دسر سوفله شکلاتی
سوفله (souffle)، در لغت به معنی پف کردن است. این موضوع در شکل ظاهری این دسر هم مشخص است. پایه اصلی سوفله، تخم مرغ است که از طریق هم زدن سفیده آن به صورت پف کرده در میآید. سوفله شکلاتی، دسری شکلاتی خوشمزه و پرطرفدار است که باید داغ سرو شود سوفله شکلاتی یکی از دسرهای خوشمزه ای است که به راحتی می توانید برای کسانی که دوست شان دارید درست کنید.
مواد مورد نیاز دسر سوفله شکلاتی
- ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) کره
- ۱۷۰ گرم شکلات تلخ
- ۲ قاشق غذاخوری قهوه دم شده
- ۲ قاشق غذاخوری عصاره وانیل
- ۵ عدد تخم مرغ بزرگ
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- ۷ قاشق غذاخوری شکر به اضافه مقدار اضافی برای قالب رمکین
طرز تهیه سوفله شکلاتی:
- آمادهسازی مواد: ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. شکلات و کره را به روش بنماری (حرارت غیرمستقیم) ذوب کنید و به آرامی هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. سپس از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.
- آمادهسازی تخممرغها: زردهها و سفیدههای تخممرغ را جدا کنید. زردهها را با نصف مقدار شکر و وانیل مخلوط کنید و با همزن برقی به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود.
- اضافه کردن شکلات: شکلات ذوب شده را به آرامی به مخلوط زرده تخممرغ اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.
- آمادهسازی سفیده تخممرغ: سفیدههای تخممرغ را با نمک و باقیمانده شکر به کمک همزن برقی هم بزنید تا پف کرده و به شکل قلههای نرم درآید.
- ترکیب نهایی: آرد و پودر کاکائو را به مخلوط شکلاتی اضافه کرده و به آرامی هم بزنید. سپس سفیدههای پف کرده را به مخلوط اضافه کنید و به آرامی با حرکتهای دورانی مخلوط کنید تا یکدست شود.
- پخت سوفله: قالبهای مخصوص سوفله را با کره چرب کنید و کمی آرد بپاشید. مخلوط سوفله را در قالبها بریزید و آنها را به مدت 12-15 دقیقه در فر قرار دهید تا سوفلهها پف کرده و سطح آنها کمی طلایی شود.
ظرف مناسب برای درست کردن سوفله شکلاتی
سوفله حتما باید در ظرف سرامیکی یا پیرکس پخت بشه و به هیچ وجه از جنس دیگه نمیشه استفاده کرد! بهترین وسیله برای پخت این دسر، ظرفهای سرامیکی تک نفره است که بهش رمکین (ramekin) میگن و سایز های مختلفی دارن.
اگه رمکین ندارین، میتونید سوفله شکلاتی رو داخل فنجون های سرامیکی یا پیرکس آماده کنید.
میزان دقیق پخت سوفله شکلاتی
در مورد میزان پخت سوفله به ویژه سوفله شکلاتی، اختلاف زیادی وجود داره! بعضی ها معتقدن داخل سوفله کاملا باید شل باشه و بعضی ها اعتقاد دارن باید مثل کیک خیلی مرطوب باشه این مورد رو میتونید با توجه به سلیقه خودتون و زمانی که در پخت به سوفله میدین تعیین کنید در هر صورت به هیچ وجه در طول مدت پخت در فر رو باز نکنید.
چند نکته تکمیلی سوفله شکلاتی
- سی دقیقه پیش از درست کردن سوفله تخم مرغها را از یخچال خارج کنید و اجازه بدهید تا با محیط هم دما شوند. سپس میتوانید سفیده و زرده آنها را از هم جدا کنید.
- همان اول کار فر را روشن کرده و دمای آن را روی ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا حسابی گرم و آماده شود.
- اگر گفتید چرا به سفیده تخم مرغ نمک اضافه میکنیم؟ احسنت! برای اینکه بهتر پف کند؛ و باید دقت کنید که مایه شکلاتی و زرده در هنگام اضافه شدن به سفیده گرم نباشد. صبر کنید تا کمی خنک شود سپس آن را اضافه کنید. چون گرمای مایه سوفله مانع از پف کردن آن میشود.
- سفیده تخم مرغ را زیاد هم نزنید. آن را در حدی بزنید که از ظرف خارج نشود.
- برای جلوگیری از خوابیدن پف سفیده در هنگام اضافه کردن زرده آن را آرام آرام و به حالت دورانی و از زیر به رو با یکدیگر مخلوط کنید.
- اگر میخواهید یک سوفله پف کرده داشته باشید به هیچ وجه تا پایان پخت در فر را باز نکنید.
- اگر هم سوفله پف کرده دوست ندارید! میتوانید در وسط مایه سوفله یک چاقوی تیز فرو کنید. یا اینکه مورد ۶ را رعایت نکنید!
ارسال دیدگاه