 پیمانه)،  ترب کوهی (1/4 پیمانه پوره ترب) و عسل (دو قاشق غذاخوری) روی آن بمالید.

10. سبزیجات با سس گردو

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

به جای اینکه گردو را داخل فر برشته کنید، آن را روی زغال برشته کنید. برای این منظور، یک پیمانه گردو را داخل فویل بپیچید و روی آتش کبابی کنید. سبزیجاتی همچون کدو، مارچوبه، قارچ صدفی یا … را کبابی کنید. برای تهیه سس گردو نیز آن را در غذاساز به همراه یک عدد پیازچه کوچک، آویشن، نصف قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده، نصف پیمانه روغن زیتون و نمک و فلفل پوره کنید و روی سبزیجات کبابی بریزید.


11. ماهی قزل آلا با سس مایونز-کیپر-لیمو

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

در سس مایونز کمی کیپر و آب لیموترش بریزید و ماهی بدون استخوان با گوشت سفید همچون قزل آلا را درون آن بخوابانید و با همان سس روی زغال بگذارید تا کبابی شود. ماهی را آبدار از روی آتش بردارید و با نمک و فلفل زیاد میل کنید.


12. میگوی کبابی

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

برای کباب کردن میگو به جای استفاده از سیخ های فلزی یا چوبی، از ترکه های گیاهانی همچون رزماری استفاده کنید تا روی آتش طعم خود را به میگو پس بدهد.


13. لقمه کباب با طعم فلفل و کاکائو

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

برای اینکه گوشت کاملا رنگ قهوه ای به خود بگیرد می توانید کاکائو به آن بزنید. ابتدا در یک کاسه بزرگ، آب را با فلفل قرمز و 1.5 قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید و هم بزنید و تکه های گوشت را داخل آن و یک ساعت کنار بگذارید. در یک کاسه دیگر، یک قاشق غذاخوری کاکائو، یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای و  یک قاشق غذاخوری پودر فلفل چیلی و نمک مخلوط کنید.

هنگام کباب کردن، روغن زیتون روی گوشت بمالید و سپس از سس کاکائو روی آن بمالید و کباب کنید.


14. ران مرغ با طعم سیر و رازیانه

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

برای خوش طعم کردن کباب ران مرغ، از چاشنی رازیانه و سیر استفاده کنید. برای این منظور، 1.5 قاشق غذاخوری سیر رنده شده، 1.5 قاشق چایخوری تخم رازیانه، 4/3 قاشق چایخوری آویشن و 4/3 قاشق چایخوری فلفل قرمز و یک و نیم قاشق چایخوری نمک را با هم مخلوط کنید. شیارهای داخل ران ایجاد کنید. این مواد را به مرغ بزنید و 4 ساعت در یخچال نگهدارید. سپس کباب کنید.


15. استیک راسته با سبزیجات

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ


گوشت را با نمک و فلفل روی حرارت کم بپزید تا حسابی مغز پخت شود. در همین زمان، در یک کاسه بزرگ، نصف پیمانه روغن زیتون، دو قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری سرکه قرمز و یک قاشق غذاخوری خردل را با هم مخلوط کنید. سبزیجاتی همچون کدو سبز، پیاز، فلفل دلمه ای قرمز، قارچ، مارچوبه و پیازچه را داخل سس بریزید و خوب هم بزنید. آنها را در تابه با حرارت زیاد سرخ کنید.


16. سوسیس کبابی

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

پیش از اینکه سوسیس را کباب کنید روی آن شیارهایی ایجاد کنید تا هم مغزپخت شود و هم روغن اضافه خود را پس دهد.


17. ماهی در برگ مو

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

برگ مو فقط برای دلمه استفاده نمی شود. می توانید آن را دور فیله ماهی نیز بپیچید و میل کنید.  از برگ انجیر، موز و بامبو هم می توانید استفاده کنید. وقتی ماهی مزه دار شده را دور برگ مو می پیچید و کباب می کنید، گوشت ماهی آب نمی شود و نمی ریزد.


18. سالسای قرمز و آناناس

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

این سس برای استیک بیسار عالی است. گوشت را داخل این سس استراحت دهید و سپس کباب کنید. برای تهیه آن به یک عدد پیاز کوچک ، 230 گرم گوجه فرنگی، دو حبه سیر پوست کنده، 230 گرم آناناس تازه، یک عدد فلفل دلمه ای قرمز، یک عدد فلفل قرمز، 12 برگ نعنا و دو قاشق غذاخوری آب لیمو نیاز دارید. همه سبزیجات را به سیخ بکشید، روغن بزنید و کباب کنید.  پس از سرد شدن همه آنها را با باقی مواد داخل غذاساز بریزید و پوره کنید.


19. برگر آبدار تگزاسی

 ترفندهای بهتر کباب کردن گوشت و مرغ

سی ثانیه پیش از اینکه همبرگر را کباب کنید آن را داخل آب سرد قرار دهید.

 

بو دادن آجیل, نحوه بو دادن آجیل, نکات مهم آجیل, آجیل خانگی, آجیل ترد

راهنمای جامع برای بو دادن آجیل: نکات و ترفندهای حرفه‌ای

دسر سوفله شکلاتی

دستور پخت سوفله شکلاتی | طرز تهیه آسان و خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا