بیماری آدیسون چیست/10 واقعیت جالب که باید بدانید!

یکشنبه 19 تیر 1401 سلامت
بیماری آدیسون

بیماری آدیسون یا نارسایی اولیه آدرنال چیست ؟

بیماری آدیسون بیماری نادری است که شیوع آن در مردان و زنان تقریباً برابر است. علایم بیماری ممکن است به آهستگی و در طی چند ماه تا چند سال بروز کنند و در هر سنی قابل مشاهده‌است.

نام دیگر بیماری آدیسون را نارسایی اولیه آدرنال نیز می‌گویند. در بیماری آدیسون به دلیل وجود یک بیماری خود ایمنی، غدد فوق کلیوی که دو غده کوچک در بالای کلیه هستند، آسیب دیده و در نتیجه هورمون‌هایی که توسط غده فوق کلیه تولید می‌شوند

علت بیماری معمولاً عبارت است از تخریب تدریجی و پیش‌رونده غدد فوق‌کلیوی احتمالاً به دلیل خود ایمنی. البته نارسایی غدد فوق کلیوی ممکن است به دنبال بیماری‌های زیر نیز ایجاد شود: سل، سرطان، بیماریهای هیپوفیز و قطع ناگهانی مصرف کورتون

بیماری آدیسون یا نارسایی اولیه آدرنال

بیماری آدیسون یا نارسایی اولیه آدرنال

علائم بیماری بیماری آدیسون:

-احساس ضعف و خستگی

-دل درد

-حالت تهوع

-اسهال

-کاهش اشتها و وزن،

-سردرد

-تعریق

-احساس سردی بدن در تمام ساعات

-تغییر رفتار و خلق و خوی (افسردگی، پرخاشگری)

-کاهش فشار خون تا وضعیت از حال رفتگی

-تیرگی رنگ پوست

-پیدایش لکه‌های سفید روی پوست

ریزش مو

-تحریک پذیری عصبی و بی‌قراری

-علائم رفتاری همچون افسردگی

-اختلال عملکرد جنسی

-برخی از این علائم به دلیل دفع سدیم و نمک در ادرار است.

 

بیماری آدیسون

بیماری آدیسون

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به بیماری آدیسون قرار دارند؟

افرادی که به یک یا چند مورد از موارد زیر مبتلا هستند بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری آدیسون قرار دارند:

سرطان

عفونت‌های مزمن مانند سل

-بیماری‌های خودایمنی مانند بیماری دیابت نوع یک یا بیماری گریوز

 

 10 واقعیت جالب بیماری آدیسون که باید بدانید!

بیماری آدیسون به عنوان یک بیماری تهدید کننده زندگی و جدی در نظر گرفته می شود. هنگامی که فرد از این بیماری رنج می برد، به دلیل عملکرد ضعیف غدد فوق کلیوی، میزان هورمون هایی مانند آلدوسترون و کورتیزول به سرعت کاهش می یابد. هورمون هایی که غدد فوق کلیوی تولید می کنند برای عملکرد طبیعی بدن ضروری هستند. برای درک بهتر بیماری آدیسون، در زیر برخی از حقایق اساسی در مورد این مشکل هورمونی در زیر آورده شده است:

واقعیت 1: بیماری آدیسون اغلب اشتباه گرفته می شود یا با نارسایی آدرنال مرتبط است. با این حال، بیماری آدیسون بیشتر یک اختلال خودایمنی است که بعداً منجر به نارسایی آدرنال می شود که یک عدم تعادل مرتبط با هورمون است.

 

واقعیت 2: بیماری آدیسون ممکن است برای هر کسی بدون در نظر گرفتن جنسیت یا سن رخ دهد. با این حال، ژنتیک نیز ممکن است در اینجا نقش داشته باشد، زیرا کسانی که در خانواده فرد مبتلا به آدیسون را دارند، با خطرات بیشتری روبرو هستند.

 

واقعیت 3: در حالی که برای کسی ممکن است سال ها طول بکشد تا تولید هورمون را کاملاً مختل کند، برای برخی ممکن است خیلی سریع بدتر شود. اگرچه نادر است، اما ممکن است.

 

واقعیت 4: علائم بیماری آدیسون اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد یا به اشتباه تفسیر می شود، زیرا این بیماری بسیار نادر است. این یک بیماری نادر است که در یک میلیون اتفاق می افتد.

 

واقعیت 5: هنگامی که مشکوک به بیماری آدیسون هستید، فرآیند غربالگری زمان زیادی نمی برد. به طور کلی، یک آزمایش خون طبیعی که مقادیر ACTH و هورمون کورتیزول را نشان می دهد، تشخیص را تایید می کند.

 

واقعیت 6: برخی از علائم بسیار شایع این بیماری درد خفیف تا شدید در استخوان ها و شکم، کاهش وزن، حالت تهوع، فراموشی، فشار خون پایین و کمبود انرژی است. این علائم رایج هستند که می توانند به چندین بیماری دیگر اشاره کنند که تشخیص آن را دشوار می کند.

 

واقعیت-7: گاهی اوقات، بیماری آدیسون ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی باعث تیره شدن رنگ پوست شود. این احتمالا تنها بیماری است که می تواند باعث تیره شدن یا تغییر رنگ پوست در غیر این صورت طبیعی شود.

 

واقعیت 8: افرادی که به بیماری آدیسون مبتلا هستند به طور کلی به مصرف روزانه داروهای کورتیزول یا استروئیدها وابسته می شوند. بدون کورتیزول، هورمون استرس، بدن ممکن است دچار یک بحران جدی آدرنال شود.

 

واقعیت 9: بیماری آدیسون هنگامی که برای مدت طولانی نادیده گرفته شود یا در صورت نیاز درمان و دارو ارائه نشود، ممکن است به نارسایی ناگهانی اندام منجر شود. بنابراین، درک علائم و انتخاب آزمایش خون در صورت مشکوک بودن به این بیماری ضروری است.

 

واقعیت 10: در نهایت، بیماری آدیسون را می توان به راحتی با ایجاد چند تغییر جدی در سبک زندگی و درمان های هورمونی درمان و درمان کرد. گاهی اوقات وقتی مکمل های هورمونی خوراکی به خوبی جذب نمی شوند، تزریق مکمل ها ضروری می شود.

 

مطالعات نشان داده است که حدود 140 نفر از هر میلیون نفر به بیماری آدیسون مبتلا هستند. بنابراین، دانستن حقایق ذکر شده در بالا برای داشتن درک روشنی از بیماری ضروری است که می تواند به بهترین شکل ممکن به مقابله با آن کمک کند. اگر می خواهید در مورد هر مشکل خاصی صحبت کنید، می توانید با یک متخصص غدد مشورت کنید.

 

بیماری آدیسون چیست

بیماری آدیسون چیست

درمان بیماری آدیسون

برای درمان این بیماری، تنها مصرف دارو اهمیت ندارد؛ بلکه شرایط زندگی و رژیم غذایی نیز مهم هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

دارو: برای درمان بیماری آدیسون باید هورمون‌هایی که در بدن فرد تولید نمی‌شود را به‌صورت جایگزین و به‌عنوان دارو مصرف نماید‌. برخی از گزینه‌های درمانی کورتیکواستروئیدهای خوراکی همچون هیدروکورتیزون، پردنیزون یا فلودروکورتیزون هستند.

رژیم غذایی: این افراد در رژیم غذایی خود نیازمند مصرف بیشتر نمک هستند، به‌خصوص زمانی که در آب و هوای گرم هستند یا ورزش سنگین می‌کنند یا زمانی که به مشکلات دستگاه گوارشی همچون اسهال دچار می‌شوند.

درمان‌های جایگزین:برای بیمار مبتلا به آدیسون مهم است که همواره سطح استرس خود را پایین نگاه دارد. بهتر است برای پایین نگاه داشتن سطح استرس، بیمار از یوگا، مدیتیشن و موارد این قبیل استفاده کند.

کنترل قند خون

کنترل قند خون/10گیاه و ادویه که به مدیریت قند خون کمک می کنند

بوی بد دهان

10 ماده غذایی که باعث بوی بد دهان می شود

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا