بیماری دیابت / علائم و عوارض دیابت

چهارشنبه 13 بهمن 1400 سلامت
بیماری دیابت

دیابت چیست

بیماری دیابت به شرایطی گفته می شود که بیش از حد گلوکز در بدن شما وجود داشته باشد. اگرچه گلوکز برای عملکرد مناسب بدن مفید است ، اما مقدار اضافی آن می تواند عواقب جدی را به دنبال داشته باشد. با گذشت سالها ، دیابت به عنوان یکی از بیماری های مهلک ظاهر شده است ، بیماری که یک بار ایجاد شده است و هیچ درمان خاصی ندارد.

دیابت یا بیماری قندبه قند خون بالا ی ۹۶ تا حدود ۱۱۲ میلی‌گرم در دسی لیتر گفته می‌شود. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است.

 

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 به هیچ وجه انسولین تولید نمی کنند، زیرا سیستم ایمنی آنها به سلول های پانکراس که انسولین تولید می کنند حمله کرده و آنها را از بین برده است.

افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و حاملگی انسولین کافی تولید نمی کنند یا بدن آنها نمی تواند به طور موثر از آن استفاده کند.

شناخت و درمان زودهنگام علائم دیابت می تواند به فرد در مدیریت سطح قند خون کمک کند. جلوگیری از افزایش گلوکز می تواند از بروز عوارض جلوگیری کند.

 

بیماری دیابت

بیماری دیابت

انواع دیابت

دیابت را به سه نوع اصلی تقسیم می کنند:

دیابت نوع1: دیابت نوع 1 اغلب به سرعت و در طی چند هفته ظاهر می شوند. نوع 1 اغلب در دوران کودکی یا نوجوانی شروع می شود، اما می تواند در هر سنی رخ دهد.

 

دیابت نوع2: نوع 2 معمولاً طی چند سال ایجاد می شود و معمولاً بعد از 45 سالگی شروع می شود، اگرچه ممکن است زودتر ظاهر شود.

 

دیابت بارداری:دیابت بارداری به شرایطی گفته می‌شود که افزایش قند خون برای اولین بار، در طی دوران بارداری دیده شود.

 

بیماری دیابت

بیماری دیابت

علائم مختلف بیماری دیابت وجود دارد

علائم دیابت عبارتند از:

-تاری دید
-خسته
-افزایش گرسنگی و تشنگی
-تکرر ادرار
-بی حسی یا گزگز در دست ها و پاها
-زخم هایی که خوب نمی شوند
کاهش وزن غیر قابل توضیح

تشنگی سیری ناپذیر:

یکی از شناخته شده ترین علائم پیش دیابت و دیابت، تشنگی بیش از حد در هنگام قند اضافی موجود در خون اتفاق می افتد. بدن می خواهد قند اضافی را به صورت ادرار خارج کند، به همین دلیل مجبورتان می کند بیش از حد معمول آب بنوشید. به همین دلیل دائم احساس تشنگی می کنید.

 

تمایلات مکرر ادرار:

تمایل مکرر به ادرار یکی از پیش سازهای اصلی دیابت است.

 

گرسنگی حاد:

بروز گرسنگی حاد یکی از شایع ترین پیش بینی های دیابت است.

 

خستگی و خستگی:

در صورتی که از دیابت رنج می برید ، به طور حتم احساس خستگی و فرسودگی مداوم خواهید داشت.

تاری دید:

بالا و پایین رفتن ناگهانی قند خون می تواند قابلیت تمرکز چشم را بهم بزند و باعث تاری دید شود. تاری دید به محض اینکه سطح قند خون به حالت طبیعی بازگردد از بین می رود.

 

زخم هایی که مدت زمان زیادی طول می کشد تا بهبود یابد:

یکی از کشنده ترین علائم دیابت زمانی است که بهبودی زخمی که به آن مبتلا شده اید بیش از زمان لازم است.

بیماری دیابت

بیماری دیابت

عوارضی بیماری دیابت عبارتند از:

مشکلات قلبی عروقی:

دیابت به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی و بیماری هایی مانند حملات قلبی ، درد قفسه سینه و سکته را افزایش می دهد.

 

بی نظمی پوست:

دیابت پوست شما را در معرض خطرات زیادی قرار می دهد. به دلیل وجود بیش از حد گلوکز در بدن ، ممکن است در میان سایر بیماری ها از انواع عفونت های باکتریایی و قارچی رنج ببرید.

 

بیماری لثه و پوسیدگی دندان:

دیابت توانایی دهان و لثه را برای التیام و مبارزه با عفونت ها کاهش می دهد. داروها برای مدیریت دیابت نیز ممکن است به عنوان یک عارضه جانبی منجر به خشکی دهان شوند. این عوامل خطر پوسیدگی دندان و عفونت های دهان را افزایش می دهد.

 

بیماری کلیوی:

جفت کلیه ای که انسان از آن برخوردار است وظیفه دارد سموم را از بدن خارج کند. دیابت اضافی در بدن توانایی پاکسازی کلیه ها را برطرف نمی کند.

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، تخمین زده می شود که 33 درصد از افراد مبتلا به دیابت به بیماری مزمن کلیوی مبتلا هستند. دیابت همچنین می تواند به رگ های خونی در کلیه ها آسیب برساند و عملکرد آنها را مختل کند. کلیه ها نقش حیاتی در متعادل کردن سطح مایعات و دفع مواد زائد از بدن دارند. بنابراین سلامت کلیه برای حفظ سلامت کلی حیاتی است.

 

عفونت ها:

افراد مبتلا به دیابت بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند. بهبودی ممکن است بیشتر طول بکشد و علائم ممکن است سریعتر از افراد بدون دیابت شدیدتر شوند. عفونت درمان نشده می تواند منجر به سپسیس یا سایر مشکلات شود. مردم باید مراقب باشند تا در صورت امکان از هر نوع عفونتی جلوگیری کنند.

 

مشکلات بینایی:

بروز دیابت ، از جمله موارد دیگر ، چشم شما را در معرض خطرات زیادی قرار می دهد. این بیماری به عروق خونی شبکیه آسیب می رساند و حتی می تواند در برخی باعث کوری شود

سطح بالای قند خون می تواند به چشم ها آسیب برساند و باعث کاهش بینایی شود. رتینوپاتی عروق خونی در شبکیه، پشت چشم را تحت تأثیر قرار می دهد. مشکلات دیگر عبارتند از ادم ماکولا دیابتی (DME)، آب مروارید و آب سیاه. فشار خون بالا و کلسترول بالا – که اغلب با دیابت اتفاق می افتد – می توانند این را بدتر کنند. CDC تخمین می زند که درمان زودهنگام می تواند خطر نابینایی را در حدود 90 درصد از افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد.

 

افسردگی:

محققان ارتباط قوی بین دیابت و افسردگی را شناسایی کرده اند. در حالی که این ممکن است نتیجه مدیریت زندگی با یک بیماری مزمن باشد، آنها همچنین ممکن است مکانیسم های مشابهی را در بدن داشته باشند. دیابت و افسردگی نیز اغلب در صورت بروز همزمان یکدیگر را بدتر می کنند.

 

بیماری دیابت

بیماری دیابت

علت پرخوری

علت پرخوری

درد عصب

درد عصب و علت درد عصبی /7 راه کنترل درد عصب

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا